Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόκληση για συμμετοχή με εισήγηση στο Επιστημονικό Συνέδριο “Εκπαίδευση για την Ιδιότητα του Παγκόσμιου Ενεργού Πολίτη”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόκληση για συμμετοχή με εισήγηση στο Επιστημονικό Συνέδριο “Εκπαίδευση για την Ιδιότητα του Παγκόσμιου Ενεργού Πολίτη”, από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Πρόκληση για συμμετοχή με εισήγηση σε Επιστημονικό Συνέδριο

Πρόσκληση εξέδωσε το ΙΕΠ σχετικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής με εισήγηση στο Επιστημονικό ΣυνέδριοΕκπαίδευση για την Ιδιότητα του Παγκόσμιου Ενεργού Πολίτη”.

Ακολουθεί η Πρόσκληση του ΙΕΠ

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμέτοχης με Εισήγηση στο Επιστημονικό Συνέδριο «Εκπαίδευση για την Ιδιότητα του Παγκόσμιου Ενεργού Πολίτη»

1 – 2 Νοεμβρίου 2024

Αμφιθέατρο Ράλλειου Γυμνασίου και Λυκείου Θηλέων

Πειραιώς και Επονιτών 21, Πειραιάς

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ανακοινώνει τη διοργάνωση Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Εκπαίδευση για την Ιδιότητα του Παγκόσμιου Ενεργού Πολίτη».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 1 & 2 Νοεμβρίου 2024, στο Αμφιθέατρο του Ράλλειου Γυμνασίου και Λυκείου Θηλέων, Πειραιώς και Επονιτών 21, Πειραιάς.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να προσφέρει έναν χώρο συνάντησης για εκπαιδευτικούς, ειδικούς επιστήμονες, ερευνητές και υπεύθυνους εκπαιδευτικής πολιτικής, ώστε να παρουσιάσουν επιστημονικές εργασίες, να ανταλλάξουν γνώσεις και βέλτιστες πρακτικές, καθώς και να ενισχύσουν την καλλιέργεια δεξιοτήτων και αξιών που είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη ενεργών και υπεύθυνων πολιτών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προσκαλούνται εκπαιδευτικοί, ειδικοί επιστήμονες, ερευνητές και υπεύθυνοι εκπαιδευτικής πολιτικής να υποβάλουν περίληψη εισήγησης ή πρόταση poster, δηλώνοντας τα στοιχεία τους και ανεβάζοντας την περίληψη/πρόταση (200-300 λέξεις) έως τις 10 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 13:00, στον σύνδεσμο: https://iep.edu.gr/lime2/index.php/899451?lang=el.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τους εισηγητές.

Θεματικά πεδία

  • Εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα
  • Διαπολιτισμική εκπαίδευση
  • Αντιρατσιστική εκπαίδευση
  • Εκπαίδευση για την πολυμορφία και την ένταξη
  • Εκπαίδευση για την ισότητα των φύλων
  • Εκπαίδευση για την παγκόσμια ιθαγένεια και τη διεθνή αλληλεγγύη
  • Εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα
  • Εκπαίδευση για την ειρήνη και την παγκόσμια ανάπτυξη
  • Εκπαίδευση του πολίτη/ Πολιτειακή και ηθική εκπαίδευση
  • Ψηφιακή εκπαίδευση του πολίτη

Οι περιλήψεις των εισηγητών/τριών θα συμπεριληφθούν σε ψηφιακό βιβλίο περιλήψεων.

Οι συμμετέχοντες των οποίων οι προτάσεις θα γίνουν δεκτές, θα προσκληθούν να καταθέσουν ολοκληρωμένα επιστημονικά άρθρα για δημοσίευση στο περιοδικό Μέντορας (https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/mentoras).

Η γλώσσα του Συνεδρίου θα είναι η ελληνική.

Σας περιμένουμε να συμμετάσχετε σε αυτή τη σημαντική συνάντηση!

Δείτε επίσης

Ψυχοανθεκτικότητα: Απλά βήματα για την ανάπτυξή της 

Τεχνικές Διαχείρισης θυμού για παιδιά: Mια μικρή προσπάθεια προσέγγισης ενός μεγάλου θέματος 

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2025: Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕΛ-ΕΠΑΛ – Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση