Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προβληματικά self test: Αντικαθίστανται δωρεάν στα Φαρμακεία-Εως σήμερα η προμήθεια για την εκπαιδευτική κοινότητα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προβληματικά self test: Αντικαθίστανται δωρεάν στα Φαρμακεία-Εως σήμερα η προμήθεια για μαθητές-εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό σχολείων.

Προβληματικά self test

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” μίλησε σήμερα 12.05.2021 το πρωί ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κος Απόστολος Βαλτάς για τα προβλήματα αναφορικά με τη διαδικασία διανομής και επάρκειας των self tests.

4 εκατομμύρια οι δικαιούχοι self test

Ο κος Βαλτάς ανέφερε ότι 4 εκατομμύρια πολίτες εξυπηρετούνται κάθε εβδομάδα από τα φαρμακεία της χώρας. Δηλαδή 400 άτομα ανά φαρμακείο, εντός 5 ημερών προμηθεύονται sel tests, συνεπώς τα κεντρικά φαρμακεία της χώρας δέχονται μεγάλη πίεση.

Προβλήματα στην διάθεση των self test

Για το θέμα της επάρκειας των self test ανέφερε πως υπάρχουν προβλήματα, καθότι το ζήτημα δεν είναι να φτάσει στην φαρμακαποθήκη το self test, αλλά να φτάσει στο φαρμακείο. Τόνισε δε πως εχθές υπήρχαν περιοχές στη χώρα που παρατηρήθηκαν ελλείψεις.

Αντικατάσταση προβληματικών self test

Αναφερόμενος ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στις περιπτώσεις που τα self test είναι προβληματικά, είπε πως όταν ο πολίτης διαπιστώσει κάτι τέτοιο πρέπει να το προσκομίσει πίσω στο Φαρμακείο και να προμηθευτεί άλλο δωρεάν.

Υπενθυμίζουμε πως από αύριο Πέμπτη 13 Μαΐου, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό σχολείων προσέρχονται στις σχολικές μονάδες με νέο self test, το οποίο θα αποτυπώνεται στη σχολική κάρτα ή σε χειρόγραφη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος – Δείτε τις οδηγίες διενέργειας και δήλωσης self test ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Επαναλειτουργία σχολείων από Δευτέρα 10.05: Οδηγίες και για το self test από το ΥΠΑΙΘ | Εγγραφο
Φαρμακεία-διάθεση self test: Από 10 έως 12.05 στην εκπαιδευτική κοινότητα-Από 13 έως 19.05 λοιποί δικαιούχοι
Επαναλειτουργία σχολείων-self test: 10 Ερωτήσεις-Απαντήσεις-Χρήσιμη πληροφόρηση
Δημόσιο: Προθεσμία δήλωσης self test έως 16 Μαΐου: Τροποποίηση ΚΥΑ
Ελαττωματικά self tests: Ερώτηση στη Βουλή από τη Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα

Δείτε ακόμη

Οδικός χάρτης Υπουργείου Παιδείας: Συνολικός προγραμματισμός για τη συνέχιση και λήξη της σχολικής χρονιάς
Κεραμέως: Οδικός χάρτης νέας χρονιάς-50 νέα Πρότυπα & Πειραματικά-Εφ όλης της ύλης απαντήσεις

Πριν φύγετε

Εγκύκλιος: Προγραμματισμός Εκπαιδευτικού Εργου Δημοτικών Σχολείων 2021-22– Λειτουργία Ολοήμερου
Λειτουργία Νηπιαγωγείων 2021-22: Προγραμματισμός Εκπαιδευτικού Έργου-Ολοήμερο Πρόγραμμα | Εγγραφο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση