Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρωθυπουργός σε μαθητές: Δεν θα αργήσουμε να ανοίξουμε ξανά τα σχολεία με την Α/θμια πρώτη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρωθυπουργός σε μαθητές: Πιστεύω ότι δεν θα αργήσουμε να ανοίξουμε ξανά τα σχολεία με την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση να ξαναρχίζει πρώτη τη δια ζώσης διδασκαλία.

Πρωθυπουργός σε μαθητές

“Άρα ο λόγος για τον οποίο κλείσαμε τα σχολεία έχει να κάνει με την επιλογή μας να μειώσουμε -όσο γίνεται- την κυκλοφορία του κόσμου.

Αλλά επειδή, πιστεύω, ότι τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε κάποιες θετικές ενδείξεις, τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει έχουν δουλέψει -στα Χανιά πρέπει να πω ότι είμαστε καλά, είμαστε καλύτερα απ’ ό,τι είμαστε σε άλλες περιοχές της χώρας.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε.

Και η παράκλησή μου σε εσάς είναι: Όταν με το καλό ανοίξουν ξανά τα σχολεία -και πιστεύω ότι δεν θα αργήσουμε να τα ανοίξουμε ξανά- να προσέχετε διπλά”.

Τα παραπάνω

ήταν η απάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε ερώτηση μαθήτριας του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων αναφορικά με το κλείσιμο των σχολείων και το πότε αυτά θα επαναλειτουργήσουν.

Πρόσθεσε επίσης πως

Λίγη υπομονή θα κάνετε ακόμα και πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε καλύτερες ειδήσεις να σας πούμε”, αναφέροντας πως η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα ξαναρχίσει πρώτη τη δια ζώσης διδασκαλία, όταν θα αρχίσει η χαλάρωση του lockdown

Ο Πρωθυπουργός

παρακολούθησε από το Μέγαρο Μαξίμου τη διαδικτυακή διδασκαλία του μαθήματος Ιστορίας, μέσω Τηλεκπαίδευσης, σε μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε ερωτήσεις για
  • την επαναλειτουργία των σχολείων,
  • τις εκδρομές,
  • την άθληση των παιδιών,
  • τις ευκαιρίες να αφιερώνουμε χρόνο στην οικογένειά μας δίχως να προσηλωνόμαστε στην οθόνη ηλεκτρονικών συσκευών,
  • τη στρατηγική εμβολιασμού,
  • αλλά και για τη δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα forum επικοινωνίας των Ελλήνων μαθητών με συνομηλίκους τους στο εξωτερικό, οι οποίοι επίσης βιώνουν την πραγματικότητα της πανδημίας.

Στην παρακολούθηση της διαδικτυακής διδασκαλίας μαζί με τον Πρωθυπουργό ήταν και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός κα Σοφία Ζαχαράκη.

Δείτε αναλυτικά το Ενημερωτικό συνάντησης του Πρωθυπουργού με τους μαθητές του ΔΣ Χανίων
Δείτε το σχετικό video

Δείτε επίσης

Παράταση lockdown έως 7 Δεκεμβρίου: Το ανακοίνωσε ο Σ. Πέτσας-Αποφάσεις για σχολεία αργότερα
Ανοιχτά ειδικά χωρίς μέτρα προστασίας: Ανακοίνωση ΔΟΕ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Ειδικά σχολεία: Ψήφισμα για την μη αναστολή λειτουργίας τους
ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ προς ΕΟΔΥ: Διενέργεια τεστ κορονοϊού σε προσωπικό και μαθητές/τριες ΣΜΕΑΕ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση