Προσέφυγε στο ΣτΕ το Υπουργείο για τις αποφάσεις Εφετείων για μονιμοποίηση νεοδιόριστων του 2020 και περιμένει την Απόφασή του.
Προσέφυγε στο ΣτΕ το Υπουργείο
Εχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) ενάντια σε δικαστικές αποφάσεις των Διοικητικών Εφετείων, οι οποίες δικαίωσαν τους/τις νεοδιόριστους του 2020 και γι αυτό τον λόγο δεν προβαίνει σε μονιμοποιήσεις τους μέχρι να κριθεί τελεσίδικα δικαστικά το ζήτημα, σύμφωνα με όσα είπε ο Γενικός Γραμματέας Α/θμιας, Β/θμιας και ΕΑΕ του ΥΠΑΙΘΑ κος Ιωάννης Κατσαρός, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τα ΔΣ της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ.
Ολα αυτά την ώρα που νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ του 2020 πρσέφυγαν ή βρίσκονται σε διαδικασία προσφυγής δια των Συλλόγων τους σε Διοικητικά Εφετεία της χώρας, με αίτημα την αυτοδίκαιη και χωρίς τη διαδικασία της αξιολόγησης μονιμοποίησή τους.
Υπενθυμίζουμε ότι το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δέχθηκε την αίτηση ακύρωσης της Φ .10.1 /1752/6-4-2023 απόφαση της Διευθύντριας της ΔΠΕ Δυτικής Αττικής με το αιτιολογικό ότι κατά τον χρόνο έκδοσης της ανακληθείσας απόφασης, δεν ήταν εφικτή η διενέργεια της αξιολόγησης αυτών, ελλείψει του απαιτούμενου ρυθμιστικού πλαισίου, δηλαδή δεν είχε εκδοθεί η εφαρμοστική εγκύκλιος σχετικά με τον νόμο της αξιολόγησης και έκρινε ότι οι νεοδιόριστοι του 2020 δεν υπόκεινται στην υποχρέωση αξιολόγησης για να μονιμοποιηθούν.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την Απόφαση του δικαστηρίου
“Επειδή, από το συνδυαστικό περιεχόμενο των διατάξεων που προπαρατέθηκαν, προκύπτει ότι, προϋπόθεση για την μονιμοποίηση των δοκίμων εκπαιδευτικών, είναι η αξιολόγησή τους κατά τη λήξη της προβλεπόμενης διετούς δοκιμαστικής περιόδου, βάσει της διαδικασίας που διαγράφεται στα άρθρα 66 – 79 του ν. 4823/2021. Ωστόσο, το ρυθμιστικό περιεχόμενο υλοποίησης της εν λόγω διαδικασίας δεν είχε ολοκληρωθεί προ της εκδόσεως Α. της 9950/ΓΔ5 Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. Β 388 /27-1-2023), με την οποία καθορίστηκαν το πρώτον λεπτομέρειες ουσιώδεις για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας αξιολόγησης, ειδικότερα δε, προσδιορίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα αρμόδια όργανα για τον προγραμματισμό των αξιολογήσεων, το περιεχόμενο των εκθέσεων αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης, καθώς και του Πρακτικού συζήτησης, ενώ διασαφηνίστηκαν ουσιώδεις έννοιες της διαδικασίας, όπως η χρήση τετράβαθμης περιγραφικής κλίμακας, καθώς και το είδος των καταχωρηστέων πληροφοριών που αφορούν στα προσόντα των υπό αξιολόγηση εκπαιδευτικών .Β. της 12980/Ε3/ΥΑ (Φ.Ε.Κ. Β 602/8-2-2023), με την οποία εκπονήθηκε η προβλεπόμενη από το άρθρο 81 του ν. 4823/2021 ειδική ψηφιακή εφαρμογή – πλατφόρμα, δια της οποίας λαμβάνουν χώρα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες των εμπλεκόμενων στην διαδικασία αξιολόγησης προσώπων. Γενομένων των ανωτέρω δεκτών, για το διάστημα κατά το οποίο εξέλιπε το ρυθμιστικό πλαίσιο υλοποίησης της διαδικασίας αξιολόγησης, κατά τα προαναφερόμενα, ετύγχαναν εφαρμογής , συμπληρωματικώς, οι διατάξεις του άρθρου 40 παρ. 3 του ν. 3528/2007 περί μονιμοποίησης δοκίμων λόγω συμπλήρωσης διετούς πραγματικής υπηρεσίας “.
Δείτε την Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου ΕΔΩ
Δείτε σχετικά
Δείτε επίσης
Διευκρινίσεις για διαγωνισμούς ΑΣΕΠ: Τριετής ποινή αποκλεισμού – επιτάχυνση προσλήψεων
Επιμορφωτικά προγράμματα Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Κατατέθηκαν 7.285 αιτήσεις-Πρόσκληση για επιμορφωτές
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/prosefige-sto-ste-to-ypourgeio-gia-tis-apofaseis-efeteion-gia-monimopoiisi-neodioriston-tou-2020/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.