Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προσλήψεις-διορισμοί: 16.184 μόνιμοι διορισμοί και 43.521 προσλήψεις αναπληρωτών εκπ/κών-ΕΕΠ και ΕΒΠ έως σήμερα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσλήψεις-διορισμοί: Εως σήμερα 16.184 μόνιμοι διορισμοί και 43.521 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ και ΕΒΠ-Παράθεση στοιχείων από την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή.

Στους έως σήμερα μόνιμους διορισμούς και στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), αναφέρθηκε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή κατά τη σημερινή συζήτηση Επίκαιρων Ερωτήσεων στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου στη Βουλή.

Συγκεκριμένα

η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή παρέθεσε στοιχεία προβαίνοντας στις κάτωθι αναφορές.

Εως τα Χριστούγεννα του 2021 

Εχουν διορισθεί πλέον των 16.184 μόνιμων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Εχουν προσληφθεί 38.737 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, μεταξύ αυτών και 5.680 μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για όλα τα προγράμματα και τις δομές εκπαίδευσης.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των προσλήψεων πραγματοποιήθηκε ήδη από τις 26.08.2021, πολύ πριν από την έναρξη του σχολικού έτους.

Με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων

και λόγω της πανδημίας του covid, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης, προχωρούμε σε 4.784 νέες προσλήψεις αναπληρωτών.

Οι 1.208 απ’ αυτούς αναλαμβάνουν σήμερα υπηρεσία, οι 566 στις αρχές της επομένης εβδομάδος και ταχύτατα οι επόμενοι 3.010.

Αυτοί, λοιπόν, θα ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης στην απαιτητική συγκυρία της πανδημίας, θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από τις απουσίες των εκπαιδευτικών και που σχετίζονται με την πανδημία του covid.

Δείτε επίσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση