Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρωθυπουργός για bullying και την ανάγκη για περισσότερους προγραμματιστές και αναλυτές δεδομένων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρωθυπουργός για bullying και την ανάγκη για περισσότερους προγραμματιστές και αναλυτές δεδομένων – Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Πρωθυπουργός για bullying

Για το πρόβλημα του bullying, το οποίο έχει να κάνει και με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με την άνεση που μπορεί να αισθάνεται ένας έφηβος να αναρτήσει κάτι στο διαδίκτυο, αλλά και για την αγορά της τεχνολογίας και την ανάγκη της χώρας για περισσότερους προγραμματιστές και αναλυτές δεδομένων, καθώς και για την συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση, μίλησε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» του Alpha και στον δημοσιογράφο Νίκο Μάνεση.

Αναλυτικά τι είπε ο Πρωθυπουργός:

Για το πρόβλημα του bullying

“Θα γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι, όμως αντιμετωπίζουμε και καινούργιες μάστιγες, το θέμα του bullying. Βγάλαμε ένα σποτ το οποίο σόκαρε πολύ, αλλά ήδη έχουμε παιδιά τα οποία χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και δηλώνουν τέτοια περιστατικά και τα χειριζόμαστε με διακριτικότητα, όπως πρέπει πάντα.

Όμως, δεν καθόμαστε να κοιτάμε το πρόβλημα. Το πρόβλημα του bullying και αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό, είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα της εποχής μας, έχει να κάνει και με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με την άνεση που μπορεί να αισθάνεται ένας έφηβος να αναρτήσει κάτι στο διαδίκτυο. Είναι ένα ζήτημα το οποίο απαιτεί μια ευρύτερη κοινωνική συστράτευση, αλλά η πολιτεία θα είναι πάντα μπροστά, στην πρώτη γραμμή”.

Για την ανάγκη συνεχούς εκπαίδευσης και κατάρτισης

“Δείτε, για παράδειγμα, τι γίνεται τώρα στην αγορά της τεχνολογίας. Έχουμε ανάγκη από περισσότερους προγραμματιστές ή αναλυτές δεδομένων. Αυτούς θα τους παράγουν τα πανεπιστήμιά μας και πρέπει να επενδύσουν περισσότερο σε αυτές τις σχολές οι οποίες έχουν καλή δυνατότητα απορρόφησης από την αγορά εργασίας.

Έχουμε δυνατότητα, όμως, να εκπαιδεύσουμε και ανθρώπους. Μπορεί να πάρουμε κάποιον ο οποίος είναι φυσικός ή χημικός και μέσα σε ένα ή δύο χρόνια να τον εκπαιδεύσουμε και να τον κάνουμε προγραμματιστή. Σε αυτή την αγορά εργασίας πρέπει όλοι να καταρτίζονται και να εκπαιδεύονται συνέχεια.

Και εκεί θέλω να αναγνωρίσω ότι η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης κάνει μια πολύ σοβαρή δουλειά. Θα σας ζητήσω την επόμενη φορά που θα γίνουν «Ημέρες Καριέρας», το έχετε ήδη κάνει, να πάτε και να κάνετε ρεπορτάζ, να δείτε εκεί πόσο καλά δουλεύει αυτό το σύστημα, που έρχονται εργοδότες και εργαζόμενοι απευθείας, κάνουν συνεντεύξεις και προσλαμβάνουν νέους ανθρώπους.

Όλες αυτές είναι οι σημαντικές πολιτικές ενεργητικής απασχόλησης οι οποίες έχουν αποτέλεσμα. Δεν πήγε η ανεργία από το 17% κάτω του 10% έτσι τυχαία”.

Δείτε επίσης

Panic button για ανήλικους που δέχονται βία προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης 

Εξετάσεις ελληνικής PISA 2024: Τα 330 Δημοτικά και τα 330 Γυμνάσια που θα συμμετάσχουν 

Εκκληση για το Κέντρο Δραστηριοτήτων της Tandem για ανάπηρα παιδιά και νέους-Πυρκαγιά το κατέστρεψε ολοσχερώς

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση