Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο: Δωρεάν σεμινάρια για αρχάριους από την ΕΣΗΕΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο: Δηλώσεις συμμετοχής έως και την Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021. Έναρξη προγράμματος στις 17 Μαρτίου.

Πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσις Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) ανακοινώνει την υλοποίηση, για πρώτη φορά, του προγράμματος «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», το οποίο έχει ως στόχο τη διευκόλυνση των συνταξιούχων – μελών, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα Νέα Μέσα και τις Τεχνολογίες.

Δωρεάν εργαστήρια

Μέσα από τα δωρεάν εργαστήρια, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν tablets και συσκευές αφής, να πλοηγούνται στο Διαδίκτυο (web), να χρησιμοποιούν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) και άλλες χρήσιμες εφαρμογές (π.χ. σημειώσεις, email, χάρτες Google, e-banking, taxis, e-gov, skype, Teams Microsoft android, Zoom, Google Hangouts Meet κ.ά.), κάνοντας πιο εύκολη την καθημερινότητά τους και την επικοινωνία με τους άλλους.

Απευθύνεται σε αρχάριους

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δομημένο με τέτοιον τρόπο, ώστε να παρέχει βασικές γνώσεις στους αρχάριους, αλλά, σταδιακά, να εμβαθύνει και να συμπληρώνει τις γνώσεις των πιο προχωρημένων, βάζοντας σε τάξη διάσπαρτες πληροφορίες που έχουν αποκτήσει εμπειρικά.

Διάρκεια προγράμματος

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 17 Μαρτίου και θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα, Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες 9.30-11.30 π.μ., για να ολοκληρωθούν σε 10 επιμέρους δίωρα μαθήματα, στις 21 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι στις 16 Απριλίου δε θα γίνει μάθημα, το οποίο θα αναπληρωθεί στις 21/4 (ημέρα Τετάρτη).

Πλατφόρμα

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας, την οποία η «ACTA, Τεχνοβλαστός του ΑΠΘ» διαθέτει με ευγενική χορηγία στην ΕΣΗΕΑ.

Πριν τις 17 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί ένα προκαταρκτικό, ειδικό, δίωρο μάθημα, για την εξοικείωση των εκπαιδευομένων με την πλατφόρμα και το περιβάλλον εργασίας.

Στόχος

Το πρόγραμμα επιδιώκει:

– Να προσφέρει στα μέλη της Ενώσεως, με περιορισμένες ψηφιακές δεξιότητες, τα εργαλεία εκείνα που θα τους χρειαστούν, προκειμένου να «γεφυρώσουν» το χάσμα, το οποίο η έκρηξη της τεχνολογικής εξέλιξης επέφερε στο δημοσιογραφικό λειτούργημα και να διατηρήσουν ενεργή τη σχέση τους με τα Μέσα.

Ιδιαίτερα, μετά τον τελευταίο χρόνο της επιδημίας και των πολύμηνων απαγορεύσεων κυκλοφορίας, αναδείχθηκε η σημασία του Διαδικτύου για την κοινωνικοποίηση, αλληλεπίδραση και αυτονομία των μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων, τα οποία για την προστασία τους οδηγήθηκαν σε φυσική απομόνωση.

– Να διευκολύνει την καθημερινότητα των συναδέλφων με την εκμάθηση απλών λειτουργιών και εφαρμογών για τις σχέσεις τους με το Δημόσιο (taxis, e-gov κλπ), τις Τράπεζες και τις ψηφιακές πλατφόρμες των ασφαλιστικών ταμείων, όπως ο ΕΔΟΕΑΠ.

– Να τους φέρει πιο κοντά στους αγαπημένους τους με τη βοήθεια των ψηφιακών πλατφορμών (Skype, Teams, Zoom, Facetime κ.ά.).

– Να τους δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές (σε ηλεκτρονικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ).

– Να τους εκπαιδεύσει για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

– Να τους μάθει πώς να ενημερώνονται και πώς να ψυχαγωγούνται στον χώρο του Διαδικτύου (ενημερωτικά sites, συνδρομητικές υπηρεσίες ψυχαγωγίας π.χ. ertfix).

Δηλώσεις συμμετοχής

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους

  • στο e-mail seminaria@esiea.gr
  • ή τηλεφωνικά, στο 210-3675402,

έως και την Τετάρτη, 10 Μαρτίου.

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Βρείτε εδώ την εν λόγω ανακοίνωση.

Δείτε επίσης
Συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό: Διαδικτυακή εκδήλωση της ΕΑΠ-Τετάρτη 03.03.2021
Σειρά διαλέξεων από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης: Από 1η Μαρτίου
Η πανδημία από τη σκοπιά των κοινωνικών επιστημών: Κύκλος σεμιναρίων από το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Άνθρωπος – Κοινωνία – Σειρές Επιστημονικής Φαντασίας: Κύκλος παρουσιάσεων από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 
ΕΚΠΑ: 21 διαδικτυακές ομιλίες για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση
Share.

About Author

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Leave A Reply