Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προσλήψεις 2500 εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας-οι 1700 Β/θμιας-την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσλήψεις 2500 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 – Οι 1.700 περίπου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Προσλήψεις 2500 εκπαιδευτικών Τετάρτη 24.10.2023

Σύμφωνα με προ ολίγου ενημέρωσή μας από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) αύριο Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 θα ανακοινωθούν προσλήψεις περίπου 2.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (οι 1.700 περίπου εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας) σε σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης, ειδικοτήτων κυρίως, άλλα όχι μόνον, όσων δεν συμπεριλήφθηκαν στις  προσλήψεις της Β Φάσης.

Στα πλαίσια της Β Φάσης είχαμε 12.779 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε Γενική Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή (ΕΑΕ). Για τις ανάγκες της Δευτεροβάθμιας στη Γενική Εκπαίδευση προσλήφθηκαν Φιλόλογοι ΠΕ02, Μαθηματικοί ΠΕ03, Φυσικών Επιστημών ΠΕ04 και Πληροφορικής ΠΕ86.

Ενημέρωση για προσλήψεις ΕΕΠ και ΕΒΠ το επόμενο διάστημα, από τη Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια 

Τι είπε η Υφυπουργός ΠΑΙΘΑ Δόμνα Μιχαηλίδου για τα κενά

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ αναφέρθηκε στα κενά στα σχολεία λέγοντας χαρακτηριστικά:

– Εχθές είχαμε όλους τους Διευθυντές Α/θμιας Εκπ/σης εδώ στην Αττική να δούμε τι γίνεται και σήμερα της Β/θμιας Γυμνασίων και Λυκείων.

– Εχουμε δει τα κενά, πηγαίνουμε την Παρασκευή στη λεγόμενη Τρίτη κατανομή, έτσι ώστε να κλείσουν τα κενά. Τα κενά είναι μεγαλύτερα στη Β/θμια, στις ειδικότητες (πχ. Οικονομολόγοι και Πληροφορικάριοι στην Γ Λυκείου) στην Α/θμια δεν έχουμε τόσα κενά, εκεί που υπάρχουν λίγα κενά είναι στα Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο και στη στήριξη του Ολοήμερου σχολείου, ειδικά το διευρυμένο Ολοήμερο σχολείο.

– Την επόμενη Παρασκευή, θα το βγάζαμε αυτή την Παρασκευή, δεν μαζέψαμε τα στοιχεία έτσι όπως θέλαμε, και την επόμενη Παρασκευή βγαίνει η λεγόμενη Τρίτη κατανομή, έτσι ώστε να κλείσουν τα κενά στις Περιφέρειες που δεν υπάρχουνε.

– Το πρόβλημα προκύπτει επειδή σήμερα κάποιος που τοποθετήθηκε στη Β’ φάση  πάει και μετά παραιτείται. Γι αυτό προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε σύστημα που λέμε ότι αν δεν πάρετε τη θέση, αποκλείεστε για τα επόμενα 2 χρόνια. Αλλά ούτε αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο.

Δείτε σχετικά

Μιχαηλίδου για Γ Φάση: Αναμένεται την επόμενη Παρασκευή-Πως περιέγραψε το νέο σύστημα καταγραφής κενών 

Δείτε επίσης

Οδηγίες αξιολόγησης 2023-24, εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, από το Υπουργείο Παιδείας | Εγγραφο 

Απαντήσεις για γραπτό ΑΣΕΠ-διορισμούς 2024-νέες οργανικές-προσλήψεις αναπληρωτών-τι δρομολογεί το Υπ. Παιδείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση