Πρόσκληση σε δόκιμους ερευνητές: Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους ηλεκτρονικά μέχρι τις 9 Μαρτίου 2020.
Πρόσκληση σε δόκιμους ερευνητές
Το Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας & Διακυβέρνησης (ΚεΔΕΠΟΔ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων) εκδηλώνει ενδιαφέρον να απασχολήσει σε εθελοντική βάση, κατά το έτος 2020, δέκα (10) δόκιμους ερευνητές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην υλοποίηση του διαδικτυακού ερευνητικού προγράμματος «Πολιτικό και Εκλογικό Παρατηρητήριο».
Το Παρατηρητήριο είναι μια δίγλωσση διαδικτυακή πλατφόρμα πολιτικής έρευνας, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα ευρωπαϊκής/διεθνούς πολιτικής, εκλογών και δημοκρατίας με έμφαση στη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Παρακολουθεί, καταγράφει και αναλύει τα ευρωπαϊκά και διεθνή πολιτικά δρώμενα, επικείμενες μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις ή δημοψηφίσματα.
Το έργο του Παρατηρητηρίου υλοποιείται με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και μεγάλων ειδησεογραφικών φορέων όπως η Deutsche Welle.
Σε ποιους απευθύνεται
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι προπτυχιακοί φοιτητές που βρίσκονται στα δύο τελευταία έτη των σποδών τους, πτυχιούχοι, μεταπτυχιακοί φοιτητές ή υποψήφιοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ή άλλων ΑΕΙ της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
Οι δόκιμοι ερευνητές που θα επιλεγούν θα συμμετάσχουν – υπό την εποπτεία στελεχών του Κέντρου – στις ερευνητικές δραστηριότητες του Παρατηρητηρίου.
Καθήκοντα
Στα καθήκοντά τους θα περιλαμβάνεται: η παρακολούθηση καταγραφή και ανάλυση διεθνών πολιτικών εξελίξεων μέσα από αντίστοιχες ιστοσελίδες, η ανάλυση θεσμικών εκλογικών ζητημάτων (όπως εκλογικά συστήματα και εκλογική διαδικασία με σύγχρονα μέσα), η σύνταξη, μετάφραση και επιμέλεια κειμένων, η σύνθεση πρωτογενών ενημερωτικών σημειωμάτων για θέματα της επικαιρότητας, η παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η ανάρτηση κειμένων στη διαδικτυακή πλατφόρμα, καθώς και άλλες-συναφείς εργασίες που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ενισχύσουν την ερευνητική τους εμπειρία.
Θα προτιμηθούν οι υποψήφιοι οι οποίοι πέρα από τα αγγλικά θα γνωρίζουν γλώσσες όπως γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ρωσικά, τουρκικά, ολλανδικά κλπ.
Για τη συμμετοχή δεν είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία, παρά το ότι θα είναι χρήσιμη η παρακολούθηση συναντήσεων συντονισμού ή συναφών σεμιναρίων.
Απαραίτητα δικαιολογητικά
1. Βιογραφικό σημείωμα (για τους προπτυχιακούς φοιτητές/φοιτήτριες είναι απαραίτητη η αναγραφή της βαθμολογίας στα μαθήματα που είναι σχετικά με τις θεματικές περιοχές του Παρατηρητηρίου).
2. Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
3. Πτυχίο γλωσσομάθειας.
Υποβολή υποψηφιότητας
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους ηλεκτρονικά στο info@kedepod.gr μέχρι τις 9 Μαρτίου 2020.
Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όσες/όσους ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα.
Μπορείτε να βρείτε εδώ την ιστοσελίδα του Κέντρου Διεθνούς & Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας & Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Δείτε επίσης
Διεθνές συνέδριο στο ΕΚΠΑ για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 | 20-21 Μαρτίου 2020
Συμπόσιο Ειδικής Αγωγής: Διεπιστημονική Προσέγγιση – Σύνδεση Θεωρίας και Πράξης
Συνέδριο για τη κλιματική αλλαγή και τη βιοποικιλότητα: Αρχές Μαρτίου στη Κέρκυρα
Επιστημονική Διημερίδα: Η αντιστοίχιση των ακαδημαϊκών προσόντων ΑΕΙ με την εργασιακή εμπειρία
Δείτε ακόμη
Δωρεάν σεμινάριο: Αναζήτηση προσανατολισμών για την ποιότητα στις εκπαιδευτικές μονάδες
Μουσική και Αυτισμός: 8 Μαρτίου στον Πολυχώρο Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη
Επίκαιρα Θέματα στη Παιδιατρική: Επιστημονική Ημερίδα στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Κρίσεις πανικού και άγχος-Σύγχρονες μορφές δυσφορίας στον πολιτισμό | Διάλεξη
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/prosklhsh-se-dokimous-ereunhtes-apo-to-kedepod-tou-panepisthmiou-peleponnhsou/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.