Προσλήψεις 2000 νοσηλευτών και επικουρικού προσωπικού – και Φυσικοθεραπευτές – για κάλυψη των αυξημένων αναγκών του συστήματος υγείας λόγω κορονοϊού – Αιτήσεις.
Προσλήψεις 2000 νοσηλευτών και επικουρικού προσωπικού
Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του συστήματος υγείας, το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε πως προβαίνει άμεσα στην πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ.
Οι 1.500 θέσεις αφορούν νοσηλευτές και οι 500 λοιπό επικουρικό προσωπικό (πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές κ.α.)
Οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα είναι διετούς διάρκειας.
Η υποβολή των αιτήσεων για τις συγκεκριμένες θέσεις, θα γίνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση loipoepikouriko.moh.gov.gr
Μέτρα για κορονοϊό
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ A 55 – 11.03.2020 η Πράξη Νομοθετικού Παριεχομένου με τα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του.
Ανάμεσα στις διατάξεις της ΠΝΠ βλέπουμε τις προβλέψεις για άδεια ειδικού σκοπού δημοσίων υπαλλήλων και λοιπές διευκολύνσεις, έκτακτα και προσωρινά μέτρα στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 ως προς την οργάνωση του χρόνου και του τόπου εργασίας, την αναβολή συνεδριάσεων υγειονομικών επιτροπών ΚΕΠΑ, για την εκπαιδευτική διαδικασία στο πλαίσιο προγραμμάτων σπουδών α΄ και β΄ κύκλου των Α.Ε.Ι., η οποία δύναται να διενεργείται με μεθόδους και μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και την ματαίωση παρελάσεων έως και τις 12/4/2020.
Δείτε αναλυτικά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Πρώτος θάνατος από κορονοϊό
Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας ο πρώτος θάνατος από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για ον 66χρονο Ελληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020.
Επίσης, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρας, το δε πρόγραμμα των χειρουργείων προσαρμόζεται άμεσα.
Δείτε αναλυτικά εδώ
Δείτε επίσης
Μέτρα για κορονοϊό: Αδειες ειδικού σκοπού-οργάνωση εργασίας-ματαίωση παρελάσεων κ.α | ΦΕΚ ΠΝΠ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα δυσκολότερα είναι ακόμα μπροστά μας
Κρούσματα κορονοϊού 99: Ανακοίνωση 10 νέων-Αδειες ειδικού σκοπού σε γονείς
Κλειστές εκπαιδευτικές δομές και απαγόρευση αθλητικών εκδηλώσεων | ΦΕΚ
Κεραμέως για σχολική χρονιά: Δεν πρόκειται να χαθεί-ενδεχόμενο μετάθεσης Πανελλαδικών
ΦΕΚ διορισμών ΕΕΠ-ΕΒΠ | Ονόματα
Πριν φύγετε
ΠΟΣΕΕΠΕΑ για ΚΕΣΥ: Επιστολή σε πολιτικές ηγεσίες Υπουργείων Παιδείας και Υγείας
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/proslipseis-2000-nosileftwn-kai-epikourikou-proswpikou-aitiseis/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.