Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προσκλήσεις για κατάθεση δικαιολογητικών υποψηφίων: Σήμερα αναμένεται η δημοσίευσή τους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσκλήσεις για κατάθεση δικαιολογητικών υποψηφίων: Σήμερα αναμένεται η δημοσίευσή τους για τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Ενημέρωση

Της Γ. Μπουλμέτη και του Β. Βούγια

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σήμερα αναμένεται να κοινοποιηθούν οι δυο Προσκλήσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την υποβολή δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ, υποψηφίων εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στα πλαίσια των Προκηρύξεων ΑΣΕΠ 1ΕΑ-2ΕΑ-3ΕΑ-4ΕΑ-5ΕΑ/2022, ώστε να υπάρξει χρόνος “μελέτης” από τους υποψήφιους, μέχρι την έναρξη υποβολής αιτήσεων.

Προθεσμίες

Η ημερομηνία περάτωσης της κατάθεσης των δικαιολογητικών ορίζεται λίγες ημέρες μετά την περάτωση της προθεσμίας των των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, η οποία ως γνωστόν αρχίζει στις 4 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 23 Μαΐου 2022 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

Αίτηση ΑΣΕΠ και μετά τα δικαιολογητικά στο ΟΠΣΥΔ

Αυτό γίνεται ώστε όποιος θελήσει να καταθέσει αίτηση στο ΑΣΕΠ την τελευταία ημέρα της προθεσμίας, να έχει το χρόνο να καταθέσει τα δικαιολογητικά στο ΟΠΣΥΔ, μιας και η αίτηση στο ΑΣΕΠ προηγείται της κατάθεσης δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ (Στην αίτηση που θα γίνει στο ΟΠΣΥΔ θα υπάρχει πεδίο στο οποίο θα πρέπει να συμπληρωθεί ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης στο ΑΣΕΠ).

Υποβολή δικαιολογητικών ηλεκτρονικά

Η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών των υποψήφιων εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε. και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, θα διενεργηθεί εξ ολοκλήρου με ηλεκτρονικό τρόπο, με απευθείας μεταφόρτωση των κατά περίπτωση δικαιολογητικών από τους υποψηφίους σε ειδικά προς τούτο διαμορφωμένη υποενότητα στον ηλεκτρονικό φάκελό τους στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Δεν απαιτείται εκ νέου υποβολή δικαιολογητικών

Δεν απαιτείται, εκ νέου, η υποβολή δικαιολογητικών για στοιχεία που είναι ήδη καταχωρισμένα και επικυρωμένα στον ηλεκτρονικό φάκελο των υποψηφίων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) του Υ.Π.ΑΙ.Θ., εκτός και αν υφίσταται ανάγκη επικαιροποίησης αυτών, σύμφωνα με την Προκήρυξη.

Εγχειρίδιο ΟΠΣΥΔ

Στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) θα αναρτηθεί αναλυτικό εγχειρίδιο οδηγιών για την κατάθεση δικαιολογητικών.

Οι Προσκλήσεις του ΥΠΑΙΘ θα είναι 2, οι ακόλουθες:

Α. Η Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), για την υποβολή δικαιολογητικών στο πλαίσιο της αριθμ. 3ΕA/2022 (ΦΕΚ 20/ τ. Προκ. ΑΣΕΠ/ 20-4-2022) και αριθμ. 4ΕA/2022 (ΦΕΚ 18/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/ 18-4-2022) και 5ΕΑ/2022 (ΦΕΚ 19/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/18-4-2022) Προκηρύξεων του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Β. Η Πρόσκληση υποψήφιων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) για την υποβολή δικαιολογητικών στο πλαίσιο των αριθμ. 1ΕΑ/2022 (ΦΕΚ 23/ τ. προκ. ΑΣΕΠ/21-04-2022) και 2ΕΑ/2022 (ΦΕΚ 24/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/21-04-2022) προκηρύξεων του ΑΣΕΠ.

Δείτε επίσης

Προσκλήσεις για υποβολή δικαιολογητικών Προκηρύξεων ΑΣΕΠ: Τι θα περιέχουν, που και πως θα κατατίθενται 

Προκήρυξη 1ΕΑ 2022 ΑΣΕΠ: Το ΦΕΚ με τη διαδικασία αιτήσεων και κατάταξης μελών ΕΒΠ 

Προκήρυξη 2ΕΑ 2022 ΑΣΕΠ: Το ΦΕΚ με τη διαδικασία αιτήσεων και κατάταξης μελών ΕΕΠ 

Προκήρυξη 3ΕΑ 2022 ΑΣΕΠ: ΦΕΚ-διαδικασία αιτήσεων εκπαιδευτικών EAE Π.Ε-Από 4 έως 23.05.2022 

Προκήρυξη 4ΕΑ 2022 ΑΣΕΠ: Το ΦΕΚ με διαδικασία αιτήσεων από 4 έως 23.05.2022 

Προκήρυξη 5ΕΑ 2022 ΑΣΕΠ: Το ΦΕΚ με διαδικασία αιτήσεων από 4 έως 23.05.2022 

Πως κάνουμε εγγραφή στο ΟΠΣΥΔ ως νέοι χρήστες: Η διαδικασία βήμα-βήμα σε video και σε Εγχειρίδιο

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

4 Σχόλια

 1. ΓΙΩΡΓΟΣ Π σε

  Γεια σας κ.Βουγια. Χρονια πολλα. Οι φετινοι διορισμοι που θα υλοποιηθουν, θα αφορουν και την Ειδικη Αγωγη ; Με τους παροντες οριστικους θα γινουν; Ειμαι στην θεση 63 στους παροντες οριστικους και εχω χασει διορισμο για πολυ λιγες θεσεις.

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Χρόνια Πολλά! – Θα γίνουν διορισμοί και στην ειδική αγωγή από τους παρόντες πίνακες.

 2. Σπυρίδων ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ σε

  Γειά σας Κυρ.Βουγια για εμας πού έχουμε πάρει Μεταπτυχιακό από την Κύπρο και έχει κατατεθεί στο ΔΟΑΤΑΠ αλλά μάλλον κατα τα τέλη Ιουλίου θα βγει η απόφαση. (Έχει αναγνωριστεί η σχολή απο ΔΟΑΤΑΠ). Μπορούμε να δηλώσουμε ότι είμαστε κάτοχοι του Μεταπτυχιακού στην αίτηση ή όχι. Το πτυχίο το έχω παραλάβει.
  Ευχαριστώ

Γράψτε μία απάντηση