“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρότυπα: Ενόψει νομοθετικών αλλαγών Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρότυπα: Ενόψει νομοθετικών αλλαγών Εγκύκλιος της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Σοφίας Ζαχαράκη με θέμα “Λειτουργία των Πειραματικών και Προτύπων Σχολείων”.

Πρότυπα

Εγγραφο με θέμα τη λειτουργία των Πειραματικών και Προτύπων Σχολείων απέστειλε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη σε όλες τις Δ/νσεις Α/θμιας Εκπ/σης, τις Δ/νσεις Β/θμιας Εκπ/σης και σε όλα τα Πειραματικά & Πρότυπα Σχολεία της χώρας.

Σύμφωνα με αυτό και ενόψει άμεσων νομοθετικών αλλαγών η κα Υφυπουργός Παιδείας αναφέρει:

“Λειτουργία των Πειραματικών και Προτύπων Σχολείων”

Ενόψει άμεσων νομοθετικών αλλαγών σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1. Η δυνατότητα υπολογισμού κατά τη με αρ. 113434/Δ1/14.8.2013 Υ.Α. (ΑΔΑ: ΒΛΩ09-ΡΝ5)του δίωρου (2ώρου) στο διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών σε Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία (Π.&Π.Σ.), θα ισχύσει και για το σχολικό έτος 2019-2020,

καθώς συντελείται εκπαιδευτικό έργο υψηλών απαιτήσεων στα Π.&Π.Σ.και υφίσταται ο σκοπός λειτουργίας τους, με ενίσχυση της δημιουργικότητας, της καινοτομίας, των ερευνητικών δραστηριοτήτων, των πιλοτικών εφαρμογών,της παραγωγής διδακτικού υλικού,της διαρκούς διαδικασίας αξιολόγησης εκπαιδευτικών πρακτικών κ.α.

2. Η οργάνωση των Ομίλων και όλων των δράσεων των Π.&Π.Σ. θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα.Πρόθεση του Υπουργείου είναι η αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας με κατεύθυνση την αναβάθμιση του παρεχόμενου από τα Π.&Π.Σ. εκπαιδευτικού έργου.

Δείτε το Εγγραφο με θέμα “Λειτουργία των Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων”

Δείτε επίσης

Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο κ.α.

Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία: Το ΦΕΚ με την εισαγωγή των μαθητών/τριών και τις σχετικές ρυθμίσεις για το σχολικό έτος 2019-20.

Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία: Ενημέρωση για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών
Ηγεσία Υπουργείου Παιδείας στη ΔΕΘ: Συναντήσεις και επαφές
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση