Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρωθυπουργός για σχολεία: Η εμπειρία λέει πως πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν και όχι τα πρώτα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρωθυπουργός για σχολεία: Πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν σε μία νέα έξαρση της πανδημίας, και όχι τα πρώτα – Διάγγελμα για την πανδημία κορονοϊού.

Πρωθυπουργός για σχολεία

Σε Διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό σχετικά με τα δεδομένα για την πανδημία κορονοϊού προέβη σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020,  ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός

αναφερόμενος στο γεγονός πως σήμερα υπάρχει περισσότερη εμπειρία σχετικά με την πανδημία κορονοϊού επικαλέσθηκε ως παράδειγμα τα σχολεία λέγοντας

Σήμερα είμαστε πιο έμπειροι απέναντι στην πανδημία. Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι τα σχολεία πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν σε μία νέα έξαρση της πανδημίας, και όχι τα πρώτα”.

Στο νέο του μήνυμα προς τον Ελληνικό λαό ο Πρωθυπουργός ανέφερε επίσης πως:

“Το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα και γνωρίζοντας τις συνέπειες της δεύτερης, έχουμε καθήκον να επιλέξουμε την πρώτη”

“Τώρα όμως είμαστε πιο έτοιμοι και ξέρουμε ποια μέτρα αποδίδουν περισσότερο. Παρά την τελευταία αύξηση των κρουσμάτων η Ελλάδα εξακολουθεί να τα πηγαίνει συγκριτικά πολύ καλύτερα από τις περισσότερες και πλουσιότερες χώρες του κόσμου”

“Eπειδή ακούγονται πολλά σας βεβαιώνω ότι οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ ακόμη από τα όριά τους και φυσικά ενισχύονται διαρκώς.

Eχω δεσμευτεί να παρουσιάσω την πραγματικότητα ως έχει.

Χωρίς νέα γενικά μέτρα σε όλη την επικράτεια,

αλλά με συνεπή εφαρμογή όσων ήδη ισχύουν και με στοχευμένες παρεμβάσεις όπως και όποτε χρειαστεί σε περιοχές που εμφανίζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο όπως είναι σήμερα η Αττική”.

Δείτε το Διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Δείτε επίσης

Τροπολογίες Κεραμέως: Σάββατα οι εκλογές αιρετών-μπορούν και ηλεκτρονικά-118 εκ. για επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών
Παράταση προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Εως 02.10.2020
Εγκύκλιος αποσπάσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ νεοδιορισθέντων: Των διατάξεων του άρθρου 42 του ν. 4722/2020
Εγκύκλιος αποσπάσεων νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής των διατάξεων του άρθρου 42 του ν. 4722/2020
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση