Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόβλεψη 5.800 προσλήψεων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Πρόβλεψη 5.800 προσλήψεων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για το 2020-21, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πρόβλεψη 5.800 προσλήψεων

Στο υπό Διαβούλευση έως 6 Μαΐου 2020 σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο “Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις”, το οποίο περιλαμβάνει 98 άρθρα, βλέπουμε πως στο άρθρο 46 υπάρχει πρόβλεψη χρηματοδότησης για πρόσληψη 5.800 εκπαιδευτικών, καθώς και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ για το διδακτικό έτος 2020-2021, από το εθνικό ή το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Με τη διάταξη αυτή τροποποιείται το άρθρο 19 του ν. 4283/2014 (Α΄ 189), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 40 του ν. 4633/2019 (Α΄161),

Ο παραπάνω αναφερθείς αριθμός έχει προκύψει, σύμφωνα με την Αιτιολογική Εκθεση του νομοσχεδίου, από τις ανάγκες του τρέχοντος διδακτικού έτους, λαμβάνοντας υπόψη τις πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού, τους επικείμενους διορισμούς, τις επικείμενες λύσεις υπαλληλικής σχέσεις από παραιτήσεις ή μετατάξεις, καθώς και την επέκταση της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Τέλος η αναγκαιότητα της ρύθμισης εδράζεται στη κάλυψη επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών, που αφορούν στην ομαλή λειτουργία των σχολείων για το σχολικό έτος 2020-2021 και, συγκεκριμένα, στην εξασφάλιση των πιστώσεων για απασχόληση του απαιτούμενου αριθμού αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, καθώς και Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π..

Δείτε το άρθρο 46

Χρηματοδότηση από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την πληρωμή των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών

Το άρθρο 19 του ν. 4283/2014 (Α΄189) αντικαθίσταται ως εξής:

«Αρθρο 19

Για την πληρωμή αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, καθώς και Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., μπορεί να γίνει χρήση πόρων του εθνικού ή του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η σχετική δαπάνη μπορεί να βαρύνει τη Συλλογική Απόφαση Έργων (Σ.Α.Ε.) 445/2 με Κωδικό Έργου 2019ΣΕ44520000 του Συγχρηματοδοτούμενου Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του έτους 2020 και τίτλο

«Πληρωμή αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, καθώς και Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων»

έως το ποσό των ογδόντα πέντε εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων (85.500.000)  ευρώ και την οικεία συλλογική απόφαση του έτους 2021 έως του ποσού των εξήντα δύο εκατομμυρίων εξακοσίων σαράντα χιλιάδων  (62.640.000) ευρώ ή αντίστοιχο έργο Συλλογικής Απόφασης του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.»

Δείτε σχετικά

Διαβούλευση νομοσχεδίου “Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις” έως Τετάρτη 6 Μαΐου 2020
Νόμος Διορισμών: 4589/2019 – ΦΕΚ A 13 – 29.01.2019 – με το Σύστημα Μόνιμων Διορισμών

Δείτε επίσης

Γώγος-Κοτανίδου: Δεν είναι απαραίτητο να ανοίξουν Δημοτικά και Γυμνάσια
Τσιόδρας για άνοιγμα σχολείων: 15 με 20% επηρέασε τη μετάδοση κορονοϊού το κλείσιμο-Σε 48 ώρες η εισήγηση της Επιτροπής
Σοφία Ζαχαράκη στον ΣΚΑΙ: Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια επιστροφής στα σχολεία
Κεραμέως για σχολική χρονιά: Ενδέχεται να παραταθεί
Ζαχαράκη στο “MEGA MAG”: Μετακύλιση ύλης την επόμενη χρονιά-Προτεραιότητα η Γ Λυκείου
Ανακοίνωση άρσης μέτρων: Αρχές επόμενης εβδομάδας από τον Πρωθυπουργό-Δύσκολη άσκηση το άνοιγμα των σχολείων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Γιάννης Ν σε

    Καλησπέρα σας κύριε Βούγια!!!! Ο συγκεκριμένος αριθμός των προσλήψεων αναφέρεται στην Ειδική Εκπαίδευση ? Αν ναι σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά έχουμε μείωση στον αριθμό των προσλήψεων ? Έχετε κάποια ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία της έκδοσης των τελικών πινάκων της 3ΕΑ/2019?

    • Βασίλης Βούγιας σε

      Γενικό είναι το νούμερο και δεν αφορά στα ΕΣΠΑ. Οι πίνακες 3εα πάνε για Μάϊο.

Γράψτε μία απάντηση