Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προσλήψεις Υπουργείου Παιδείας: Τι μέλλει γενέσθαι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσλήψεις Υπουργείου Παιδείας: Τι αναμένουμε από εδώ και πέρα σύμφωνα με το Χρονοδιάγραμμα του ΥΠΑΙΘ – Τελευταία ημέρα σήμερα υποβολής περιοχών προτίμησης.

Προσλήψεις Υπουργείου Παιδείας

Τελευταία ημέρα υποβολής περιοχών προτίμησης

Σήμερα Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2019 είναι η τελευταία ημέρα υποβολής περιοχών προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ και για τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ΠΔΕ), σύμφωνα με το Χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας κι Θρησκευμάτων.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Η διενέργεια προσλήψεων για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς έχει προγραμματισθεί για το διάστημα από Πέμπτη 05 έως Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2019 και κατά τα φαινόμενα θα βρίσκονται στα σχολεία με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, στις 11 Σεπτεμβρίου 2019

Προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ

Για τους αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ, εξαιτίας του διαφορετικού τρόπου πρόσληψης και της εμπλοκής των 13 Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) και ΠΥΣΕΕΠ της χώρας και από τη στιγμή που αναμένοντας την καταγραφή λειτουργικών κενών δεν έχει αποσταλεί η κατανομή των πιστώσεων στις ΠΔΕ  έως σήμερα, θεωρούμε πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μην βρίσκονται στα σχολεία και στα ΚΕΣΥ με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Κατανομή πιστώσεων

Από το Υπουργείο Παιδείας αναμένουμε εντός των προσεχών ημερών να ανακοινώσει την κατανομή των πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ και ΕΒΠ για την Α Φάση, που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι αρκετά μεγάλη όπως πέρυσι.

Περισσότερες πιστώσεις από πέρυσι

Υπενθυμίζουμε πως στη διάθεση του Υπουργείου υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός πιστώσεων από πέρυσι.

Αυξημένες πιστώσεις στην Παράλληλη

Επίσης για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης (Εκπαιδευτικοί, Σχολικοί Νοσηλευτές-ΠΕ25, ΕΒΠ) θα έχουμε αυξημένες πιστώσεις σε σχέση με τα περυσινά δεδομένα.

Θέμα ΚΕΣΥ/ΕΔΕΑΥ

Για το θέμα των ΚΕΣΥ/ΕΔΕΑΥ καταβάλλεται προσπάθεια οι πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών να δοθούν στην Α Φάση, αφού τελευταία στιγμή το πρόβλημα που υπήρχε ξεπεράστηκε. Υπάρχουν δε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες κι αυτές οι πιστώσεις θα είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι.

Πρόγραμμα Ψυχολόγων (ΠΕ23) στα ΕΠΑΛ

Για τις πιστώσεις του Προγράμματος ΕΣΠΑ των ΕΠΑΛ και την πρόσληψη Ψυχολόγων (ΠΕ23) από αυτό, δεν υπάρχει πληροφόρηση αν υπεγράφη η Απόφαση κατανομής από την Υπουργό Παιδείας, ώστε αν καταστεί δυνατόν, να δοθούν στην Α Φάση των προσλήψεων αναπληρωτών.

Πρόγραμμα Ψυχολόγων (ΠΕ23) σε Ολοήμερα ΔΣ και Κοινωνικών Λειτουργών (ΠΕ30) σε Τάξεις Υποδοχής (ΤΥ)

Κατά τα φαινόμενα θα διατεθούν πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών Ψυχολόγων (ΠΕ23) σε Ολοήμερα ΔΣ και Κοινωνικών Λειτουργών (ΠΕ30) σε Τάξεις Υποδοχής (ΤΥ), στην Α Φάση προσλήψεων.

Οδηγίες

Τέλος παραθέτουμε Οδηγίες προς εκπαιδευτικούς για τη Δήλωση προτίμησης περιοχών, από τον ΠΑΣΑΔ και τις Οδηγίες προς ΕΕΠ και ΕΒΠ από τους Αιρετούς του κλάδου

Οδηγίες για τη Δήλωση προτίμησης περιοχών εκπαιδευτικών από τον ΠΑΣΑΔ

ΠΑΣΑΔ

Δήλωση προτίμησης, οδηγίες προς…ναυτιλομένους!

Συνάδελφοι, με οδηγό τις εκατοντάδες ερωτήσεις τόσο στη σελίδα όσο και στα προσωπικά μας mail, θεωρούμε σωστό να κάνουμε μια γενική ενημέρωση στα βασικά.

