Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προσλήψεις Α Φάσης EEΠ και ΕΒΠ-Ενημέρωση: Ποια Προγράμματα θα “τρέξουν”-Προσλήψεις ΣΔΕΥ-ΚΕΔΑΣΥ-Τρίμηνα covid

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσλήψεις Α Φάσης EEΠ και ΕΒΠ-Ενημέρωση: Ποια Προγράμματα θα “τρέξουν”-Προσλήψεις ΣΔΕΥ-ΚΕΔΑΣΥ-Τρίμηνα covid-Ενημέρωση τ. Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Β. Βούγια και Γ. Μπουλμέτη.

Προσλήψεις Α Φάσης EEΠ και ΕΒΠ-Ενημέρωση

Ενημέρωση τ. αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Β. Βούγια και Γ. Μπουλμέτη: Προγράμματα Α Φάσης που θα “τρέξουν”- Προσλήψεις ΣΔΕΥ στα ΚΕΔΑΣΥ- Τρίμηνα covid.

Α. Προγράμματα που θα τρέξουν στη Α΄ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών 2021-22

Οπως όλα δείχνουν τα Προγράμματα τα οποία θα τρέξουν κατά την Α Φάση προσλήψεων αναπληρωτών ΕΕΠ  και ΕΒΠ για το 2021-22 θα είναι:

 • Το Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, το οποίο περιλαμβάνει προσλήψεις αναπληρωτών στα Ειδικά Σχολεία της χώρας.
 • Το Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, το οποίο περιλαμβάνει προσλήψεις αναπληρωτών ΕΒΠ και Σχολικών Νοσηλευτών (ΠΕ25) στα Γενικά σχολεία της χώρας.
 • Το Πρόγραμμα Ενίσχυση Υποστηρικτικών Δομών Εκπαίδευσης, το οποίο περιλαμβάνει προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ στα ΚΕΔΑΣΥ και Κοινωνικών Λειτουργών (ΠΕ30) και Ψυχολόγων (ΠΕ23) στις ΕΔΥ των ΣΔΕΥ-ΚΕΔΑΣΥ.
Τα Προγράμματα:
 • “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ – Υποστήριξη σχολικών μονάδων ΕΠΑΛ”,
 • “Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς”,
 • ” Ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) στα σχολεία–Τάξεις Υποδοχής” και οι
 • προσλήψεις αναπληρωτών τρίμηνης διάρκειας, για κάλυψη αναγκών για λόγους συναφείς με τον κορονοϊό COVID-19,

δεν προβλέπεται να “τρέξουν” στην Α Φάση προσλήψεων, καθότι δεν έχουν εκδοθεί τα ΦΕΚ κατανομής των σχολικών μονάδων για το έτος 2021-22.

________________

Β. Προσλήψεις αναπληρωτών Κ.Λ (ΠΕ30) και Ψυχολόγων (ΠΕ23) στις ΕΔΥ των ΣΔΕΥ-ΚΕΔΑΣΥ

1. Περιμένουμε να βγει το ΦΕΚ με την κατανομή των θέσεων στα ΣΔΕΥ – ΚΕΔΑΣΥ, προκειμένου στη συνέχεια η κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) να ορίσει τα σχολεία που θα απαρτίζουν το κάθε ΣΔΕΥ.

Για το λόγο αυτό δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια σχολεία θα ενταχθούν σε κάθε ΣΔΕΥ, μέχρι τη λήξη των αιτήσεων.

2. Προκειμένου για το πρόγραμμα ΣΔΕΥ–ΚΕΔΑΣΥ οι υποψήφιοι αναπληρωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς από φέτος θα υπάρξουν περισσότερα ΣΔΕΥ από κάθε προηγούμενη χρονιά.

Γι αυτό το λόγο, χρήσιμη θα ήταν μια επίσκεψη στις ιστοσελίδες των ΚΕΔΑΣΥ, ώστε να υπάρξει πληροφόρηση για το ποιες περιοχές καλύπτει το καθένα.

Δείτε
Σχολεία ΣΔΕΥ Κεντρικής Μακεδονίας | Κατάλογος
Σχολεία ΣΔΕΥ Νοτίου Αιγαίου | Κατάλογος
Κατανομή σχολείων σε ΚΕΣΥ: Χωροταξική κατανομή στα 12 ΚΕΣΥ της Αττικής
Παραδείγματος χάρη

Το  2ο ΚΕΔΑΣΥ ΠΕΙΡΑΙΑ μπορεί να καλύπτει σχολεία που βρίσκονται στον Πόρο, Ύδρα,  Σπέτσες και στα Κύθηρα.

Μπορεί να έχουμε  ΚΕΔΑΣΥ που περιλαμβάνει ΣΔΕΥ τα οποία μπορεί να αφορούν περισσότερες από μία Διευθύνσεις Εκπαίδευσης π.χ  το ΚΕΔΑΣΥ Σάμου μπορεί να έχει ΣΔΕΥ στην Ικαρία ή το ΚΕΔΑΣΥ Σύρου να έχει ΣΔΕΥ στη Θήρα ή το ΚΕΔΑΣΥ Καβάλας να έχει ΣΔΕΥ στη Θάσο ή το ΚΕΔΑΣΥ Κεφαλληνίας  να έχει ΣΔΕΥ στην Ιθάκη κτλ.

3. Επίσης μπορεί να υπάρχουν ΣΔΕΥ που συμπεριλαμβάνουν σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μαζί.

4. Απ΄ ότι φαίνεται δε θα προλάβουν να μπουν στον ΟΠΣΥΔ προς επιλογή τα ΣΔΕΥ κάθε ΚΕΔΑΣΥ, ως εκ τούτου θεωρούμε ότι η επιλογή ΣΔΕΥ θα γίνει στη συνέχεια από την κάθε ΠΔΕ, όπως γινόταν στο παρελθόν, προκειμένου να βγούν οι τοποθετήσεις και οι προσλαμβανόμενοι να αναλάβουν υπηρεσία στο συγκεκριμένο ΣΔΕΥ.

Ολα τα παραπάνω οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι είναι με κάθε επιφύλαξη.

________________

Γ. Τρίμηνα covid

Επειδή πολλοί μας ρωτάτε αν είναι υποχρεωτικό να “τικάρετε” το αν επιθυμείτε να προσληφθείτε σε τρίμηνο  covid, σας ενημερώνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι υποχρεωτικό και σε περίπτωση που προσληφθείτε και παραιτηθείτε τότε θα έχετε σχετικές κυρώσεις μόνο για τα τρίμηνα covid και ως εκ τούτου παραμένετε στους Αξιολογικούς Πίνακες.

Δείτε

Οι περσινές προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ 2020-21της Α Φάσης
Ολες οι περσινές προσλήψεις αναπληρωτών για το 2020-21
Συνολικός αριθμός υπηρετούντων ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2020-21 | Πίνακες του ΥΠΑΙΘ στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Δείτε σχετικά

Αιτήσεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ 2021-22: Ερωτήσεις και Απαντήσεις
12 επισημάνσεις για τη δήλωση περιοχών
Διαδικασία τοποθέτησης-ψηφιακής σύμβασης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ΕΕΠ-ΕΒΠ | ΦΕΚ

Δείτε επίσης

Πρόσκληση αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ 2021-22: Για υποβολή αίτησης-δήλωσης περιοχών για πρόσληψη
Οδηγίες ΟΠΣΥΔ για αίτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2021-22

Δείτε ακόμη

Αναπληρωτές-προϋπηρεσία: Τέλος στην προσκόμιση δικαιολογητικών
Αναπληρωτές-Σύμβαση εργασίας: Δυνατότητα ηλεκτρονικής εφαρμογής σύμφωνα με τον ν.4823/2021
Μοριοδότηση δυσπρόσιτων: Μόρια Μεταθέσεων-Κατηγορίες-Δυνατότητα αναζήτησης σχολείων-ΚΕΣΥ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

4 Σχόλια

 1. Εχουν ξεκι ησει να δημοσιεύουν για τους νεοδιόριστους τα λειτουργικά κενα. Υπάρχει πληροφόρηση αν έστω και κάποια από αυτά θα μετατραπούν σε πιστώσεις τρίμηνων; Βλέπουμε πως ενώ υπάρχουν κενά στην περιοχή μας, η κάλυψή τους με τρίμηνες συμβάσεις καθε άλλο παρά διευκολύνουν τη ζωή των μετακινούμενων υποψηφιων αναπληρωτών.

 2. Άραγε 01.09 θα δούμε έξω από τα ΚΕΔΑΣΥ πλήθος ΠΕ23/30 ή θα πάνε απευθείας στα σχολεία τους; Τουλάχιστον στην Λαμία έχετε και προαύλιο χώρο απέναντι και τροχονόμους να επιβάλλουν την ευταξία αν χρειαστεί…

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Λίγα χρόνια πριν τα τότε ΚΕΔΔΥ έβλεπαν στελέχωση από αναπληρωτές αρχές Νοεμβρίου.

 3. Μαρία σε

  Τα τμήματα ένταξης θα είναι στην α φάση; Γιατί πέρυσι τα πιο πολλά φύγανε στη γ φάση

Γράψτε μία απάντηση