Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προβλήματα εργαζομένων Σικιαριδείου Ιδρύματος: Αναφορά στη Βουλή έγγραφο της ΠΟΜΕΕΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προβλήματα εργαζομένων Σικιαριδείου Ιδρύματος: Αναφορά στη Βουλή έγγραφο της ΠΟΜΕΕΑ από τη Χ. Κεφαλίδου και τον Γ. Μουλκιώτη του ΚΙΝΑΛ.

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε η κα Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας, του Κινήματος Αλλαγής, μαζί με την Βουλευτή κο Γιώργο Μουλκιώτη, προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κο Κ. Χατζηδάκη και Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως, με αφορμή την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.), με την οποία καταγγέλλει την εργασιακή αβεβαιότητα που βιώνουν εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα και αιτείται την άμεση επίλυση των προβλημάτων.

Δείτε την Αναφορά

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τους Υπουργούς: Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη

                                          Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως

Θέμα: «Αναγκαία η αντιμετώπιση του αιτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.) για άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα» 

Κύριοι Υπουργοί,

Σας καταθέτουμε ως αναφορά την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.), με την οποία αιτείται την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα.

Επισημαίνεται ότι,

οι εργαζόμενοι στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα, εδώ και χρόνια, βιώνουν την εργασιακή αβεβαιότητα καθώς ο χώρος μαραζώνει. Από 120 με 140 εξυπηρετούμενους και 80 εργαζόμενους πριν από 10 περίπου χρόνια έχει φθάσει να εξυπηρετεί μόλις 45 εξυπηρετούμενους που τους στηρίζουν 23 όλοι κι όλοι εργαζόμενοι (διοικητικό, επιστημονικό, εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό).

Επιπλέον τονίζεται ότι

η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία συνεχίζεται όπως επίσης και η καθυστέρηση μισθοδοσίας που φθάνει πλέον τους 5,5 μήνες, αλλά και η συρρίκνωση των υπηρεσιών του φορέα που αυτή τη στιγμή λειτουργεί χωρίς εργοθεραπευτή, χωρίς λογοθεραπευτή, με τη συμβολή «εθελοντή» γυμναστή, χωρίς υλικά για να λειτουργήσουν τα εργαστήρια, τα οποία έχουν καταντήσει χώροι φύλαξης ανθρώπινων ψυχών.

Κατόπιν αυτών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.) αιτείται:
  • Άμεση συνάντηση με τη Διοίκηση του Σικιαριδείου καθώς και με το Υπουργείο.
  • Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο χώρο.
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης ώστε να διασφαλίζεται η λειτουργία του Σικιαριδείου και να επιτελείται το αναγκαίο επιστημονικό και εκπαιδευτικό  έργο.

Παρακαλείσθε όπως αντιμετωπίσετε άμεσα τα δίκαια αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.) και να μας ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

 Οι Αναφέροντες Βουλευτές

Δείτε επίσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση