Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόβλεψη διορισμών εκπαιδευτικών στο τελικό σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2021

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόβλεψη διορισμών εκπαιδευτικών στο τελικό σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2021- Κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Οικονομικών κο Χρήστο Σταϊκούρα.

Πρόβλεψη διορισμών εκπαιδευτικών

Στην Βουλή κατατέθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 από τον Υπουργό Οικονομικών κο Χρήστο Σταϊκούρα το τελικό σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2021.

Αναφορικά με τις δαπάνες μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση, υπάρχει σχετική πρόβλεψη στη σελίδα 75 του τελικού σχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα αναφέρεται

Ειδικότερα οι τακτικές αποδοχές καθώς και οι εργοδοτικές εισφορές αναμένονται το 2021 αυξημένες κατά 185 εκατομμύρια ευρώ και 34 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα σε σχέση με το 2020 κυρίως λόγω νέων προσλήψεων εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και προσλήψεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας κ.λ.π.

Η συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό

θα πραγματοποιηθεί στην επιτροπή Οικονομιών Υποθέσεων από τις 24 έως τις 26 Νοεμβρίου 2020 σε τέσσερις (4) συνεδριάσεις.

Αναμένεται να εισαχθεί

στην Ολομέλεια της Βουλής  στις 11 Δεκεμβρίου 2020 και να ψηφιστεί περί τα μεσάνυχτα της 15ης Δεκεμβρίου 2020.

Οι συνολικές δαπάνες

του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2021 προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 67,184 δις ευρώ, μειωμένες κατά 2,148 δις ευρώ σε σχέση με εκτιμώμενο ύψος τους για το 2020.

Η μείωση αυτή οφείλεται λόγω της μείωσης κατά 5,7 δις ευρώ των δαπανών  αντιμετώπισης της πανδημίας λόγω της αναμενόμενης ύφεσης του υγειονομικού φαινομένου.

Δείτε επίσης

Τηλεκπαίδευση-Ανακοινώσεις Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ για τους μαθητές της κοινότητας Πεύκης Ηλείας
Συνέχιση λειτουργίας ειδικών σχολείων εν μέσω πανδημίας: Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ
ΕΠΑΛ πρόσληψης 222 Ψυχολόγων (ΠΕ23) | ΦΕΚ
Ψυχολόγοι ΕΠΑΛ: Kαθήκοντα και Aρμοδιότητες | ΦΕΚ

Δείτε ακόμη

Ομάδες σχολείων Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών για το σχολικό έτος 2020-21 | ΦΕΚ
Αδεια ειδικού σκοπού-Υπουργείο Παιδείας | Εφαρμοστική εγκύκλιος 18.11.2020
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση