Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προσφυγή για διορισμό ΔΣ ΕΛΜΕ Λάρισας από ΑΔΗΚ: Καταγγελίες από ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσφυγή για διορισμό ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας από ΑΔΗΚ: Καταγγελίες ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ-“Είναι αδιανόητο να ζητείται διορισμός Διοίκησης, τη στιγμή που η ΕΛΜΕ Λάρισας λειτουργώντας πέρα για πέρα νόμιμα προκήρυξε εκλογές”.

Σε υποβολή αίτησης στο Πρωτοδικείο Λάρισας για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης της ΕΛΜΕ Λάρισας προέβησαν οι “Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας (ΑΔΗΚ)“, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους που παρατίθεται ακολούθως, προκαλώντας την αντίδραση της ΟΛΜΕ, η οποία με ανακοίνωσή της καταγγέλλει πως “ενώ το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας αποφάσισε να προκηρύξει εκλογές και έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την διενέργεια αρχαιρεσιών την Τετάρτη 9.2.2022, κάποιοι συνάδελφοι, οι οποίοι δεν αποτελούν μέλη του εκλεγμένου ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο, ζητώντας να διοριστούν οι ίδιοι ως διορισμένο ΔΣ”.

Με αφορμή την προσφυγή για τον διορισμό Διοίκησης στην ΕΛΜΕ Λάρισας,

ανακοίνωση εξέδωσε και η ΑΔΕΔΥ αναφέροντας πως “είναι αδιανόητο να ζητείται διορισμός Διοίκησης, τη στιγμή που η ΕΛΜΕ Λάρισας λειτουργώντας πέρα για πέρα νόμιμα προκήρυξε εκλογές”.

Επίσης

η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ δηλώνει ότι θα στηρίξει με όλους τους τρόπους (συνδικαλιστικά, νομικά κλπ) την ΕΛΜΕ Λάρισας.

Τέλος,

μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ θα παραστεί στη δίκη που γίνεται τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2022, στο Πρωτοδικείο Λάρισας.

_______________

Δείτε την Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Αθήνα, 04/02/2022

Α.Π.: 886

Σχετικά με τα γεγονότα στην ΕΛΜΕ Λάρισας

Ύστερα από την άρνηση της Κυβέρνησης να αποδεχτεί το αίτημα της ΑΔΕΔΥ για παράταση της θητείας των υφισταμένων ΔΣ των συνδικάτων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τα ΔΣ των σωματείων μπορούσαν είτε να προσφύγουν τα ίδια, με απόφαση τους, στο Πρωτοδικείο για παράταση θητείας, είτε να προκηρύξουν εκλογές.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας απολύτως δημοκρατικά αποφάσισε να προκηρύξει εκλογές και έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την διενέργεια αρχαιρεσιών την Τετάρτη 9/2/2022.

Παρόλα αυτά, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι κάποιοι συνάδελφοι, οι οποίοι δεν αποτελούν μέλη του εκλεγμένου ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο, ζητώντας να διοριστούν οι ίδιοι ως διορισμένο ΔΣ!

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την κίνηση αυτή των συγκεκριμένων συναδέλφων, ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική.

Καλούμε τους συναδέλφους της ΕΛΜΕ Λάρισας σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να μην περάσουν τα απαράδεκτα αυτά σχέδια.

_______________

Δείτε την Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
Με αφορμή την προσφυγή για τον διορισμό Διοίκησης στην ΕΛΜΕ Λάρισας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την με αριθμ. πρωτ 886/4-2-22 ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, σχετικά με τα γεγονότα στην ΕΛΜΕ Λάρισας, ανακοινώνει τα εξής:

  1. Καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προσφυγή στη δικαιοσύνη κάποιων συναδέλφων, που δεν είναι καν μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας, για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, τη στιγμή μάλιστα που έχουν προκηρυχθεί εκλογές για νέο Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2022. Μάλιστα ζητούν από τη δικαιοσύνη να διορίσει τους εαυτούς τους ως νέα Διοίκηση!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσφυγή τους δικάζεται στις 7 Φεβρουαρίου κι οι εκλογές στην ΕΛΜΕ διεξάγονται δυο μέρες μετά.

  1. Με απόφαση της κυβέρνησης, ύστερα από αίτημα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. λόγω της πανδημίας, είχε δοθεί παράταση σε όλα τα Δ.Σ μέχρι 31-12-21.

Είναι αδιανόητο να ζητείται διορισμός Διοίκησης, τη στιγμή που η ΕΛΜΕ Λάρισας λειτουργώντας πέρα για πέρα νόμιμα προκήρυξε εκλογές.

  1. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει ότι θα στηρίξει με όλους τους τρόπους (συνδικαλιστικά, νομικά κλπ) την ΕΛΜΕ Λάρισας, απέναντι στις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις για διορισμό Διοίκησης, που θυμίζουν άλλες εποχές.

Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα παραστεί στη δίκη που γίνεται τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2022, στο Πρωτοδικείο Λάρισας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

_______________

Δείτε την Ανακοίνωση των ΑΔΗΚ
Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας
Περί της Διεξαγωγής των αρχαιρεσιών της Ε.Λ.Μ.Ε.  ν. Λάρισας

Στους αυτόκλητους διασώστες της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας δηλώνουμε ότι αντιτιθέμεθα σε κάθε απόπειρα αυτόκλητης υποκατάστασης των θεσμικών οργάνων της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας. Επιχειρήθηκε η διακίνηση αυτοκλήτως προσκλήσεων για εκλογο-απολογιστική συνέλευση την οποία φαίνεται να οργανώνει «διαπαραταξιακή επιτροπή», όργανο το οποίο ούτε ο νόμος ούτε το καταστατικό αναγνωρίζει.

Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στις καταστατικές διαδικασίες, ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους – μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας ότι έχουμε ήδη λάβει τα νόμιμα μέτρα και έχουμε προχωρήσει στην υποβολή σχετικής αίτησης στο Πρωτοδικείο Λάρισας για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης, που είναι το μόνο αρμόδιο όργανο ώστε να συγκαλέσει και διενεργήσει τις εκλογές.

Θα συνεχίσουμε να πράττουμε το καθήκον μας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο θεσμικό γίγνεσθαι.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να επαγρυπνήσουν για την τήρηση των καταστατικών διαδικασιών.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Εύδαιμον το Ελεύθερον, Ελεύθερον το Εύψυχον

(Θουκυδίδη, Περικλέους Επιτάφιος)

Λάρισα, 4-2-2022

Δείτε επίσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση