Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρωτόκολλα εξ αποστάσεως υποστηρικτικής παρέμβασης του ΕΕΠ-ΕΒΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρωτόκολλα εξ αποστάσεως υποστηρικτικής παρέμβασης του ΕΕΠ-ΕΒΠ: Στη διάρκεια αναστολής ή μερικής λειτουργίας των Εκπαιδευτικών και Υποστηρικτικών Δομών λόγω της πανδημίας κορονοϊού.

Πρωτόκολλα εξ αποστάσεως υποστηρικτικής παρέμβασης

Πρωτόκολλα για την εξ αποστάσεως υποστηρικτική παρέμβαση του ΕΕΠ-ΕΒΠ στις Δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στη διάρκεια αναστολής ή μερικής λειτουργίας των Εκπαιδευτικών και Υποστηρικτικών Δομών λόγω της πανδημίας κορονοϊού covid-19, κοινοποίησε το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (ΙΜΕΓΕΕ).

Τι είναι το ΙΜΕΓΕΕ

Το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (ΙΜΕΓΕΕ) αποτελεί τον επιστημονικό φορέα της Δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ).

Δείτε το προλογικό σημείωμα του ΙΜΕΓΕΕ

Είναι κοινώς παραδεκτό ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε με την πανδημία και τα αναγκαία μέτρα αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων είναι πρωτόγνωρη και μας υποχρεώνει να αναλάβουμε δράσεις που απαιτούν καινοτόμα προσέγγιση για την κατά το δυνατόν κάλυψη των αναγκών των μαθητών μας και των οικογενειών τους.

Στα πλαίσια αυτά ως ΕΕΠ-ΕΒΠ καλούμαστε να παρέχουμε υποστηρικτικές υπηρεσίες εξ αποστάσεως σε όλους τους μαθητές και σε όλα τα πλαίσια που παρέχουμε τις υπηρεσίες μας.

Παρακάτω παραθέτουμε προτάσεις – πρωτόκολλα για την εξ αποστάσεως υποστηρικτική παρέμβαση του ΕΕΠ-ΕΒΠ σε όλες τις δομές γενικής και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Οι προτάσεις αυτές βασίζονται στις Υπουργικές Αποφάσεις και εγκυκλίους που παραθέτουμε παρακάτω καθώς και στο Γενικό και Ειδικό Καθηκοντολόγιο.

Επίσης στις αρχές Δεοντολογίας και την πρακτική και νομοθεσία διαφύλαξης των δικαιωμάτων και των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών – ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Δείτε τα περιεχόμενα των Πρωτοκόλλων

Α. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΠΕ23 ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΕ30 ΤΩΝ ΕΔΕΑΥ

Β. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Ε.Π ΤΩΝ Κ.Ε.Σ.Υ.

Γ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΕΠ – ΕΒΠ ΣΕ ΣΜΕΑΕ

Δ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΛ

Ε . ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΠΡΑΞΗ : ” Ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (Ε . Κ . Ο .) στα σχολεία – Τάξεις Υποδοχής ”

Δείτε τα Πρωτόκολλα εξ αποστάσεως υποστηρικτικής παρέμβασης ΕΕΠ-ΕΒΠ σε μορφή pdf

Δείτε επίσης

ΙΜΕΓΕΕ–ACADEMIA.EDU: Οδηγίες προς τους συγγραφείς για δημοσίευση εργασιών και ευχαριστίες
Επιστημονικές εργασίες ΙΜΕΓΕΕ στο IMEGEE-Academia: Πρόσκληση για κατάθεση εργασιών
Οδηγός υποστήριξης ΙΜΕΓΕΕ: Σημαντικό υλικό για την αντιμετώπιση επιπτώσεων της πανδημίας κορονοϊού
Εκκληση για αιμοδοσία από ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΙΜΕΓΕΕ

Πριν φύγετε

ΦΕΚ παράτασης απαγόρευσης λειτουργίας σχολείων και εκπαιδευτικών δομών έως 10.5.2020
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση