Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών-Αλέξης Τσίπρας: Διαδικτυακή συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών-Αλέξης Τσίπρας: Διαδικτυακή συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια και την “Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων”.

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών-Αλέξης Τσίπρας
Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια
Δελτίο Τύπου 27 Ιανουαρίου 2021

Στο πλαίσιο του κύκλου επαφών με τα πολιτικά κόμματα, η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια πραγματοποίησε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου διαδικτυακή συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Την Πρωτοβουλία εκπροσώπησαν

ο αν. καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Πολυμέρης Βόγλης, ο αν. καθηγητής του ΕΚΠΑ Βαγγέλης Καραμανωλάκης και η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αθηνά Σκουλαρίκη.

Η συζήτηση αφορούσε

στο Νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα Πανεπιστήμια και ειδικότερα στο θέμα της λεγόμενης πανεπιστημιακής Αστυνομίας (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων).

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας

ανέπτυξαν τους λόγους της διαφωνίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των Πανεπιστημιακών με τη θέσπιση αστυνομικού σώματος (ΟΠΠΙ) που θα επιτηρεί την πανεπιστημιακή κοινότητα και θα ελέγχεται από την ΕΛΑΣ, καθώς και τις προτάσεις που έχει επεξεργαστεί η Πρωτοβουλία για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων.

Ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος

τόσο για το ζήτημα των αντιδράσεων της πανεπιστημιακής κοινότητας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ, όσο και για τη δράση και την απήχηση της Πρωτοβουλίας μας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε

στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ευρύ μέτωπο εναντίον της αστυνόμευσης στα Πανεπιστήμια, καθώς και στην επιλεκτική απαγόρευση των συγκεντρώσεων με πρόσχημα την πανδημία.

Η Πρωτοβουλία θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τα πολιτικά κόμματα και θα εντείνει τις παρεμβάσεις της το επόμενο κρίσιμο διάστημα, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών.

Δείτε επίσης

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών: Τι ειπώθηκε με τον Υφ. Παιδείας Α. Συρίγο για την ομάδα προστασίας ΑΕΙ
Κείμενο πανεπιστημιακών εναντίον της δημιουργίας ειδικού “σώματος ασφαλείας”-Συλλογή υπογραφών
Για την απαγόρευση συναθροίσεων: Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πανεπιστημιακών
Νομοσχέδιο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια-Προστασίας ΑΕΙ
Υπουργείο Παιδείας-Ερωτήσεις και Απαντήσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ-ασφάλεια Πανεπιστημίων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση