Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προσλήψεις από προσωρινούς πίνακες: Τι προβλέπεται, όταν θα εκδοθούν οριστικοί, για όσους δεν θα δικαιούνται πρόσληψη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσλήψεις από προσωρινούς πίνακες: Τι προβλέπεται, όταν θα εκδοθούν οριστικοί, για όσους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς-ΕΕΠ-ΕΒΠ δεν θα δικαιούνται πρόσληψη-Ποια διάταξη προβλέπει τη διαδικασία.

Ως γνωστόν, το ΑΣΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχουν συμφωνήσει, πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει περίπτωση να εκδοθούν Οριστικοί Πίνακες των Προκηρύξεων ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2022, 2ΕΑ/2022, 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022 έως τα μέσα Αυγούστου 2022, να πραγματοποιηθούν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στα σχολεία  και στα ΚΕΔΑΣΥ από τους Προσωρινούς Πίνακες των Προκηρύξεων αυτών.

Ηδη έχουν εκδοθεί από το ΑΣΕΠ οι Προσωρινοί Πίνακες των Προκηρύξεων 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022  και σύμφωνα με το ΑΣΕΠ αναμένονται και οι Προσωρινοί Πίνακες των υπόλοιπων Προκηρύξεων έως τις 20 Αυγούστου 2022, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν εγκαίρως οι προσλήψεις αναπληρωτών για το 2022-23.

Αναφορικά με τη δυνατότητα που παρέχεται στο ΥΠΑΙΘ να προβεί σε προσλήψεις αναπληρωτών από Προσωρινούς Πίνακες, το especial.gr παρουσιάζει τη διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 63 “Πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.”, του νόμου των διορισμών 4589/2019, η οποία ορίζει πως σε εξαιρετικές περιπτώσεις εκτάκτων και επειγόντων λόγων δημοσίου συμφέροντος μπορούν να προσλαμβάνονται προς κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της εκπαίδευσης ως προσωρινοί αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι υποψήφιοι που είναι ενταγμένοι στους προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες.

Τι γίνεται με όσους δεν δικαιούνται πρόσληψη μετά την έκδοση Οριστικών Πινάκων

Μάλιστα η εν λόγω διάταξη προβλέπει επιπροσθέτως πως με την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων, οι συμβάσεις των ήδη προσληφθέντων που δεν δικαιούνταν την πρόσληψη λήγουν αυτοδικαίως, χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αποζημίωσης για την αιτία αυτή.

Ακολουθεί η διάταξη

Παράγραφος 6 του άρθρου 63 του νόμου 4589/2019

“6. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις εκτάκτων και επειγόντων λόγων δημοσίου συμφέροντος μπορούν να προσλαμβάνονται προς κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της εκπαίδευσης ως προσωρινοί αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι υποψήφιοι που είναι ενταγμένοι στους προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες, σύμφωνα με τη διαδικασία των προηγούμενων παραγράφων, και μέχρι την έκδοση των τελικών πινάκων.

Με την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων, οι συμβάσεις των ήδη προσληφθέντων που δεν δικαιούνταν την πρόσληψη λήγουν αυτοδικαίως, χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αποζημίωσης για την αιτία αυτή”.

Δείτε επίσης

Συνάντηση ΑΣΕΠ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Τι ειπώθηκε για τα λάθη στους Προσωρινούς Πίνακες ΕΕΠ-ΕΒΠ 

ΣΕΕΠΕΑ Αττικής-ΑΣΕΠ: Τι συζητήθηκε με τη διοίκηση κατά την Παράσταση Διαμαρτυρίας 

Ποινές αναπληρωτών όταν δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται | Οι 4 περιπτώσεις 

Προσωρινοί Πίνακες ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Ενδεικτικά βήματα όταν κάτι δεν πάει καλά | Οδηγός 

Προσωρινοί Πίνακες 2ΕΑ/2022 ΕΕΠ: Εύχρηστο αρχείο με τα αποτελέσματα συγκεντρωμένα 

Προσωρινοί Πίνακες ΕΕΠ 2022-2ΕΑ: Εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ 

Νέα ορθή επανάληψη Προσωρινού Πίνακα ΕΒΠ από το ΑΣΕΠ: Ενστάσεις από 21.07 έως 02.08.2022 

Ποσοστά απορριπτέων 2ΕΑ/2022 και 1ΕΑ/2022 στους Προσωρινούς Πίνακες ΑΣΕΠ 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

4 Σχόλια

  1. Έφη σε

    Καλησπέρα, υπάρχει κάποια ενημέρωση από τον ασεπ για το συγκεκριμένο θέμα;

      • Έφη σε

        Καλημερα, αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι για το θέμα της 2εα με τους λογοθεραπευτες αν υπάρχει κάποια εξέλιξη από την μεριά του ασεπ; ευχαριστώ πολύ

Γράψτε μία απάντηση