Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προσλήψεις δασκάλων-εκτίμηση: Ενημέρωση ΠΑΣΑΔ-Δεν ξεκίνησε να τρέχει ακόμη το σύστημα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσλήψεις δασκάλων-εκτίμηση: Ενημέρωση ΠΑΣΑΔ-Δεν ξεκίνησε να τρέχει ακόμη το σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών για το 2022-23.

Προσλήψεις δασκάλων-εκτίμηση

Το σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών δεν ξεκίνησε ακόμη να “τρέχει”, αν και όπως έχει ανακοινωθεί σήμερα Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022 θα ανακοινωθούν σε μορφή excel τα ονόματα των προσληφθέντων αναπληρωτών για την Α Φάση προσλήψεων για το 2022-23. Επίσης θα αποσταλεί από το ΥΠΑΙΘ το σχετικό SMS ενημέρωσης στους προσληφθέντες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) και εν αναμονή της Α’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών η εκτίμηση, με κάθε επιφύλαξη όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, είναι ότι ο αριθμός των Δασκάλων ΠΕ70/71 θα κινηθεί κατά προσέγγιση ως εξής: Γενική 2300 Παράλληλη 6200 ΣΜΕΑΕ 450 ΚΕΔΑΣΥ 100.

Πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών

Σύμφωνα με ενημέρωση των τ. αιρετών Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια και αναφορικά με τις πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών θα δοθεί ένα ποσοστό πάνω από 85% των συνολικών για την Α Φάση προσλήψεων και για το ΕΕΠ-ΕΒΠ οι προσλήψεις θα είναι περισσότερες από τις περσινές 4.460 προσλήψεις της Α Φάσης, καθότι περισσότερα και τα λειτουργικά κενά που δηλώθηκαν φέτος.

Συγκεκριμένα, περισσότερες θα είναι οι πιστώσεις για προσλήψεις στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), στην Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη (παράλληλη) και στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), ενώ λιγότερες θα είναι για τα  Σχολικά Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) στα ΚΕΔΑΣΥ, καθότι εκεί εκτός από διορισμούς είχαμε αρκετές μεταθέσεις και οι θέσεις είναι συγκεκριμένες, μιας και τα οργανικά με τα λειτουργικά κενά ταυτίζονται.

Συνολικά οι προσλήψεις αναπληρωτών φέτος θα ξεπεράσουν τις 40.000 στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών στις 5 Σεπτεμβρίου: Χάνονται 4 ημερομίσθια

Αναπληρωτές-προσλήψεις 2022: Τέλος οι αιτήσεις-Εν αναμονή ανακοίνωσης ονομάτων Α Φάσης-Τα επόμενα βήματα 

Οδηγός εκπαιδευτικού-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Νομοθεσία-Λειτουργία Α/θμιας και Β/θμιας-Νεοδιόριστοι-Αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Η ταυτότητα των κλάδων-Δομές απασχόλησης-Καθηκοντολόγια-Ιστορική αναδρομή 

Προσλήψεις από προσωρινούς πίνακες: Τι προβλέπεται, όταν θα εκδοθούν οριστικοί, για όσους δεν θα δικαιούνται πρόσληψη 

Λειτουργικά κενά: Υπηρεσιακά στοιχεία που κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από κεντρικές υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση