Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προσλήψεις Παράλληλης Στήριξης και ΖΕΠ κανονικά στην Α Φάση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσλήψεις Παράλληλης Στήριξης και ΖΕΠ κανονικά στην Α Φάση: Ανακοίνωση ΔΟΕ μετά από επικοινωνία με τη Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κα Αναστασία Γκίκα

Προσλήψεις Παράλληλης Στήριξης και ΖΕΠ 

Σύμφωνα με Ανακοίνωση του ΔΣ της ΔΟΕ το ΥΠΑΙΘ διαβεβαίωσε πως ο Προγραμματισμός των προσλήψεων για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης και για ΖΕΠ είναι να ξεκινήσουν από την πρώτη φάση των προσλήψεων των αναπληρωτών.

Η αναστάτωση που δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τη ΔΟΕ, προήλθε από:
  • αναφορές συναδέλφων αναπληρωτών, οι οποίοι επικοινώνησαν με με το Υ.ΠΑΙ.Θ. όπου τους ανακοινώθηκε ότι στην πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις σε παράλληλη στήριξη  και Ζ.Ε.Π. αλλά και
  • από ενημέρωση αιρετών Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης οι οποίοι ανέφεραν πως το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ζητήσει ακόμα να σταλούν τα κενά σε παράλληλη στήριξη και Τμήματα Υποδοχής.
Αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΔΟΕ

Έπειτα από τη μεγάλη αναστάτωση που δημιουργήθηκε στους συναδέλφους μας αναπληρωτές, πολλοί από τους οποίους μας ανέφεραν ότι σε επικοινωνία τους με το Υ.ΠΑΙ.Θ. τους ανακοινώθηκε ότι στην πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις σε παράλληλη στήριξη  και Ζ.Ε.Π. αλλά και την ενημέρωση που είχαμε από αιρετούς των Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που μας ανέφεραν πως το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ζητήσει ακόμα να σταλούν τα κενά σε παράλληλη στήριξη και Τμήματα Υποδοχής, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επικοινώνησε με τη Γενική Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Η κυρία Γκίκα μας διαβεβαίωσε ότι  ο προγραμματισμός του Υ.ΠΑΙ.Θ., με βάση και τις διαβεβαιώσεις της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής, είναι  οι προσλήψεις Εξειδικευμένου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Παράλληλη στήριξη, Τ.Υ. και Ζ.Ε.Π.) να ξεκινήσουν από την πρώτη φάση των προσλήψεων των αναπληρωτών (παρά τα προβλήματα που υπήρχαν εξαιτίας βλαβών στο σύστημα του Υ.ΠΑΙ.Θ. και προκάλεσαν καθυστερήσεις…).

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τονίζει ότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα το οποίο αφορά χιλιάδες συναδέλφους μας απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ιδιαίτερα από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί την  κάλυψη όλων των κενών σε όλες τις δομές σε μία φάση ώστε να μην δημιουργηθούν αδικίες και συνθήκες άνισης μεταχείρισης μεταξύ των συναδέλφων μας από άστοχους χειρισμούς των υπευθύνων.

Το ΔΣ της ΔΟΕ

  Δείτε επίσης

Αιτήσεις πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών 2020-21: Aπό την Πέμπτη 13/8 έως και την Τρίτη 18/8/2020
Εγκύκλιος πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ
Πρόσληψη και τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ερωτήσεις και Απαντήσεις
Επιλογή εκπαιδευτικού προσωπικού-Συμβούλων Ψυχολόγων και Σταδιοδρομίας-Ενταξη στο Μητρώο ΣΔΕ
 Ενημέρωση ΠΑΣΑΔ: Α Φάση προσλήψεων-Παράλληλη Στήριξη-Κριτήρια τοποθέτησης-Παράβολο-Κατανομή θέσεων Γενικής
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

3 Σχόλια

  1. Βαγγελης Φούκας σε

    Καλησπερα κ.Βουγια. Αν κανω αιτηση και στην Γενικη και στην Ειδικη και με παρουν και στις 2, τοτε θα υπαρξει προβλημα ; Για παραδειγμα, αν αρνηθω την Γενικη, τοτε δεν θα εχω διακαιωμα να κανω τα 2 επομενα χρονια;

  2. Βαγγελης Φούκας σε

    Καλησπερα σας κ.Βουγια. Θα κανω πρωτη φορα μετα απο χρονια δηλωση στην Γενικη και θα ηθελα να ρωτησω το εξης: Τρεχει πρωτα το συστημα στην Ειδικη και στην συνεχεια στην Γενικη ; Δηλαδη μπορω να κανω ταυτοχρονα αιτηση και στα 2; Και αν με παρουν και στα 2 ταυτοχρονα ;

Γράψτε μία απάντηση