Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προσωρινοί Πίνακες ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Ενδεικτικά βήματα όταν κάτι δεν πάει καλά | Οδηγός

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσωρινοί Πίνακες ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Ενδεικτικά βήματα όταν κάτι δεν πάει καλά – Οδηγός από τον Βασίλη Χριστινάκη, Μαθηματικό, Διευθυντή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ρόδου. 

Προσωρινοί Πίνακες ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022

Αναφορικά με τους κοινοποιηθέντες από το ΑΣΕΠ Προσωρινούς Πίνακες ΕΕΠΕΒΠ των Προκηρύξεων 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2002 και όσους/ες αντιμετωπίζουν πρόβλημα σχετικά με την θέση τους στους Πίνακες ή την απόρριψή τους απ αυτούς, ο Βασίλης Χριστινάκης, Μαθηματικός, Διευθυντής του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ρόδου κοινοποίησε τις παρακάτω οδηγίες.

ΟΔΗΓΟΣ

Επειδή αρκετοί με ρωτάνε διάφορα σχετικά με κάτι που πήγε στραβά με την αίτηση τους είπα να τα γράψω κάπου, ώστε να μην τα επαναλαμβάνω συνέχεια. Οπότε εάν έχετε κάποιο πρόβλημα με την αίτηση σας, δείτε μήπως σας βοηθήσει να τα βάλετε σε μία σειρά και να βγει μία άκρη.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ

Τι κάνω όταν κάτι δεν πήγε καλά με την αίτηση μου στον ΑΣΕΠ (1ΕΑ-2ΕΑ κλπ)

Τελευταία ενημέρωση 26-07-2022

Προϋποθέσεις

έχουμε διαβάσει πολλές φορές την προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Όλες είναι εδώ. Η πρόσκληση με τις οδηγίες για το ΟΠΣΥΔ των 1ΕΑ και 2ΕΑ είναι εδώ.

έχουμε την οριστική αίτηση μας στον ΑΣΕΠ ή την βλέπουμε μέσα από τον ΑΣΕΠ από εδώ επιλέγοντας εκεί που λέει αίτηση.

έχουμε τον προσωρινό πίνακα και αν χρειάζεται τον πίνακα απορριφθέντων. Όλοι οι πίνακες της 2ΕΑ/2022 είναι εδώ και της 1ΕΑ/2022 είναι εδώ.

έχουμε πρόσβαση στο λογαριασμό μας στο ΟΠΣΥΔ από εδώ.

Σημείωση: καλό είναι να τα βλέπουμε σε υπολογιστή παρά σε κινητή συσκευή

Υπάρχουν 2 περιπτώσεις

η αίτηση μου έγινε δεκτή και είμαι στους προσωρινούς πίνακες 

2ο η αίτηση μου ΔΕΝ έγινε δεκτή και δεν με βρήκα στους προσωρινούς πίνακες

 

  • Στην 1η περίπτωση κάτι δεν έχει μετρηθεί σωστά ή δεν έχει μετρηθεί καθόλου από αυτά που έχω δηλώσει οπότε πηγαίνουμε στο 1ο Βήμα παρακάτω.
  • Στην 2η περίπτωση πηγαίνουμε στο αρχείο με τους  απορριπτέους και ψάχνουμε μέσα του με μία αναζήτηση να βρούμε τον “Αριθμό Μητρώου Υποψηφίου” μας (ο αριθμός αυτός είναι στην αίτηση μας στον ΑΣΕΠ).
    Όταν τον βρούμε διαβάζουμε ποια είναι η αιτία απόρριψης (προσοχή οι ΕΒΠ και ΠΕ21 είχαν 2 διαφορετικούς κωδικούς και αν έβαλαν τον λάθος στην αίτηση τους στο ΑΣΕΠ τότε τους απορρίπτει γιατί δεν βρίσκει τον αντίστοιχο τίτλο στο ΟΠΣΥΔ). Σε κάθε περίπτωση ξεκινάμε με τα παρακάτω βήματα για να διαπιστώσουμε εάν ισχύει αυτό που ισχυρίζεται το ΑΣΕΠ.

 

Βήμα 1ο Βλέπω την αίτηση μου στον ΑΣΕΠ και την συγκρίνω με τα στοιχεία στο ΟΠΣΥΔ, εάν κάτι είναι μετρήσιμο και έχει άλλο νούμερο στο ΟΠΣΥΔ από αυτό που δήλωσα στον ΑΣΕΠ τότε μετράει αυτό που δήλωσα στον ΑΣΕΠ αρκεί να είναι μικρότερο ή ίσο από αυτό που δήλωσα στο ΟΠΣΥΔ. Οπότε εάν δήλωσα 2 παιδιά στο ΟΠΣΥΔ αλλά 1 παιδί στον ΑΣΕΠ τότε θα πάρω τα μόρια μόνο για το 1 παιδί. Δυστυχώς είναι δικό μου λάθος. Εάν είχα δηλώσει 3 παιδιά τότε θα μέτραγε του ΟΠΣΥΔ που είχε 2.

 

Βήμα 2ο Σε περίπτωση που λείπει κάτι, δεν έχει μετρηθεί καθόλου ή λιγότερο παρόλο που στο ΑΣΕΠ το δήλωσα σωστά, πάω στο ΟΠΣΥΔ και βλέπω με την σειρά όλα τα στοιχεία 1-2-3-4-5-6 (εικόνα 1) και κοιτάω εάν όσα θεωρώ ότι έχω σωστά είναι 1ον καταχωρημένα και δεύτερον έχουν το πράσινο τικ που λέει επικυρωμένο (εικόνα 2 και 3). Εάν κάτι λείπει ή δεν είναι επικυρωμένο τότε πάμε στην “Επικαιροποίηση φακέλου” και στο επόμενο βήμα.  Εάν όλα είναι σωστά, ξαναβλέπω και κάνω το 3ο Βήμα έτσι και αλλιώς για να είμαι σίγουρος. 

ΕΙΚΟΝΑ 1

ΕΙΚΟΝΑ 2

ΕΙΚΟΝΑ 3

Βήμα 3ο Επιλέγω στο ΟΠΣΥΔ την “Επικαιροποίηση φακέλου” και πηγαίνω σε ένα ένα από αυτά τα στοιχεία που είτε λείπουν ή δεν είναι επικυρωμένα και τέρμα δεξιά τους, στις Ενέργειες, πατάμε τον μεγεθυντικό φακό (Εικόνα 4).

 

Ανοίγουν επιπλέον πεδία με πληροφορίες όπου βλέπουμε και το αρχείο που ανεβάσατε και κοιτάμε την απάντηση που έδωσε ο υπάλληλος της Διεύθυνσης που διεκπεραίωσε το αίτημα (εικόνα 5). Εάν υπάρχει πρόβλημα με αυτό που αιτηθήκατε τότε θα σας γράφει εκεί ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα. 

ΕΙΚΟΝΑ 5

 

Βήμα 5ο Μετά από την παραπάνω διαδικασία το πιθανότερο είναι να έχουμε καταλάβει τι πήγε λάθος. Εάν κάποιο έγγραφο δεν ανέβηκε ή δεν ανέβηκε σωστά ή δεν έγινε δεκτό ή είναι ελλειπές ή εκπρόθεσμο θα το γνωρίζουμε. Σε περίπτωση όμως που θεωρούμε ότι όλα είναι σωστά, τότε κάνουμε ένσταση. 

Προθεσμίες ενστάσεων 

  1. για 1ΕΑ εδώ
  2. για 2ΕΑ εδώ

Διαδικασία ένστασης (οδηγίες)

Δείτε επίσης

Ποσοστά απορριπτέων 2ΕΑ/2022 και 1ΕΑ/2022 στους Προσωρινούς Πίνακες ΑΣΕΠ 

Προσωρινοί Πίνακες ΕΕΠ 2022-2ΕΑ: Εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ 

Νέα ορθή επανάληψη Προσωρινού Πίνακα ΕΒΠ από το ΑΣΕΠ: Ενστάσεις από 21.07 έως 02.08.2022 

Δείτε ακόμη

Αιτήσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ για διορισμό: Από Δευτέρα 25 έως Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 | Η Πρόσκληση 

Νεοδιόριστοι: Δικαιολογητικά-διαδικασία Ορκωμοσίας, ανάληψης υπηρεσίας, τοποθέτησης-επιλογή ασφαλιστικού φορέα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση