Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόθεση για νέους διορισμούς το 2023 σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόθεση για νέους διορισμούς το 2023 σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως-“Θέλουμε οι αναπληρωτές να κάνουν αυτό που λέει η λέξη”, είπε η Υπουργός.

Πρόθεση για νέους διορισμούς το 2023

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή  “Στούντιο Με Θέα” μίλησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως. Η Υπουργός μεταξύ άλλων μίλησε για νέους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και την έλευση των 30 αμερικανικών Πανεπιστημίων και τις συνέργειες με τα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Σε ερώτηση για το αν θα πραγματοποιηθούν και νέοι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση το 2023 απάντησε πως:

“Από το 2008 έως το 2020 δεν είχε διορισθεί ούτε ένας εκπαιδευτικός στην εκπαίδευση και γι αυτό ακούγαμε για κενά και για ελλείψεις.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να επενδύσει πρώτα απ΄όλα στο ανθρώπινο δυναμικό, για αυτό και τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε διορίσει 25.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς. Η πρόθεσή μας είναι και εφόσον ο ελληνικός λαός τιμήσει εκ νέου την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ψήφο του, αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί ώστε να πάμε σε έναν πλήρη εξορθολογισμό του ανθρώπινου  δυναμικού. Θέλουμε οι αναπληρωτές να κάνουν αυτό που λέει η λέξη.

Να φτάσουμε δηλαδή σε ένα σημείο όπου οι αναπληρωτές θα αναπληρώνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, εγκυμοσύνης, ιατρικού προβλήματος. Αυτός είναι ο στόχος μας. Ήδη με τους 25.000 διορισμούς έχει επέλθει μια πιο υγιής ισορροπία μεταξύ των μόνιμων και των αναπληρωτών”.

Για την έλευση 30 αμερικανικών Πανεπιστημίων στη χώρα είπε:

“30 κορυφαία πανεπιστήμια ήρθαν στη χώρα μας, για να συνεργαστούν με τα δικά μας. Οι στόχοι είναι το κοινό πτυχίο και το κοινό ερευνητικό εργαστήριο.

Κάποια προγράμματα, όπως του Columbia και του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ τώρα ξεκινά και αυτό του ΕΚΠΑ με το Yale. Κι αυτά είναι μόνο η αρχή. H συνέχισή τους θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή”.

Δείτε επίσης

Κεραμέως-ΣΥΡΙΖΑ: Τι απαντά στα περί χειρότερης Υπουργού Παιδείας της μεταπολίτευσης 

Κεραμέως-ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνει-Τα 3 επίπεδα της συνολικής αξιολόγησης 

Κεραμέως-Αμερικανικά Πανεπιστήμια: Φοιτητές μας θα σπουδάζουν στις ΗΠΑ χωρίς δίδακτρα 

 Γραπτός διαγωνισμός: Νέα απόφαση ΑΣΕΠ τροποποιεί άρθρα της διαδικασίας επιλογής προσωπικού

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση