Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρώτη ημέρα στα Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 | Τι προβλέπεται

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρώτη ημέρα στα Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια αύριο Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 – Τι προβλέπεται – Που δεν θα έχουμε έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Πρώτη ημέρα στα Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια

Εναρξη των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2023-24 θα έχουμε αύριο Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες της χώρας την πρώτη ημέρα για την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού.

Κλειστά τα σχολεία στη Θεσσαλία

Με Απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου  2023, εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή της Θεσσαλίας λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας και των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή.

Δείτε την Απόφαση ΕΔΩ

UPDATE

Παρουσίαση αναπληρωτών από ή προς τις πληγείσες περιοχές: Μπορούν επόμενη μέρα, όταν έχουν δυνατότητα πρόσβασης 

Πρόβλημα σε 2 σχολεία της Αίγινας

Ανεστάλη επίσης η λειτουργία δύο σχολείων της Αίγινας, του ΕΠΑΛ και του 1ου Γυμνασίου, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν λόγω βροχόπτωσης.

___________________________

Τι προβλέπεται για την πρώτη ημέρα στα Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια

Αγιασμός στα Νηπιαγωγεία

Κατά την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου. Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες για την τέλεση του αγιασμού σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου. Την ημέρα αυτή θα δοθούν οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην αρχή του πρώτου τριμήνου του διδακτικού έτους και για διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο (2) εβδομάδων μπορεί να εφαρμόζεται ευέλικτο ωράριο παραμονής στο Νηπιαγωγείο για προνήπια/νήπια που φοιτούν για πρώτη φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσαρμογή τους. Το ευέλικτο ωράριο καθορίζεται από τον/την εκπαιδευτικό της τάξης και τον Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών, σε συνεργασία με τους γονείς ή κηδεμόνες του προνηπίου/νηπίου. Μετά την πάροδο των δύο (2) εβδομάδων, το σύνολο των προνηπίων/νηπίων ακολουθεί κοινό ωράριο.

Δείτε την Εγκύκλιο για τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων για το σχ. έτος 2023-24 ΕΔΩ

___________________________

Αγιασμός στα Δημοτικά Σχολεία

Κατά την έναρξη των μαθημάτων, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 γίνεται ο καθιερωμένος αγιασμός, δίνονται οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου, οι μαθητές/τριες παραλαμβάνουν τα βιβλία τους και αποχωρούν.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, με την έναρξη του σχολικού έτους 2023-2024 και πριν την έναρξη των μαθημάτων, σε επίπεδο σχολικής μονάδας, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες που σχετίζονται με την οργάνωση και λειτουργία του σχολείου, καθώς και τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου όπως αναφέρονται στο άρθρο 10 του ΠΔ 79/2017 (Α΄109 ).

Δείτε την Εγκύκλιο για τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων για το σχ. έτος 2023-24 ΕΔΩ

___________________________

Αγιασμός στα Γυμνάσια και στα Λύκεια

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός σε όλα τα σχολεία. Μετά τον αγιασμό θα διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές.

Δείτε την Εγκύκλιο για τη λειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων για το σχ. έτος 2023-24 ΕΔΩ

Δείτε σχετικά

Λειτουργία Νηπιαγωγείων 2023-24: Ολη η νομοθεσία για την οργάνωση του σχολείου και το εκπ/κό έργο 

Λειτουργία Δημοτικών 2023-24: Ολη η νομοθεσία για την οργάνωση του σχολείου και το εκπ/κό έργο 

Λειτουργία Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων 2023-24: Αναλυτική ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας 

Δείτε επίσης

Κλειστά σχολεία στη Θεσσαλία: Μη διεξαγωγή μαθημάτων από τη Δευτέρα 11 έως Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 

Διευκρινίσεις για ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών: Εγγραφο του Υπουργείου Παιδείας 

Αναπληρωτές πληγεισών περιοχών: Zητούν παράταση παρουσίας στα σχολεία τοποθέτησης και διευκολύνσεις

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση