Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προσωρινοί αναπληρωτές λόγω κορονοϊού: Εκτός Πινάκων αν κληθούν να αναλάβουν-Ανακοίνωση ΟΛΜΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσωρινοί αναπληρωτές λόγω κορονοϊού: Εκτός Πινάκων αν κληθούν να αναλάβουν σύμφωνα με τους υπάρχοντες πίνακες ως αναπληρωτές – Ανακοίνωση ΟΛΜΕ

Προσωρινοί αναπληρωτές

Θα βρεθεί εκτός πινάκων όποιος αναπληρωτής κληθεί να αναλάβει, σύμφωνα με τους υπάρχοντες πίνακες, ως προσωρινός αναπληρωτής, που σύμφωνα με τις διατάξεις υπό ψήφιση άρθρου θα προσλαμβάνονται με τρίμηνες «κατ’ ελάχιστον» συμβάσεις για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών που προκύπτουν λόγω της πανδημίας.

Τα παραπάνω μεταξύ άλλων αναφέρονται σε Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ Για τον θεσμό των «προσωρινών» αναπληρωτών”

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου του  Υπουργείου Υγείας για την κύρωση της από 10.8.2020 Πράξης νομοθετικού περιεχομένου, προβλέπεται ο θεσμός των «προσωρινών» αναπληρωτών εκπαιδευτικών που σύμφωνα με τις διατάξεις του συγκεκριμένου άρθρου θα προσλαμβάνονται με τρίμηνες «κατ’ ελάχιστον» συμβάσεις για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών που προκύπτουν λόγω της πανδημίας.

Η ΟΛΜΕ

διατύπωσε την έντονη διαφωνία της στην πρόβλεψη αυτή και στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου κλήθηκε να καταθέσει τις απόψεις της.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των εργασιακών συνθηκών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και σε νέες ακόμη πιο ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Στην συγκεκριμένη μάλιστα ρύθμιση προβλέπεται ότι

«ο υποψήφιος εκπαιδευτικός που προσλαμβάνεται ως προσωρινός αναπληρωτής  δεν είναι διαθέσιμος για πρόσληψη  κατά τη διάρκεια ισχύος της οικείας σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου»

πράγμα που σημαίνει ότι αν κληθεί να αναλάβει σύμφωνα με τους υπάρχοντες πίνακες ως αναπληρωτής, καθώς δεν θα έχει τη δυνατότητα – σύμφωνα με τη ρύθμιση –  θα βρεθεί εκτός πινάκων.

Αρνητικό είναι επίσης

το γεγονός ότι με βάση τη συγκεκριμένη διάταξη αποκλείονται από το δικαίωμα υποβολής αίτησης οι  υποψήφιοι που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Η Ομοσπονδία

για μία ακόμη φορά διατυπώνει την πάγια θέση της για μόνιμους διορισμούς ώστε να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά.

Εκφράζει την αντίθεσή της στην ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας των αναπληρωτών συναδέλφων και καλεί το Υπουργείο να αποσύρει την συγκεκριμένη ρύθμιση.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα καλέσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή την ημέρα ψήφισης του νομοσχέδιου.

Δείτε σχετικά
Διάταξη προσλήψεων αναπληρωτών λόγω κορονοϊού: Τρίμηνης κατ ελάχιστον διάρκειας
 Δείτε επίσης
Συγκέντρωση στοιχείων για συνθήκες λειτουργίας των σχολείων από την ΟΛΜΕ | Πίνακας
ΔΟΕ προς πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘ: Τα σχολεία ανέτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές
Αναστολή λειτουργίας τμήματος ή σχολείου: Ποια η διαδικασία-Θέσπιση Ομάδας Κρούσης
Οδηγίες για πρώτη ημέρα μαθημάτων σε Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια – Προσέλευση στις 8:15
Υπεύθυνη Δήλωση απαλλαγής από τα Θρησκευτικά έως 21-09-2020 | Εγγραφο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. Καλλιόπη σε

    καλησπέρα,

    Κύριε Βούγια ως αναπληρώτρια ΕΒΠ σε δομή Α Θμιας το σχ. έτος 2020 -2021 , δικαιούμαι ή όχι να κάνω αίτηση στον ΟΠΣΥΔ για αναπληρώτρια ΤΕ01,30 ?

Γράψτε μία απάντηση