Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προσλήψεις αναπληρωτών και διορισμοί Σχολικών Νοσηλευτών και ΕΒΠ που έγιναν έως σήμερα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσλήψεις αναπληρωτών και διορισμοί Σχολικών Νοσηλευτών και ΕΒΠ που έγιναν έως σήμερα – Που οφείλεται το ότι δεν καλύπτονται τα κενά – Απαντήσεις της Υφ. ΠΑΙΘΑ κας Ζέττας Μακρή στη Βουλή.

Προσλήψεις αναπληρωτών και διορισμοί Σχολικών Νοσηλευτών και ΕΒΠ

Συνολικά 4.979 αναπληρωτές των κλάδων Σχολικών Νοσηλευτών (ΠΕ25) και Νοσηλευτικής (ΠΕ87.02) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) και του κλάδου Βοηθών Βρεφοκόμων-Παιδοκόμων (ΤΕ Ο1.30) έχουν προσληφθεί για το 2023-24, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε η Υφυπουργός ΠΑΙΘΑ κα Ζέττα Μακρή απαντώντας σε Κοινοβουλευτική Ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κου Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για ελλείψεις σε Σχολικούς Νοσηλευτές και σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κα Μακρή, προσλήφθηκαν ως αναπληρωτές 2.425 από τους κλάδους Σχολικών Νοσηλευτών (ΠΕ25) και Νοσηλευτικής (ΠΕ87.02) και 2.554 από τους κλάδους Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) και Βοηθών Βρεφοκόμων-Παιδοκόμων (ΤΕ Ο1.30).

Αναλυτικά η τοποθέτηση της κας Μακρή και τα στοιχεία όπως τα κατέθεσε στη Βουλή:

Προσλήψεις αναπληρωτών για το 2023-24

Για το σχολικό έτος 2023 – 2024 πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις 52.394 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού σε τέσσερις φάσεις και σε δύο φάσεις με ειδικές προσλήψεις.

Οι προσλήψεις στην πρώτη φάση ήταν 5.141, στη δεύτερη 2.026, στην τρίτη 930, στην τέταρτη 554, στην πρώτη ειδική πρόσκληση 222, στη δεύτερη 252.

Ακολούθησε άλλη μια πρόσληψη και στη συνέχεια άλλη μια πρόσληψη ειδικού νοσηλευτή στο εκκλησιαστικό σχολείο, δυο προσλήψεις ψυχολόγων στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων.

Προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ

Συνολικά, πανελλαδικά, είναι  9.129 μόνιμα και αναπληρωματικά μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού για τη στελέχωση των σχολείων.

Προσλήψεις αναπληρωτών Σχολικών Νοσηλευτών (ΠΕ25) και ΕΒΠ

Ενεργοί αναπληρωτές του κλάδου Σχολικών Νοσηλευτών και Νοσηλευτικής 2.425, ενεργοί αναπληρωτές του κλάδου Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και του κλάδου Βοηθών Βρεφοκόμων – Παιδοκόμων 2.554. Συνολικά 4.979.

Κενά Σχολικών Νοσηλευτών (ΠΕ25) στις σχολικές μονάδες της Αρκαδίας

Στις σχολικές μονάδες της Αρκαδίας υπάρχουν πέντε κενά Σχολικών Νοσηλευτών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αρκαδίας και τρία κενά στη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κενά και προσλήψεις αναπληρωτών

Κάθε χρόνο δηλώνονται από τους Διευθυντές των σχολείων τα κενά των ειδικοτήτων. Τα κενά δηλώνονται στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου, αφού ακολουθηθεί η διαδικασία με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης κλπ. Εγκρίνουμε τα λειτουργικά κενά και υποστηρίζουμε τους μαθητές με τρεις τουλάχιστον φάσεις ανά κλάδο. Προσλαμβάνουμε αναπληρωτές, ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού, με βάση τα λειτουργικά κενά που έχουν δηλωθεί.

Συγκεντρώνουμε τα λειτουργικά κενά, τα κατανέμουμε και ο τρόπος που γίνεται η κατανομή, με βάση και τις οικονομικές δυνατότητες από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα ΠΔΕ.

Τα κενά που δεν καλύφθηκαν

Όσον αφορά τα κενά τα οποία δεν καλύφθηκαν δεν υπήρξε ενδιαφέρον από υποψηφίους και κάποια κενά προέκυψαν και από τους αναπληρωτές οι οποίοι δεν ανέλαβαν υπηρεσία.

Μόνιμοι διορισμοί

28.700 διορισμοί, που είναι και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, έγιναν για πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση.

Σε ό,τι αφορά τα μόνιμα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση από 708 τον Μάρτιο του 2020, κύριε Πρόεδρε, έγιναν 2.232 τον Μάρτιο του 2024, δηλαδή η αύξηση ήταν πάνω από 200%.

Πόσοι Σχολικοί Νοσηλευτές και μέλη ΕΒΠ έχουν διοριστεί από το 2020

Ειδικότερα, από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα έχουν διοριστεί 517 Σχολικοί Νοσηλευτές, 202 μέλη Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, συνολικά 719 μέλη στη γενική εκπαίδευση της χώρας. Έχουν επίσης διοριστεί 184 Σχολικοί Νοσηλευτές, 405 μέλη Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, συνολικά 589 μέλη στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση της χώρας.

Που έχουμε διορισμούς

Διορισμοί διενεργούνται μόνο στις ΣΜΕΑΕ. ΣΜΕΑΕ είναι οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Εκεί έχουν συσταθεί και κατανεμηθεί οργανικές θέσεις Σχολικών Νοσηλευτών και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και διορίζονται και στα ΕΠΑΛ με την ιδιότητα ΠΕ 87.09 των Βρεφονηπιοκόμων.

Δείτε σχετικά

Ερώτηση για διορισμούς Σχολικών Νοσηλευτών και ΕΒΠ, στη Βουλή 

Δείτε επίσης

Πόσοι είναι οι Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι στα σχολεία για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας τελικά; 

Μακρή-αξιολόγηση νεοδιόριστων: Μέχρι τη λήξη του σχολ. έτους θα έχει ολοκληρωθεί-Αναδρομική μονιμοποίηση 

Στοιχεία Υπουργείου Παιδείας για προσλήψεις αναπληρωτών έως 23.3.2024-Διορισμούς 2020 έως 2024 

Ανακοίνωση ΔΟΕ: Επιβολή ποινών σε απεργούς Διευθυντές – Νέο αυταρχικό ολίσθημα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ 

Τι είπε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ στη ΔΟΕ για αξιολόγηση, αναπληρωτές, διορισμούς, αυξήσεις, ειδ. αγωγή 

Σε αντικατάσταση Διευθυντών σχολείων που αρνούνται την αξιολόγηση καλεί το Υπ. Παιδείας τους Δ/ντές Εκπ/σης 

Διορισμοί και μονιμοποιήσεις: Στοιχεία διορισμένων εκπ/κών και ΕΕΠ-ΕΒΠ-4 χρόνια χωρίς διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση