Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόσκληση σε Ψυχολόγους για τον Προσωπικό Βοηθό-Β’ Φάση: Αιτήσεις έως 20 Νοεμβρίου 2023

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόσκληση σε Ψυχολόγους για τον Προσωπικό Βοηθό-Β’ Φάση: Αίτηση συμμετοχής ως μέλη της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης των δικαιούχων μέχρι και τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023.

Πρόσκληση σε Ψυχολόγους

Ανοιχτή Πρόσκληση προς ενδιαφερόμενους Ψυχολόγους για την Ειδική Διεπιστημονική Επιτροπή αξιολόγησης ωφελούμενων Προσωπικού Βοηθού – Β’ Φάση

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας ενισχύει τον θεσμό του Προσωπικού Βοηθού για Άτομα με Αναπηρία, με την υλοποίηση της Β’ Φάσης, που αφορά στην επέκταση της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας κα Σοφία Ζαχαράκη και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας κος Πρόδρομος Πύρρος, προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους Ψυχολόγους, να υποβάλλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους ως μέλη της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης των δικαιούχων μέχρι και τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023.

Ειδικός Κατάλογος Ψυχολόγων

Ο αριθμός των ατόμων που θα εγγραφούν στον Ειδικό Κατάλογο ψυχολόγων (υποψήφιοι Αξιολογητές) ανά Περιφερειακή Ενότητα τελεί σε άμεση συνάρτηση με τον αριθμό των ωφελούμενων προς αξιολόγηση ανά Περιφερειακή Ενότητα. Οι υποψήφιοι για εγγραφή στον Ειδικό Κατάλογο ψυχολόγων καλούνται να δηλώσουν υποχρεωτικά την Π.Ε. κατοικίας τους, που θα αποτελέσει και την Π.Ε. στην οποία θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους και, προαιρετικά, μία δεύτερη Π.Ε. στην οποία προτίθενται να εργαστούν, εφόσον προκύψει ανάγκη.

Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης

Κάθε Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται από τρία (3) τακτικά μέλη των ακολούθων ειδικοτήτων: α) Ένα κοινωνικό λειτουργό, μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος και β) Δύο μέλη εκ των ακόλουθων ειδικοτήτων: Εργοθεραπευτή, μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργοθεραπευτών ή Φυσικοθεραπευτή, μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών ή Ψυχολόγο.

Η αξιολόγηση περιλαμβάνει:

α) συνέντευξη με τον Αξιολογούμενο και τυχόν παριστάμενους Εκπροσώπους του σχετικά με την αναπηρία του, τη διάρθρωση της καθημερινότητάς του και γενικώς των ατομικών συνθηκών ζωής του. β) αξιολόγηση λειτουργικότητας του κεφαλαίου 7.

Υπενθυμίζεται ότι η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία» υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Δείτε την Πρόσκληση και την φόρμα Αίτησης στο παράρτημα ΕΔΩ

Κατανομή Ραντεβού-Περιφερειακές Ενότητες-Β΄φάση Προσωπικού Βοηθού

Δείτε επίσης

Ο Προσωπικός Βοηθός και τι σηματοδοτεί ο θεσμός για τη ζωή των ατόμων με αναπηρία | Αρθρο 

Προσλήψεις από το ΚΕΘΕΑ Κοιν. Λειτουργού-Ψυχιάτρων-Παιδοψυχιάτρου-Βοηθού Νοσηλευτή 

Οδοιπορικά έξοδα ΕΔΥ: Τα δικαιούνται τα μέλη ΕΕΠ λέει Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ)

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση