Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόταση για άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων: Λόγω προβλημάτων στην Τηλεκπαίδευση | Δημοσίευμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόταση για άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων: Λόγω προβλημάτων στην Τηλεκπαίδευση: Δημοσίευμα στο στο flash.gr, του Δημοσιογράφου  Γιώργου Καραμέρου.

Πρόταση για άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων

Μια πρόταση που έπεσε χθες στο τραπέζι υπό την πίεση και των προβλημάτων στην τηλεκπαίδευση, παρουσιάζει ο Δημοσιογράφος κος Γιώργος Καραμέρος στο flash.gr, κι αυτή έχει να κάνει με σκέψεις της Κυβέρνησης να ανοίξουν πιο νωρίς από την λήξη του Lockdown Γυμνάσια και Λύκεια.

Αυτό θα γίνει σύμφωνα με τον Δημοσιογράφο αφού πρώτα αξιολογηθούν μαζί με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά
  • Η πρόταση κατατέθηκε υπό την πίεση και των προβλημάτων στην τηλεκπαίδευση, τα οποία συνεχίζονται και σήμερα.
  • Υπάρχει μάλιστα ένας μεγάλος αριθμός μαθητών σε όλη τη χώρα ο οποίος δεν έχει καν πρόσβαση  σε κατάλληλες υποδομές (υπολογιστές, δίκτυο) ώστε να παρακολουθεί με συνέπεια τα μαθήματα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα

Πρόβλημα υπάρχει επίσης και στην πλευρά των εκπαιδευτικών που δεν είναι όλοι καταρτισμένοι ή προετοιμασμένοι να κάνουν μάθημα μέσω υπολογιστή αλλά αυτό δεν τίθεται δημόσια από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για να μην ανοιχθεί νέο μέτωπο.

Μάλιστα στο δημοσίευμα βλέπουμε και μια ερμηνεία της πολύ μεγάλης αποχής των εκπαιδευτικών στις πρόσφατες ηλεκτρονικές εκλογές, ως απόρροια μη εξοικείωσης των εκπαιδευτικών με τις νέες τεχνολογίες!!!

Χαρακτηριστικά αναφέρεται

“Η δε αποχή τους από τις εσωτερικές εκλογές σε ποσοστό 92% δεν ερμηνεύεται μόνο ως αποδοκιμασία των επιλογών της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας αλλά και ως έλλειψη εξοικείωσης με τις νέες τεχνολογίες”.

Λεπτομέρειες των μετακινήσεων των μαθητών

Στο δημοσίευμα βλέπουμε ακολούθως να παρατίθενται και λεπτομέρειες των μετακινήσεων των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων, σε περίπτωση που τα σχολεία τους επαναλειτουργήσουν, όπως και η αναφορά πιθανής επαναλειτουργίας τους.

Αναλυτικά

Πως θα κινούνται οι μαθητές

  • Η δυνατότητα να κινούνται οι μαθητές με βεβαίωση κυκλοφορίας οπως συμβαίνει και με τα παιδιά του δημοτικού αφήνει ανοικτό το παράθυρο επανέναρξης των μαθημάτων εφόσον οι μετακινήσεις θα περιορίζονται στο απολύτως απαραίτητο. Σπίτι, σχολείο. Σχολείο σπίτι.

Υπάρχει δε και το εξής ζήτημα.

  • Οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων κλείνονται μέχρι το μεσημέρι στο σπίτι για την τηλεκπαίδευση και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το SMS 6, όπως έχει παρατηρηθεί και από τα στοιχεία, είναι πολλές ώρες εκτός σπιτιού για διάφορες δραστηριότητες (ποδήλατο, τρέξιμο, αναταλλαγές επισκέψεων σε σπίτια).
  • Συναντιούνται δηλαδή στην ουσία και πάλι με τους συμμαθητές τους, επιστρέφοντας το βράδυ σπίτι που μπορεί δυνητικά να τους περιμένει κάποιο μέλος της οικογένειας που ανήκει σε ευάλωτη ομάδα.
  • Αυτοί λοιπόν που προτείνουν την επανέναρξη των μαθημάτων αξιολογούν ότι είναι προτιμότερο οργανωμένα οι έφηβοι να απεγκλωβίζονται για τις ώρες των σχολικών μαθημάτων παρά να βρίσκονται τα πρωινά στο σπίτι με μία προβληματική τηλεκπαίδευση και τα απογεύματα να κινούνται κανονικά σχεδόν παντού.
Πιθανή ημερομηνία επανέναρξης των μαθημάτων για Γυμνάσια και Λύκεια
  • Είναι η 23η Νοεμβρίου.
  • Και πάλι όμως η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία ενώ η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παρακολουθεί με ψυχραιμία ώρα με την ώρα τις εξελίξεις και την κατάλληλη στιγμή θα αξιολογήσει τις όποιες εισηγήσεις.
  • Βέβαια με 35 νεκρούς την ημέρα κατά μέσο όρο από τον κορονοϊό κάθε απόφαση στο εξής θέλει πολύ σκέψη και σύνεση.
Τα αρνητικά σημεία της πρότασης

Στα αρνητικά της πρότασης, σύμφωνα με το flash.gr, που έχει πέσει στο τραπέζι είναι το ενδεχόμενο να φανεί σαν ένα “μπρος-πίσω” στις αποφάσεις του λαμβάνονται την ώρα μάλιστα που η πίεση και η κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας αυξάνεται.

Σε περίπτωση βέβαια που βαρύνει στην απόφαση η αδυναμία στην τηλεκπαίδευση πρέπει για την επιστροφή στις τάξεις να υπάρξει και ο ανάλογος επικοινωνιακός χειρισμός.

“Μη το πάθουμε όπως το 2011”

Τέλος σύμφωνα με το flash.gr, έμπειρο στέλεχος του ΥΠΑΙΘ ακούστηκε να λέει στους διαδρόμους του Υπουργείου στο Μαρούσι “Θα το πάθουμε με το Webex, όπως το παθε η Διαμαντοπούλου  το 2011 με τα σχολικά βιβλία και τις φωτοτυπίες”

Και τότε όπως και τώρα με τη Cisco. Μπορεί κάποιοι άλλοι να είχαν την ευθύνη αλλά αυτό που φτάνει στην κοινωνία ως προβληματική κατάσταση “το υπογράφει” πάντα η ηγεσία του Υπουργείου.

Με πληροφορίες από flash.gr

Δείτε επίσης

Τηλεκπαίδευση 10.11.2020: Δυσλειτουργίες και οδηγίες Υπουργείου Παιδείας
Αναστασία Γκίκα: Σε συγκυρία ευρωπαϊκής εμβέλειας το πρόβλημα Webex-Κάποιοι βιάστηκαν να κατηγορήσουν το ΥΠΑΙΘ
Παραίτηση Υπουργού Παιδείας ζητά η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ
Δήλωση Κεφαλίδου για κατάρρευση πλατφόρμας webex: Άλλη μια φορά ανέτοιμο το Υπουργείο Παιδείας
Στέλιος Πέτσας: Αστείο το αίτημα παραίτησης της Υπ. Παιδείας-Νίκη του ΥΠΑΙΘ οι εκλογές αιρετών

Δείτε ακόμη

Κατάρρευση webex-Διευκρινίσεις Υπουργείου: Ο πάροχος έχει παράσχει διαβεβαιώσεις επαναλειτουργίας
Σύμβαση Cisco για το σύστημα τηλε-εκπαίδευσης: Την άμεση κατάθεση της στη Βουλή ζητά το ΚΙΝΑΛ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση