Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόσβαση ΑμεΑ στο εμβόλιο κορονοϊού: Επιστολή ΕΣΑμεΑ-Τι είπε ο Υπ. Υγείας Β. Κικίλιας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόσβαση ΑμεΑ στο εμβόλιο κορονοϊού: Επιστολή ΕΣΑμεΑ στον Πρωθυπουργό και δηλώσεις Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια επί του θέματος.

Πρόσβαση ΑμεΑ στο εμβόλιο

Επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, των οικογενειών τους και του υποστηρικτικού τους περιβάλλοντος από τον κορονοϊό.

Στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Υπουργός Υγείας κος Βασίλης Κικίλιας τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Συγκεκριμένα
Στην επιστολή της ΕΣΑμεΑ αναφέρεται ότι

θα πρέπει να υπάρξει προτεραιοποίηση στα άτομα με αναπηρία και στο υποστηρικτικό τους περιβάλλον, όπως είναι οι μαθητές και το προσωπικό των ειδικών σχολείων, τα άτομα στα ΚΔΑΠμεΑ και στα ΚΔΗΦ και το προσωπικό τους, ο εμβολιασμός στο σπίτι ατόμων με αναπηρία που δεν μπορούν να μετακινηθούν, καθώς και το υποστηρικτικό τους περιβάλλον.

Είναι δεδομένο ότι τα άτομα με χρόνιες παθήσεις (νεφροπαθείς, σε ανοσοκαταστολή, καρκινοπαθείς, διαβητικοί κλπ.) έχουν ήδη προβλεφθεί στην προτεραιοποίηση.

Η εκστρατεία του αναπηρικού κινήματος είναι παγκόσμια:

τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις είναι η πλειοψηφία των θυμάτων του κορωνοϊού, ζώντας σε ιδρύματα ή μόνοι τους- το παράδειγμα της Καβάλας είναι μία μαρτυρική απόδειξη αυτού του γεγονότος.

Ταυτόχρονα η ΕΣΑμεΑ ζητά από την Πολιτεία να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης:

είναι απαραίτητο και επιβεβλημένο να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες οργανωμένα για το εμβόλιο και τον εμβολιασμό, έτσι ώστε η απόφασή τους να μην επηρεαστεί από συνωμοσιολογίες, fake news ή από εκστρατείες παραπληροφόρησης και παραπλάνησης.

Τέλος η ΕΣΑμεΑ προτείνει

να υπάρξει οργανωμένη συνεργασία κράτους και ινστιτούτου ΕΣΑμεΑ, ώστε να ξεκινήσει άμεσα οργανωμένη εκστρατεία σε όλη τη χώρα. «Εμείς θα πράξουμε το καθήκον μας ώστε τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους να αποφασίσουν έχοντας τη σωστή πληροφόρηση στη διάθεση τους».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Υπουργός Υγείας κος Βασίλης  Κικίλιας

διευκρίνισε ότι στους πολίτες που δεν μπορούν διαπιστωμένα να μεταβούν για εμβολιασμό, όπως άνθρωποι με αναπηρία, θα πηγαίνουν σε αυτούς κινητές ομάδες.

Δεσμεύτηκε δε ότι το εμβόλιο θα είναι ασφαλές, ελεγμένο από τους διεθνείς οργανισμούς φαρμάκων, δωρεάν και όχι υποχρεωτικό.

Δείτε επίσης

Ανακοινώσεις Πέτσα: Κλειστά τα σχολεία έως 7 Ιανουαρίου 2021
Συζήτηση στη Βουλή για το ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου: Ζητάει βοήθεια απέναντι στον κορονοϊό
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση