Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρωθυπουργός για ηλεκτρονική ψηφοφορία: Απόλυτη στήριξη στο ΥΠΑΙΘ-Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουν περισσότεροι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρωθυπουργός για ηλεκτρονική ψηφοφορία: Απόλυτη στήριξη στο ΥΠΑΙΘ-Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουν περισσότεροι-Συνέντευξη στο STATUS FM 107,7 στη Θεσσαλονίκη.

Πρωθυπουργός για ηλεκτρονική ψηφοφορία

Στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης STATUS FM 107,7 και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση παραχώρησε συνέντευξη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ των αναφορών του υπήρξε και η τοποθέτησή του επί του θέματος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις εκλογές αιρετών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Πρωθυπουργός

σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου επί του θέματος ανέφερε πως το Υπουργείο Παιδείας είχε την απόλυτη στήριξή του επί της εγκαθίδρυσης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και ότι έπρεπε να γίνουν δυο βήματα μπροστά και αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος με την επιλογή.

Αναφορικά με την μικρή συμμετοχή των εκπαιδευτικών

στις ηλεκτρονικές εκλογές, είπε πως “αυτοί συμμετείχαν αυτοί εξέλεξαν” και πως έγινε το σημαντικό βήμα και στις επόμενες εκλογές, μιας και η ηλεκτρονική μορφή διεξαγωγής τους καθιερώθηκε πια, θα συμμετέχουν πολύ περισσότεροι εκπαιδευτικοί.

_______________________

Δείτε την πλήρη αναφορά του Πρωθυπουργού επί του θέματος
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Θα αξιοποιήσουμε σημαντικότατους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μετατρέψουμε το κράτος σε ένα πραγματικά ψηφιακό κράτος, ώστε να μην χρειάζεται ο πολίτης να έρχεται σε προσωπική επαφή με το κράτος ή όταν χρειάζεται αυτό να γίνεται με τον πιο απλό και τον πιο εύκολο τρόπο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

Συνιστά ένα τεράστιο κεφάλαιο αυτό στο οποίο αναφερθήκατε, κύριε Πρωθυπουργέ, αλλά για δείτε λίγο.

Πριν κάποιες εβδομάδες έγινε η προσπάθεια της κυρίας Κεραμέως στο Υπουργείο να πάμε σε μία διαδικασία διαφορετική, εκλογής, αρχαιρεσιών στο χώρο της Παιδείας.

Το θέτω ενδεικτικά, όχι ότι είναι ο μόνος χώρος. Εντούτοις αυτό προσέκρουσε σε κάποιες παρωχημένες ενδεχομένως αντιλήψεις και συμμετείχε μόλις το 5%, αν δεν κάνω λάθος, των εκπαιδευτικών σε μία ρηξικέλευθη επιλογή του Υπουργείου Παιδείας.

Τελικά θα το διατυπώσω το ερώτημα όπως ένας πολύ καλός καθηγητής ακροατής μας: Είναι έτοιμη η χώρα για φιλελευθερισμό; Για τέτοιες φιλελεύθερες τομές και παρεμβάσεις;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:

Δεν ξέρω κατ’ ανάγκη αν θα τις χαρακτήριζα φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές, αν θα έβαζα δηλαδή έναν ιδεολογικό μανδύα σε μία παρέμβαση που λέει το απλό:

Να διευκολύνουμε όλους να ψηφίζουν τη στιγμή που μπορώ να εξασφαλίσω την ακεραιότητα και την αντικειμενικότητα της διαδικασίας της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Ώστε να μην έχουμε τα φαινόμενα που όλοι γνωρίζουμε, αυτά τα οποία συμβαίνουν όταν κάποιοι εργαζόμενοι προσέρχονται για να ψηφίσουν για τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Μερικές φορές πρέπει να τολμάει κανείς να φεύγει μπροστά. Αυτό έκανε το Υπουργείο Παιδείας με την απόλυτη στήριξή μου. Είχαμε πιο περιορισμένη συμμετοχή. Τι να κάνουμε; Αυτοί συμμετείχαν, αυτοί εξέλεξαν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

Έχετε μία ερμηνεία αυτής της στάσης των εκπαιδευτικών;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:

Ξέρετε πάντα το νέο συναντάει κάποιες αντιδράσεις. Μόνο που πρέπει να ξέρουμε εμείς πότε χρειάζεται, γιατί χρειάζεται μερικές φορές στην πολιτική, να κάνει κανείς ένα βήμα πίσω και πότε χρειάζεται να κάνει δύο βήματα μπροστά.

Εκεί κρίναμε ότι έπρεπε να γίνουν δύο βήματα μπροστά και εγώ προσωπικά αισθάνομαι απολύτως δικαιωμένος για την επιλογή.

Και ξέρω ότι στις επόμενες εκλογές, γιατί αυτό καθιερώθηκε πια, έγινε το σημαντικό βήμα, προφανώς και θα συμμετέχουν πολύ περισσότεροι εκπαιδευτικοί.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ραδιοσταθμό STATUS FM 107,7

Δείτε επίσης

Νέο ΦΕΚ με μέτρα προστασίας από διασπορά κορονοϊού: Από 30.11 έως 07.12.2020
Ειδικά σχολεία Μακεδονίας: Ενημέρωση της κατάστασης για μέριμνα αρμοδίων | Επιστολή ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. ένας συνάδερφος σε

    Στο ίδιο μήκος κύματος….καταδικασμένοι να φύγουν….άσχετοι και το χειρότερο…. χωρίς διάθεση να μάθουν…άξιοι της μοίρας τους και στο τέλος αυτοί που την πληρώνουν: οι μαθητές και εμείς….περαστικά σε όλους μας!!!

  2. Ενας Τεμπέλης ΕΕΠ...! σε

    Κρίμα που δεν έχει την αντιληπτική ικανότητα να καταλάβει τι συνέβη… Όταν έρθει η σειρά των εκπαιδευτικών τότε θα καταλάβει καλά!!!

Γράψτε μία απάντηση