1) Συνάδελφοι που δε μπορούν να κάνουν αίτηση στην Ειδική είτε γιατί είναι νέοι είτε γιατί κατέθεσαν φέτος τα απαραίτητα, θα πρέπει να περιμένουν, μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων, το σύστημα να ξανανοίξει τόσο για τροποποίηση της δήλωσης των υπαρχόντων όσο και για την αποδοχή νέων δηλώσεων (όσων έχουν ενταχθεί στους οριστικούς πίνακες της Ειδικης).

2) Μιας και οι προσλήψεις αναπληρωτών είναι δυναμικά μεταβαλλόμενες αφού εξαρτώνται ΠΑΝΤΑ από το ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, η λύση της μιας επιλογής δεν είναι ΠΟΤΕ ΑΣΦΑΛΗΣ. Αποφεύγουμε άγχος και πιθανή ανεργία με τις παραπάνω προτιμήσεις.

3) Με κέντρο την επιθυμία μας φτιάχνουμε ομόκεντρους κύκλους προτιμήσεων δίνοντας το βάρος όπου εμείς επιθυμούμε (απόσταση, οδικό δίκτυο, κόστος ζωής, στέγη κλπ) προκειμένου να υπάρχει ένα μίνιμουμ προβλεψιμότητας κατά την πρόσληψή μας.

4) Ναι η προϋπηρεσία μετράει μέχρι 120 μήνες σήμερα αλλά καταγράφεται ΟΛΟΚΛΗΡΗ, χωρίς όριο στον ΟΠΣΥΔ και κάνεις δεν μπορεί να ξέρει αν και πώς θα χρησιμοποιηθεί αύριο.

5) Με την υποβολή της δήλωσης προτίμησης κρατάμε για ασφάλεια αντίγραφό της σε αρχείο pdf. Αυτό μπορεί ν’ αποδειχθει σωτήριο σε περίπτωση αστοχίας του συστήματος όπως μπορούν να διαβεβαιώσουν κι αρκετοί συνάδελφοι.

6) Για οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα δεν έχετε απαντήσεις ενημερώστε μας όσο μπορείτε καλύτερα και θα προσπαθήσουμε από τη μεριά μας να βοηθήσουμε.

Οδηγίες για τη Δήλωση προτίμησης περιοχών ΕΕΠ – ΕΒΠ

Οδηγίες δήλωσης προτιμήσεων αναπληρωτών ΕΕΠ – ΕΒΠ από όλες τις ΠΔΕ
Οδηγίες για τη δήλωση προτίμησης ΕΕΠ – ΕΒΠ
Δήλωση περιοχών: Επισημάνσεις για αναπληρωτές ΕΕΠ – ΕΒΠ
Αίτηση προτίμησης περιοχών: Συμπληρώθηκε σε κάποια σημεία | Δείτε τη νέα

__________________________

Δείτε επίσης

Δηλώσεις προτίμησης ΕΕΠ – ΕΒΠ: Από 29/08 έως 02/09/2019 στην οικεία ΠΔΕ

Δηλώσεις περιοχών προτίμησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών: 28/08 έως 02/09/2019 | Υ.Α.

Καταγραφή λειτουργικών κενών για προσλήψεις | Εγγραφο

Παράταση ισχύος περσινών Πινάκων σε ΦΕΚ

Χρονοδιάγραμμα προσλήψεων αναπληρωτών από το ΥΠΑΙΘ

__________________________

Δείτε ακόμη

Επιλύεται το θέμα των ΚΕΣΥ – ΕΔΕΑΥ: Προσλήψεις αναπληρωτών κανονικά

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ: Πολλά τα ανοιχτά θέματα στη διαδικασία προσλήψεων

Οριστικοί Πίνακες ΕΕΠ – ΕΒΠ 2018-19: Ισχύουν και φέτος

Κατανομή πιστώσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ για το 2018-19

Αποφάσεις πρόσληψης ΕΕΠ και ΕΒΠ από τις 13 ΠΔΕ για το 2018-19

ΠΟΣΕΕΠΕΑ για προσλήψεις και πιστώσεις αναπληρωτών | Εγγραφο

Ψυχολόγοι σε Ολοήμερα: Σε 140 Ομάδες σχολείων

Κοινωνικοί Λειτουργοί σε Τάξεις Υποδοχής: Ορίστηκαν 47 Σχολικές Μονάδες

Ανάλυση Χρονοδιαγράμματος προσλήψεων: Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Χρονοδιάγραμμα προσλήψεων αναπληρωτών από το ΥΠΑΙΘ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση