Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προσλήψεις αναπληρωτών 2020-21: Ενημέρωση για την διαμορφωθείσα κατάσταση-Σενάρια-Τι θα γίνει με την Παράλληλη Στήριξη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσλήψεις αναπληρωτών 2020-21: Ενημέρωση για την διαμορφωθείσα κατάσταση – Τα σενάρια που υπάρχουν – Τι θα γίνει με την Παράλληλη Στήριξη.

Προσλήψεις αναπληρωτών 2020-21

Σύμφωνα με πληροφορίες του especial.gr και αναφορικά με τη διαδικασία προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2020-21, σήμερα Τετάρτη 19.08.2020 η διαμορφωθείσα κατάσταση έχει ως εξής:

Δύσκολα

θα έχουν περατωθεί οι διαδικασίες της Παράλληλης Στήριξης όσον αφορά στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών πριν τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Αντιθέτως

οι διαδικασίες της Παράλληλης Στήριξης όσον αφορά στις προσλήψεις αναπληρωτών Σχολικών Νοσηλευτών (ΠΕ25) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) θα έχουν περατωθεί την ερχόμενη Παρασκευή 21.08.2020.

Τα σενάρια

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εξετάζει αυτή τη στιγμή διάφορα σενάρια αναφορικά με το χρονική στιγμή των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ.

  • Το πρώτο σενάριο έχει να κάνει με μια μικρή καθυστέρηση στην πρόσληψη αναπληρωτών, ώστε να συμπεριληφθεί στην Α Φάση προσλήψεων και η Παράλληλη Στήριξη εκπαιδευτικών.
  • Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με την διεξαγωγή της Α Φάσης προσλήψεων αναπληρωτών χωρίς τις προσλήψεις για την Παράλληλη Στήριξη.
Γενική ή Ειδική θα “τρέξει” πρώτη;

Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να προηγηθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα Γενικά Σχολεία, έναντι των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα Ειδικά σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση

Οπως και νάχει δύσκολα θα δούμε να “τρέχει” το σύστημα για προσλήψεις αναπληρωτών την τρέχουσα εβδομάδα.

Συνολικός αριθμός προσλήψεων

O συνολικός αριθμός των προσλήψεων αναπληρωτών θα είναι grosso modo, όσο και ο περσινός και η κατανομή αναμένεται να επισημοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Οι αποφάσεις επί όλων αυτών των ζητημάτων θα ληφθούν κατά τα φαινόμενα σύντομα, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες προσλήψεων.

Μεταβαλλόμενο το τοπίο

Τέλος να σημειωθεί πως το τοπίο των διαδικασιών πρόσληψης αναπληρωτών είναι συνεχώς μεταβαλλόμενο, με ότι αυτό σημαίνει για την όποια αξιοπιστία των διάφορων πληροφοριών επί του θέματος.

UPDATE

Δείτε που κατέληξε το Υπουργείο για τις προσλήψεις αναπληρωτών

Δείτε επίσης

Ανοιγμα σχολείων 2020-21: Απουσίες-Μεταφορές-Ειδικά Σχολεία-Μάσκες-Τηλεκπαίδευση-Πανεπιστήμια
Προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ ανά Διεύθυνση Εκπ/σης για το 2019-20: Πίνακες του Υπ. Παιδείας όπως κοινοποιήθηκαν στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Ενημερωτικό ΠΑΣΑΔ: Προγραμματισμός προσλήψεων-ΖΕΠ-Κενά
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. Βαγγελης Φούκας σε

    Καλησπερα κ.Βουγια. Εχω δει απο την κ.Φασφαλη οτι θα εχει μια μικρη καθυστερηση η Α φαση για να περιλαμβανει και την παραλληλη στηριξη εκπσιδευτικων. Γνωριζετε κατι νεοτερο;

Γράψτε μία απάντηση