Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρόβλημα πλατφόρμας Τράπεζας Θεμάτων: Τι συνέβη τελικά-Τι έγινε με τις εξετάσεις-Τι άλλα προβλήματα υπάρχουν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόβλημα πλατφόρμας Τράπεζας Θεμάτων: Τι συνέβη τελικά-Τι έγινε με τις εξετάσεις-Τι άλλα προβλήματα υπάρχουν – Ρεπορτάζ στην ΕΡΤ.

Πρόβλημα πλατφόρμας Τράπεζας Θεμάτων

Στο πρόβλημα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων αναφέρθηκε η ΕΡΤ σε ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Ελίνας Κολύβα, όπου αναφέρθηκε πως το θέμα είχε να κάνει με  τεχνικό πρόβλημα που δεν έδωσε τη δυνατότητα να μπουν στην πλατφόρμα με μια φυσιολογική ροή τα Λύκεια της χώρας, διότι δεν λειτουργούσε η πλατφόρμα, όποτε όταν αποκαταστάθηκε το πρόβλημα μπήκαν όλοι μαζί με αποτέλεσμα η πλατφόρμα να λειτουργεί αλλά με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάποια σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει τις εξετάσεις όμως υπάρχει μια αλυσίδα προβλημάτων που δημιουργείται, κυρίως στην περιφέρεια, εκεί όπου οι μαθητές μετακινούνται με λεωφορεία, όποτε υπάρχει ανάγκη συνεννόησης για αλλαγή στα δρομολόγια των λεωφορείων.

UPDATE

Ενημέρωση για τις εξετάσεις στα Λύκεια και την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων από τα Υπουργεία Παιδείας και Ψηφ. Διακ/σης 

Τράπεζα θεμάτων-εξετάσεις: Διεξήχθησαν στην Γ Λυκείου-Αναβλήθηκαν στην Α και Β Λυκείου-Αντιδράσεις κoμμάτων 

Δείτε

Η ΟΛΜΕ ζήτησε οι εξετάσεις να γίνουν με θέματα που θα βάλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί

Αναλυτικά το ρεπορτάζ

“Με προβλήματα ξεκίνησε η διαδικασία των ενδοσχολικών εξετάσεων στα 1900 Λύκεια της χώρας. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων. Σύμφωνα με τη διαδικασία κάθε σχολείο βγάζει τα δικά του θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αντλήσουν θέματα από το 6 με 6 και 30 το πρωί έτσι ώστε να υπάρχει μια φυσιολογική ροή και να μην “μπουκώσει” το σύστημα. Η βλάβη όμως υπήρχε με αποτέλεσμα από το πρωί και μετά από μια-δυο ώρες που αποκαταστάθηκε όλα τα Λύκεια προσπαθούσαν να μπουν μαζί στην πλατφόρμα προς αλίευση των θεμάτων. Το θέμα είχε να κάνει με το τεχνικό πρόβλημα που δεν έδωσε τη δυνατότητα να μπουν στην πλατφόρμα με μια φυσιολογική ροή από τη στιγμή που δεν λειτουργούσε, όποτε όταν αποκαταστάθηκε το πρόβλημα μπήκαν όλοι μαζί με αποτέλεσμα η πλατφόρμα να λειτουργεί αλλά με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς. Κάποια σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει τις εξετάσεις όμως υπάρχει μια αλυσίδα προβλημάτων που δημιουργείται και κυρίως στην περιφέρεια, εκεί όπου οι μαθητές μετακινούνται με λεωφορεία, όποτε υπάρχει ανάγκη συνεννόησης για αλλαγή στα δρομολόγια των λεωφορείων”.

________________________

Σύμφωνα με τη σχετική Εγκύκλιο για την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (ΤΘΔΔ)

Την ημέρα κάθε προγραμματισμένης εξέτασης ανά συγκεκριμένο μάθημα και Λύκειο, ο/η Διευθυντής/- ντρια και ο/η οικείος/-α ή οι οικείοι/-ες διδάσκοντες/-ουσες, κληρώνουν άπαξ τα προς εξέταση από την Τ.Θ.Δ.Δ. θέματα (έως δύο ώρες προ της ενάρξεως της εξέτασης για όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα και τρεις ώρες για τα μαθήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας/Αρχαίων Ελληνικών, των Αγγλικών και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας/Νέων Ελληνικών, καθώς και για τα μαθήματα Σχεδιαστικού Περιεχομένου).

Η κλήρωση διενεργείται ως εξής: 

α) Είσοδος της σχολικής μονάδας στην ιστοσελίδα της Τ.Θ.Δ.Δ. με τη χρήση των κωδικών που διαθέτει στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.).

β) Επιλογή: «Τρέχουσα εξεταστική περίοδος (Μαΐου-Ιουνίου 2023 ή Σεπτεμβρίου 2023)», «Τάξη» και «Μάθημα».

γ) Επιλογή: «Κλήρωση»: Ανάλογα με το εξεταζόμενο μάθημα κληρώνονται με τυχαία επιλογή τρεις (3) ενότητες θεμάτων ή έξι (6) θέματα από τα οποία τρία (3) για το 2ο και τρία (3) για το 4ο ερώτημα. Για το μάθημα της Ιστορίας κληρώνονται, αντίστοιχα, τρία (3) θέματα για το 1ο και τρία (3) για το 3ο ερώτημα.

δ) Οι διδάσκοντες/-ουσες επιλέγουν από τα κληρωθέντα μία ενότητα θεμάτων ή ένα θέμα για το 2ο και ένα θέμα για το 4ο (εκτός του μαθήματος της Ιστορίας στο οποίο επιλέγουν ένα θέμα για το 1ο και ένα θέμα για το 3ο) στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές/-τριες.

Στη συνέχεια, με ευθύνη του/της Διευθυντή/- ντριας, καταχωρίζουν την επιλογή τους, στην πλατφόρμα της Τ.Θ.Δ.Δ.

Δείτε την Εγκύκλιο εδώ

Δείτε επίσης

Eξετάσεις Λυκείου: 23.05 έως 15.06-Εως 30.05 της Γ Λυκείου-Ακολουθούν Πανελλαδικές 

Πανελλαδικές εξετάσεις 2023 ΕΠΑΛ: Η Εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ με όλες τις λεπτομέρειες διεξαγωγής 

Πανελλαδικές εξετάσεις 2023 Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ): Η Εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ με όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας 

Εξέταση στα ειδικά μαθήματα ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες 2023 | Εγγραφο 

Πανελλαδικές υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπ/κές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες 2023 

Υποψήφιοι με κάταγμα, με αναπηρία, με ειδικές εκπ/κές ανάγκες: Το ΦΕΚ με τις 5 αλλαγές στις εξετάσεις πανελλαδικών

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση