Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προσφορά εξοπλισμού και δώρων σε Ειδικά Σχολεία και Δομές της A/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου από την Digea

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσφορά εξοπλισμού και δώρων σε Ειδικά Σχολεία και Δομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου από την Digea  – Καλύφθηκαν ανάγκες για διάφορα τμήματα των σχολείων. 

Προσφορά εξοπλισμού και δώρων σε Ειδικά Σχολεία

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Οι Ήρωες της Digea», την Τετάρτη 28/2 ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κος Μανώλης Μπελαδάκης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κρήτης κα Ελένη Μαράκη και από την Digea οι: κ. Νίκος Μαστοράκης (Διευθύνων Σύμβουλος),  κα Ιωάννα Κολιάδου (Εμπορική διευθύντρια και Marketing),  κ. Χρήστος Ασημακόπουλος (Διευθυντής Λειτουργίας Δικτύου) κα Ευγενία Καγιάντα (CSR & Internal Communications Specialist), επισκέφτηκαν ειδικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου στα οποία παρέδωσαν εξοπλισμό, αφού πρώτα επικοινώνησαν με τους Διευθυντές των αντίστοιχων σχολείων και κατέγραψαν τις ανάγκες τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, επισκέφτηκαν το 1ο & 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, το 1ο, 2ο & 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, τα Παιδικά Χωριά SOS Ηρακλείου, καθώς και τη Στέγη Ανηλίκων Αρρένων Ηρακλείου. Παρέδωσαν δώρα και ηλεκτρονικό εξοπλισμό (Διαδραστικούς πίνακες, projector, σταθερούς υπολογιστές, πολυμηχανήματα, laptop), καλύφθηκαν ανάγκες για διάφορα τμήματα των σχολείων (μουσικά όργανα, διάδρομοι γυμναστικής), παραδόθηκαν εξειδικευμένα παιχνίδια ειδικής αγωγής, παιχνίδια για τον προαύλιο χώρο των σχολείων, καθώς και από ένα ατομικό δώρο σε κάθε παιδί με χρηστικά είδη. Οι παραδόσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με επισκέψεις σε σχολεία και εκπαιδευτικές δομές της υπαίθρου.

Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κος Μανώλης Μπελαδάκης και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κρήτης κα Ελένη Μαράκη, αφού ευχαρίστησαν τους δωρητές, δήλωσαν ότι τόσο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου όσο και η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και τόνισαν τη σημασία, τέτοιου είδους ενέργειες να βρουν μιμητές και από άλλους ευαισθητοποιημένους φορείς σε θέματα παιδείας. Επίσης, ανέφεραν πως  τα όργανα, τα διδακτικά εργαλεία και ο λοιπός εξοπλισμός θα αξιοποιηθούν κατάλληλα από τους εκπαιδευτικούς και επεσήμαναν την μεγάλη σπουδαιότητα της ενέργειας, καθώς είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ευαισθητοποιημένοι φορείς να είναι κοντά στην εκπαίδευση και στους λειτουργούς της.

Δείτε επίσης

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο: Δράσεις από 4 έως 8.03.2024 | Εγκύκλιος 

Στοιχεία προσλήψεων αναπληρωτών 2023-24: Από τις 52.437 το 4,6% αφορά σε προσλήψεις μειωμένου ωραρίου 

Εγγραφές μαθητών στα Δημοτικά 2024-25: Από 1 έως 20 Μαρτίου-Η Εγκύκλιος με τη διαδικασία 

Εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία 2024-25: Aπό 1 έως 20 Μαρτίου 2024 | Η Εγκύκλιος 

Πίνακας προσλήψεων-παραιτήσεων-μη αναλήψεων υπηρεσίας αναπληρωτών 2023-24: Τι λέει το Υπ. παιδείας για τον έλεγχο ορίου ηλικίας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση