Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρυτανεία ΟΠΑ: Κλειστό το Κεντρικό Κτήριο μέχρι τις 17 Νοεμβρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρυτανεία ΟΠΑ: Ως εκ τούτου, αναβάλλονται όλα τα προπτυχιακά μαθήματα του Πανεπιστημίου μέχρι το εν λόγω διάστημα.

Πρυτανεία ΟΠΑ

Το συγκρότημα του Κεντρικού Κτηρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) θα παραμείνει κλειστό από την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 έως και την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021.

Όλα τα μαθήματα των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών αναβάλλονται κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα.

Βρείτε εδώ την ανακοίνωση για την αναβολή των μαθημάτων.

Πρόσβαση στο ΟΠΑ

Περαιτέρω, σε άλλη ανακοίνωση του ΟΠΑ διευκρινίζεται η πρόσβαση στα κτήρια του Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της δημοσίευσης υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69136/4.11.2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 5138/5.11.2021, τ. Β‘), από την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 και για το χρονικό διάστημα 08:00 έως τις 16:00, η πρόσβαση των προπτυχιακών φοιτητών και των επισκεπτών στο κεντρικό συγκρότημά κτηρίων του Ο.Π.Α. και στο κτήριο επί των οδών Τροίας 2, Κιμώλου και Σπετσών  θα είναι δυνατή μόνο με την επίδειξη των απαιτούμενων ανά περίπτωση πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων COVID-19 (εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου) με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Για τα υπόλοιπα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (φοιτητές β’ και γ’ κύκλου σπουδών, διδάσκοντες, διοικητικό προσωπικό), η επίδειξη των προβλεπόμενων πιστοποιητικών και βεβαιώσεων εξακολουθεί να γίνεται ενώπιον των αρμοδίων οργάνων, σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας και τις θεσπισθείσες διαδικασίες.

Που θα πραγματοποιείται ο έλεγχος

Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται στις τρεις εισόδους του κεντρικού συγκροτήματος κτηρίων (Πατησίων, Δεριγνύ και Αντωνιάδου) και στην κεντρική είσοδο (Τροίας 2) του κτηρίου επί των οδών Τροίας 2, Κιμώλου και Σπετσών.

Για την αποφυγή καθυστερήσεων παρακαλούνται οι προσερχόμενοι να έχουν άμεσα διαθέσιμα τα απαιτούμενα έγγραφα.

Όσον αφορά τις λοιπές αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, ο έλεγχος εισόδου προπτυχιακών φοιτητών και επισκεπτών θα πραγματοποιείται από προσωπικό των υπηρεσιών αυτών.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία ελέγχου των προπτυχιακών φοιτητών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δύναται να διεξάγεται και σε διαφορετικούς  χώρους  του Πανεπιστημίου (αίθουσες, εργαστήρια, βιβλιοθήκη κ.λπ.) σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αρ. 119847/ΓΔ6/24.9.2021 ΚΥΑ με θέμα “Λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022”, (ΦΕΚ 4406/24.9.2021, τ. Β’) και τις σχετικές αποφάσεις της Συγκλήτου και του Πρυτανικού Συμβουλίου του Ο.Π.Α.

Βρείτε εδώ την εν λόγω ανακοίνωση.

Δείτε επίσης
Συγγράμματα φοιτητών 2021-22: Δηλώσεις-διανομή από Δευτέρα 25.10 έως 14.12.2021
Αιτήσεις μετεγγραφής πυρόπληκτων φοιτητών από 10 έως 19.11.2021
Πρόσληψη 282 διδασκόντων στα Πανεπιστήμια για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση