“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προσχολική Εκπαίδευση: Συνάντηση Hγεσίας Υπουργείου Παιδείας με ΥΠΕΣ – ΚΕΔΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προσχολική Εκπαίδευση: Συνάντηση Ηγεσίας Υπουργείου Παιδείας με ΥΠΕΣ – ΚΕΔΕ, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Προσχολική Εκπαίδευση: Συνάντηση Ηγεσίας Υπουργείου Παιδείας με ΥΠΕΣ – ΚΕΔΕ

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, πραγματοποίησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, με την Υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη.

Η συνάντηση έγινε εχθές, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες εφαρμογής της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής.

Οπως επισημαίνεται στο Δελτίο Τύπου, απώτερος στόχος όλων είναι κανένα παιδί να μην μείνει εκτός δομών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Τι δήλωσε η Υπουργός Παιδείας για τη Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση

Να υπενθυμίσουμε πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Παιδείας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως δήλωσε για το θέμα της Δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης:

«Συζητήσαμε το ζήτημα της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής.

Όπως είναι γνωστό είμαστε υπέρ της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, πλην όμως πρέπει να βεβαιωθούμε ότι υπάρχουν και οι απαραίτητες δομές και το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό για να προωθηθεί αυτή η αλλαγή.

Θα προβούμε σε όποιες ενέργειες είναι απαραίτητες με γνώμονα το να μην μείνει κανένα παιδί εκτός οποιασδήποτε δομής».

Δείτε ακόμη:

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας: Αμεσοι και Μεσο-μακροπρόθεσμοι Στόχοι

Δηλώσεις Κεραμέως: Ασυλο – Μηχανογραφικά – Εξεταστικό – Νομική Πάτρας – Νομοσχέδια

4500 Μόνιμοι διορισμοί: Τα καλά και τα κακά νέα

Δείτε επίσης:

Ηγεσία Υπουργείου Παιδείας: Aμεσος στόχος το άνοιγμα των σχολείων χωρίς προβλήματα

Σύμφωνα με Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας πραγματοποιήθηκε, σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, συνάντηση της Πολιτικής Ηγεσίας με τους Διευθυντές του Υπουργείου.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μαζί με τους Υφυπουργούς, Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλειο Διγαλάκη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έθεσαν ως άμεσο στόχο το άνοιγμα των σχολείων χωρίς προβλήματα.

Η Υπουργός Παιδείας κα Ν. Κεραμέως ζήτησε την άοκνη εργασία όλων και εξέφρασε την πρόθεση της Πολιτικής Ηγεσίας να συνεργαστεί με όλα τα στελέχη και τους υπαλλήλους του Υπουργείου, προκειμένου «να υλοποιηθούν οι πολιτικές της Κυβέρνησης για την Παιδεία με ταχείς ρυθμούς στο ακέραιο». 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση