Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόταση να ανοίξουν τα Φροντιστήρια-Αναμένονται ανακοινώσεις για Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόταση να ανοίξουν τα Φροντιστήρια-Αναμένονται ανακοινώσεις για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς-Eξετάζεται και το ενδεχόμενο χρήσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) και στα παιδιά προσχολικής ηλικίας έως 4 ετών.

Πρόταση να ανοίξουν τα Φροντιστήρια

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Νικόλαος Παπαθανάσης μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και ανάμεσα σε άλλα ανάφερε πως η πρόταση του Υπουργείου προς την επιτροπή των ειδικών επιδημιολόγων κατά του κορονοϊού θα είναι το άνοιγμα των Φροντιστηρίων της χώρας.

Συγκεκριμένα είπε:

“Τα βήματα είναι σταθερά. Η εστίαση πήγε πολύ καλά τις δύο ημέρες που άνοιξε. Αυτή τη βδομάδα το υπουργείο θα κάνει τις προτάσεις του.

Δεν σημαίνει ότι η επιτροπή των επιδημιολόγων θα τις αποδεχθεί, εμείς όμως θα προτείνουμε να ανοίξουν τα Φροντιστήρια, θα προτείνουμε να καταργηθούν τα μηνύματα για το λιανικό εμπόριο, δηλαδή να ισχύει το 13032, να ισχύουν οι 3 ώρες, αλλά να μην χρειάζεται να κλείνουμε ραντεβού”.

_______________

Αναφορικά με το άνοιγμα των Βρεφονηπιακών Σταθμών,

σύντομα αναμένεται να υπάρξουν σχετικές  ανακοινώσεις από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, πάντα στη βάση των εισηγήσεων της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού.

Επίσης εξετάζεται

και το ενδεχόμενο χρήσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) και στα παιδιά προσχολικής ηλικίας έως 4 ετών.

Τι είπε για το άνοιγμα των Παιδικών Σταθμών η Κυβερνητική εκπρόσωπος κα Αριστοτελία Πελώνη

Μιλώντας σήμερα Τετάρτη  05.05 στον ΣΚΑΪ, η Κυβερνητική εκπρόσωπος κα Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε στο άνοιγμα των Παιδικών Σταθμών λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν θα συζητηθεί αυτή τη στιγμή. Μέχρι τις 15.05 πάμε ως έχουμε, είπε.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά δεν είναι δυνατόν να γίνουν self test στα παιδιά, καθώς είναι πολύ μικρά και δεν φορούν και μάσκες.

Δείτε επίσης

Επιστροφή στα θρανία 10.05 με self test: Προμήθεια από Τετάρτη 05.05-Οδηγίες ΥΠΑΙΘ
Διάθεση self-test: Από Τετάρτη 05.05 σε εκπαιδευτικούς και μαθητές-Τι ισχύει για λοιπούς δικαιούχους
Προγραμματισμός διάθεσης self test: Ημερομηνίες για Δημόσιο-εκπαιδευτικούς-μαθητές-κληρικούς
Δημόσιο-self test: H απόφαση εφαρμογής του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου covid από Μ. Δευτέρα 26.04
Εμβόλιο κορονοϊού 12-15 ετών: Ξεκίνησε η εξέταση για την ασφάλεια του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Πριν φύγετε

Για ποιους λόγους ανοίγουν τα σχολεία 10 Μαΐου: Τα τρία δεδομένα
Ποσοστό προστασίας ανά δόση εμβολίου Pfizer/BioNTech-Astra Zeneca-Moderna-Johnson & Johnson
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση