Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προς υποψηφίους πανελλαδικών εξετάσεων 2020: Ευχές Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Αττικής Γ. Κόσυβα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προς υποψηφίους πανελλαδικών εξετάσεων 2020: Ευχές του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής κου Γεωργίου Κόσυβα – “Το σύνολο του απαραίτητου προσωπικού στην Αττική είναι σε πλήρη ανάπτυξη και περιμένει να υποδεχθεί τους υποψηφίους”.

Προς υποψηφίους πανελλαδικών εξετάσεων 2020

Ευχές του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής κ. Γεωργίου Κόσυβα προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020

 Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Η ώρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων πλησιάζει.

Οι εξετάσεις αυτές αποτελούν την κορύφωση της ετήσιας εκπαιδευτικής διαδικασίας και της συνακόλουθης προσπάθειάς σας.

Επιπρόσθετα, οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις έχουν και ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, καθώς αποτυπώνουν την υπέρβαση των δυσκολιών κατά την περίοδο αναστολής και επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να σας συγχαρώ για το θάρρος, την ψυχραιμία, την υπευθυνότητα και την προσήλωση στη μάθηση, που επιδείξατε κάτω από απειλή της πανδημίας COVID-19.

Μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρες, στερηθήκατε τις καθημερινές χαρές της εφηβικής ηλικίας και μένοντας στο σπίτι υποχρεωθήκατε να οργανώσετε από εκεί τη μελέτη σας.

Τώρα καλείστε να λάβετε μέρος στις γραπτές ή/και προφορικές εξετάσεις, που αποτελούν το πρώτο σκαλοπάτι για τη δικαίωση του αγώνα που προηγήθηκε, διατηρώντας ζωντανή την ελπίδα για την εκπλήρωση των ονείρων σας.

Ο θεσμός των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι ο πλέον αδιάβλητος στη χώρα μας.

Ως Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής καλούμαστε με υπευθυνότητα να συνεχίσουμε την παράδοση συμβάλλοντας στην αποτελεσματική και ασφαλή διεξαγωγή τους.

Ακολουθώντας τις κείμενες διατάξεις για την αξιόπιστη,  αδιάβλητη και απρόσκοπτη πραγματοποίηση αυτών των εξετάσεων τηρούμε τα  υγειονομικά μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Φέτος, λόγω της υγειονομικής κρίσης και για την τήρηση αποστάσεων μεταξύ των εξεταζομένων ιδρύθηκαν στην περιοχή ευθύνης μας:

260 Εξεταστικά Κέντρα (10% περισσότερα από πέρυσι), 37 Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα (32% περισσότερα από πέρυσι), 18 Βαθμολογικά Κέντρα (50% περισσότερα από πέρυσι) και 2 πλήρη κέντρα ειδικών μαθημάτων(50% περισσότερα από πέρυσι).

Το σύνολο του απαραίτητου προσωπικού στην Αττική είναι σε πλήρη ανάπτυξη και περιμένει να υποδεχθεί τους υποψηφίους.

Αναγνωρίζοντας τις άοκνες και πολύμοχθες προσπάθειες των εμπλεκομένων στις φετινές εξετάσεις θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα Στελέχη της Εκπαίδευσης, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό και κυρίως στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ως επιτηρητές, βαθμολογητές, εξεταστές, μέλη επιτροπών ή επικουρικό προσωπικό στέκονται αρωγοί στην προσπάθειά σας.

Είναι η πιο υπεύθυνη και φιλότιμη υπηρεσία που προσφέρουν σε εσάς, που αποτελείτε την ελπίδα και το μέλλον του τόπου μας.

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και σε λίγες μέρες οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα τερματιστούν και το άγχος θα δώσει τη θέση του σε συναισθήματα ανακούφισης.

Με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις τελειώνει ένας θαυμάσιος κύκλος στη ζωή σας, που έτσι κι αλλιώς θα θυμάστε πάντα. Αρχίζει η περίοδος της ανεξαρτησίας, της προσωπικής ευθύνης και της δημιουργικότητας. Με αισιοδοξία και νηφαλιότητα, με σύστημα και επιμονή αφοσιωθείτε στον εξεταστικό αγώνα.

Η επιτυχία θα είναι το επιστέγασμα του μόχθου σας.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μόνο μία από τις πρώτες μάχες που θα δώσετε στο κατώφλι της ενηλικίωσης, όμως δεν είναι η μοναδική ευκαιρία. Είναι μια από τις πολλές προκλήσεις στο στίβο της ζωής, που δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία.

Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους που με τον δυναμισμό και τη δημιουργική τους διάθεση μπορούν να εγγυηθούν ένα καλύτερο αύριο.

Εύχομαι καλή δύναμη και στους γονείς σας, οι οποίοι σας στηρίζουν και αγωνιούν για το μέλλον σας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής βρίσκεται κοντά σας σε πλήρη ετοιμότητα.

Σας βεβαιώνουμε ότι και φέτος έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για την άριστη πραγματοποίηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Να είστε βέβαιοι ότι είμαστε συνοδοιπόροι σας κι ότι οι ολόθυμες ευχές μας θα σας συντροφεύουν κατά την εξεταστική περίοδο.

Είμαστε στο πλευρό σας.

Καλή επιτυχία!

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής

Γεώργιος Κόσυβας

Δείτε επίσης

 Πρόγραμμα Πανελλαδικών 2020: ΓΕΛ (νέο και παλαιό σύστημα) και ΕΠΑΛ
Τροποποίηση απόφασης πρόσβασης αποφοίτων ΕΠΑΛ σε Πανεπιστήμια
Επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις 2020: Οργάνωση και τρόπος διεξαγωγής
Πανελλαδικές υποψηφίων ΕΠΑΛ με αναπηρία: Επισημάνσεις από ΥΠΑΙΘ
Υποψήφιοι ΕΠΑΛ με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες: Εγκύκλιος διαδικασίας Πανελλαδικών 2020
Διαδικασία βαθμολόγησης-αναβαθμολόγησης πανελλαδικών, ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ
 Αποζημίωση απασχολουμένων πανελλαδικών εξετάσεων | Καθορισμός ποσών
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση