Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προτάσεις Μόσιαλου: Να εμβολιασθούν εκπ/κοί-γονείς άνω των 60-ευπαθείς ομάδες, για ν ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προτάσεις Μόσιαλου: Να εμβολιασθούν εκπ/κοί-γονείς άνω των 60-ευπαθείς ομάδες για ν ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια-Πρέπει να υπάρξει καταγραφή και να περιμένουμε έως 10 Ιανουαρίου για αποφάσεις.

Προτάσεις Μόσιαλου

Τον κο Ηλία Μόσιαλο Καθηγητή της Πολιτικής της Υγείας του LSE και εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης στους Διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορονοϊό, φιλοξένησε το Κεντρικό Δελτίο της ΕΡΤ, σήμερα βράδυ της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου 2020.

Σε ερώτηση

για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας ο κος Μόσιαλος διατύπωσε την γνώμη πως πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021 για να δούμε τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα και μετά να ληφθούν αποφάσεις.

Επιπροσθέτως ο κος Καθηγητής

πρότεινε να υπάρξει καταγραφή των άνω των 60 ετών εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων των μαθητών, όπως και όσων εκ των εκπαιδευτικών και γονέων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και οδηγών σχολικών λεωφορείων, ώστε να μπορέσουν να εμβολιασθούν κατά προτεραιότητα, ούτως ώστε να προστατευθούν από ενδεχόμενη μόλυνση από τους μαθητές, οι οποίοι σύμφωνα τον κο Μόσιαλο μεταδίδουν τον ιό.

Κατά τον κο Μόσιαλο

μόνον τότε θα μπορέσουμε να πούμε πως θα επαναλειτουργήσουν οι εκπαιδευτικές δομές με ασφάλεια, οπότε κατά την εκτίμησή του πρέπει να αρχίσει τάχιστα η καταγραφή των παραπάνω κατηγοριών εκπαιδευτικών και γονέων μαθητών.

Δείτε επίσης

Σχέδιο επαναλειτουργίας σχολείων: Εκτεταμένα τεστ σε μαθητές-εκπ/κούς-Το παρουσίασε η Ν. Κεραμέως στην επιτροπή
Σχολεία-αποφάσεις: Δευτέρα 4 Ιανουαρίου νέα τηλεδιάσκεψη με εκτίμηση δεδομένων το Σαββατοκύριακο
Προτεραιότητα εμβολιασμού εκπαιδευτικών-άνοιγμα σχολείων: Τι απάντησαν οι ειδικοί στη σημερινή ενημέρωση
Ανοιγμα σχολείων 8 Ιανουαρίου: Οι συναθροίσεις των εορτών θα το κρίνουν

Δείτε ακόμη

Απάντηση ΕΟΔΥ για λειτουργία ειδικών σχολείων στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ
 Εμβόλιο κορονοϊού: 26 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. Φωτεινη Κατρανιδου σε

    Σύμφωνα με τον κύριο Μόσιαλο πρέπει να καταγράφουν οι εκπαιδευτικοί άνω των 60 κ όσοι απ αυτους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες . Διότι σύμφωνα με τον ίδιο κινδυνεύουν να μολυνθούν απο τον ιό . Το ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό είναι μύθος . ( συνέντευξη του κ. Μόσιαλου στις 30/12 στην ΕΡΤ )
    Θεωρώ πολύ βιαστική κ πρόωρη την απόφαση περί ανοίγματος των σχολείων . Οι εκπαιδευτικοί είναι πειραματόζωα κ πρόβατα προς σφαγή ;

Γράψτε μία απάντηση