Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προσφυγή στο ΣτΕ για τα self test-Νομική στήριξη και κάλυψη εξόδων από ΥΠΑΙΘ στους εκπ/κούς που δέχονται αγωγές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσφυγή στο ΣτΕ για τα self test – Νομική στήριξη και κάλυψη δικαστικών εξόδων από ΥΠΑΙΘ στους εκπαιδευτικούς και Διευθυντές σχολείων που δέχονται αγωγές από αρνητές των self test – Τι είπε η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Ν. Κεραμέως στο MEGA.

Προσφυγή στο ΣτΕ για τα self test

Στην εκπομπή Live News του MEGA μίλησε σήμερα το απόγευμα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως για την ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας την Δευτέρα 10.05.2021.

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε

για τη θέση του Υπουργείου σχετικά με την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την οποία κατέθεσαν τρεις εκπαιδευτικοί, δύο δικηγόροι και ένας ιερέας από τη Θεσσαλονίκη, σχετικά με τη συνταγματικότητα και νομιμότητα του υποχρεωτικού self-test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Οι προσφεύγοντες
  • Ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί το μέτρο ως αντισυνταγματικό και παράνομο.
  • Θεωρούν πως το μέτρο θίγει τον πυρήνα των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
  • Χαρακτηρίζουν επικίνδυνη τη διενέργεια διαγνωστικού τεστ από τα ίδια τα παιδιά.
  • Σχετικά με την απαγόρευση εισόδου στα σχολεία των μαθητών που δεν έχουν υποβληθεί σε τεστ, υποστηρίζουν ότι προσβάλει το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα δικαίωμα της εκπαίδευσης στον πυρήνα του, που είναι η υποχρεωτική εκπαίδευση.
Η Υπουργός απάντησε

σχετικά με την αναγκαιότητα χρήσης των αυτοδιαγνωστικών εργαλείων (self test), τα οποία χαρακτήρισε “πολύτιμα εργαλεία” κατά του κορονοϊού, παρέθεσε στοιχεία από την εφαρμογή τους στους μαθητές των Λυκείων και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την συνεργασία τους στη διαδικασία αυτή.

Σχετικά με τις αντιδράσεις για τη χρήση των self test και την προσφυγή στο ΣτΕ,

η Υπουργός δήλωσε πως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στηρίζει τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολείων που δέχονται επιθέσεις σχετικά με την εκτέλεση των καθηκόντων τους εμπράκτως, παρέχοντας νομική υποστήριξη και καλύπτοντας τυχόν δικαστικά έξοδα που θα προκύψουν από ενδεχόμενες νομικές ενέργειες-αγωγές των αρνητών των self test.

Σε κάθε περίπτωση όμως

τόνισε πως οι αντιδράσεις αυτές είναι πολύ λιγότερες από τις αντιδράσεις των αρνητών της μάσκας στο παρελθόν.

Δείτε επίσης

Επαναλειτουργία σχολείων από Δευτέρα 10.05: Οδηγίες από το ΥΠΑΙΘ | Εγγραφο
Θεμιστοκλέους-εκπαιδευτικοί: Tο 30% έχουν εμβολιαστεί με μία δόση-το 70% έχει κλείσει ραντεβού
Επιστροφή στα θρανία 10.05 με self test: Προμήθεια από Τετάρτη 05.05-Οδηγίες ΥΠΑΙΘ
Επιπτώσεις εξ αποστάσεως εκπαίδευσης-απομάκρυνσης από τη διά ζώσης διδασκαλία | Υλοποίηση έρευνας
Κικίλιας-εμβολιασμοί μαθητών: Εφόσον εγκριθεί το αίτημα της Pfizer τάχιστα θα κάνουμε τον προγραμματισμό μας

Πριν φύγετε

Ανοίγουν τα φροντιστήρια για την Γ Λυκείου και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για εξετάσεις
Για ποιους λόγους ανοίγουν τα σχολεία 10 Μαΐου: Τα τρία δεδομένα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση