Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόταση ΣΑΚΕΑ για μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή: Την παρέδωσε στο Υπουργείο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόταση ΣΑΚΕΑ για μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή: Την παρέδωσαν στον Γενικό Γραμματέα Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ΕΑΕ του ΥΠΑΙΘ κο Α. Κόπτση. 

Πρόταση για τους νέους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση κατέθεσε στον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κο Α. Κόπτση ο Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής (ΣΑΚΕΑ).

Η πρόταση παραδόθηκε στον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ  και σύμφωνα με τον Σύλλογο Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής (ΣΑΚΕΑ) το έγγραφο αναλύει με ρεαλιστικό τρόπο την δυνατότητα διορισμών με βάση τους ήδη υπάρχοντες οριστικούς πίνακες.

Σύμφωνα με ενημέρωση του κου Κόπτση, οι νέοι διορισμοί θα πραγματοποιηθούν με τους υπάρχοντες οριστικούς αξιολογικούς πίνακες.

Ο ΣΑΚΕΑ ενημέρωσε τον κο Γενικό Γραμματέα πως έχει επειδή έχει πραγματοποιηθεί η εκκαθάριση των πινάκων με τη βοήθεια συναδέλφων εκπαιδευτικών, υπάρχει περίπτωση να υπάρχει απόκλιση ως προς τον αριθμό των εκπαιδευτικών που υπάρχουν στον κύριο πίνακα ανά ειδικότητα.

Σύμφωνα με τις σημειώσεις του ΣΑΚΕΑ επί του Πίνακα που παραδόθηκε στο ΥΠΑΙΘ

Ο πίνακας που παρατίθεται παρουσιάζει τον αριθμό προσλήψεων σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα με τους παλιούς αξιολογικούς πίνακες.

– Στις στήλες 1-2-3-4 υπάρχουν όλα τα δεδομένα με οργανικά κενά που υπάρχουν στην ΕΑΕ (ΣΜΕΑΕ-ΤΕ-ΚΕΔΑΣΥ-ΔΕΚΤ).

– Στη στήλη 5 οι εναπομείναντες στους κύριους αξιολογικούς πίνακες.

– Στη στήλη 6 το σύνολο των οργανικών κενών σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες.

Ο τελευταία σειρά του πίνακα ο αριθμός 834 είναι ο αριθμός ο οποίος είναι ρεαλιστικός και καλύπτει απολυτά αυτή τη δεδομένη στιγμή τις προσλήψεις με κάλυψη 100%.

– Η κάλυψη 100% σημαίνει ότι καλύπτει όλα τα οργανικά κενά σε κάποιες ειδικότητες όπως: ΠΕ01,ΠΕ02 , ΠΕ04.01, ΠΕ06 , ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ78, ΠΕ80, ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ84, ΠΕ85, Πε86, ΠΕ87.01-02-05-06-08 , ΤΕ09.19 ΤΕ01.13, ΤΕ02.

Ενώ για όλες τις άλλες ειδικότητες καλύπτει το 100% του κύριου πίνακα καθώς δεν υπάρχουν άλλοι εκπαιδευτικοί από τον κύριο πίνακα για γίνει μόνιμη πρόσληψη επι των πραγματικών κενών.

Θεωρούμε πως το νούμερο 834 μόνιμων διορισμών είναι υλοποιήσιμος και ταυτόχρονα γίνεται πραγματικά η καλύτερη δυνατή προσπάθεια κάλυψης των κενών.

Η ΕΞΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

Δείτε σε μορφή pdf την Πρόταση ΣΑΚΕΑ για μόνιμους διορισμούς
Δείτε επίσης

Μόνιμοι διορισμοί το 2022: Πιθανά εντός πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου ανακοινώνεται ο αριθμός 

Προσκλήσεις για υποβολή δικαιολογητικών Προκηρύξεων ΑΣΕΠ: Τι θα περιέχουν, που και πως θα κατατίθενται 

Συνάντηση ΣΑΚΕΑ με Γενικό Γραμματέα ΥΠΑΙΘ Α. Κόπτση: Διορισμοί-Προκήρυξη ΕΑΕ-Νέες οργανικές-Παράλληλη Στήριξη 

Οργανικά κενά Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής 2022 | Πίνακες 

Οργανικά κενά Πρωτοβάθμιας Ειδικής Αγωγής 2022 σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΑΣΥ μετά την ολοκλήρωση των μεταθέσεων 

Οργανικά κενά-Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Οπως δόθηκαν στις ΠΔΕ από το Υπουργείο Παιδείας για έλεγχο 

Πριν φύγετε

Οδηγός: Αδειες μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση