Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόσβαση του Υπ. Παιδείας στο Μητρώο Πολιτών για εγγραφές, μετεγγραφές, μεταθέσεις, διορισμούς, προσλήψεις κ.α.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι απαραίτητες πληροφορίες για τη διεκπεραίωση των ανωτέρω διαδικασιών θα μεταφέρονται με ηλεκτρονικά μέσα από το Π.Σ. «Μητρώο Πολιτών» στα Πληροφοριακά Συστήματα του Υπουργείου Παιδείας.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση(Κ.Υ.Α.) των Υπουργών Παιδείας, και Εσωτερικών το Υπουργείο Παιδείας αποκτά πρόσβαση στη βάση δεδομένων του Πληροφοριακού Συστήματος του άρθρου 115 του ν. 4483/2017 (ΦΕΚ 107/Α΄) – «Μητρώο Πολιτών» – του Υπουργείου Εσωτερικών, για την άσκηση αρμοδιοτήτων του.

Ανάμεσα σε άλλα, το Υπουργείο Παιδείας θα χρησιμοποιεί το «Μητρώο Πολιτών» για:

  • ·         Μεταθέσεις, τοποθετήσεις, αποσπάσεις, μετατάξεις εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.
  • ·         Οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων – εγγραφή μαθητών
  • ·         Εγγραφές μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια
  • ·         Εγγραφές – Μετεγγραφές μαθητών στα Επαγγελματικά Λύκεια
  • ·         Μετεγγραφές φοιτητών
  • ·         Διορισμούς, προσλήψεις εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.
  • ·         Παροχή Στεγαστικού επιδόματος σε φοιτητές – Στέγαση και Σίτιση φοιτητών
  • ·         Υποτροφίες για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (Ε.Κ.Ο)

Οι απαραίτητες πληροφορίες για τη διεκπεραίωση των ανωτέρω διαδικασιών θα μεταφέρονται με ηλεκτρονικά μέσα από το Π.Σ. «Μητρώο Πολιτών» στα Πληροφοριακά Συστήματα του Υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα, τα δεδομένα θα μεταφέρονται από το Μητρώο Πολιτών στο Τμήμα Διαλειτουργικότητας, Ψηφιακής Σύγκλισης και Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Παιδείας.

Για τα δεδομένα στα οποία του χορηγείται πρόσβαση, το ΥΠ.Π.Ε.Θ οφείλει να συμμορφώνεται πλήρως με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, τόσο ως υπεύθυνος όσο και ως εκτελών την επεξεργασία των δεδομένων αυτών, καθώς και να μεριμνά για τη συμμόρφωση τυχόν τρίτου φορέα στον οποίο αναθέτει την εκτέλεση της επεξεργασίας για λογαριασμό του.

 Δείτε το Φ.Ε.Κ. της Κ.Υ.Α.

ΦΕΚ B 767 – 06.03.2019 Σελίδες 12 (9307 – 9318)
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση