Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών-Συνάντηση με ΚΙΝΑΛ για το σχέδιο νόμου για τα Πανεπιστήμια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών-Συνάντηση με ΚΙΝΑΛ για το σχέδιο νόμου για τα Πανεπιστήμια και ειδικότερα το θέμα της σύστασης Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. 

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών-Συνάντηση με ΚΙΝΑΛ
Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια

Στο πλαίσιο του κύκλου επαφών με τα πολιτικά κόμματα, η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών “ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια”είχε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου διαδικτυακή συνάντηση με τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη κ. Γιώργο Καμίνη.

Την Πρωτοβουλία εκπροσώπησαν ο αν. καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Πολυμέρης Βόγλης, ο επ. καθηγητής του ΑΠΘ Ανδρέας Τάκης και η επ.καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών Ελένη Περδικούρη.

Η συζήτηση αφορούσε

τις προτάσεις της κυβέρνησης που περιλαμβάνονται στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για τα Πανεπιστήμια και ειδικότερα το θέμα της σύστασης σώματος πανεπιστημιακής Αστυνομίας (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων).

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας

παρουσίασαν στον κύριο Καμίνη τη σχεδόν καθολική απόρριψη της συγκεκριμένης πρότασης από την πανεπιστημιακή κοινότητα(αποφάσεις Συγκλήτων, Κοσμητειών, Σχολών και Συλλόγων διδασκόντων).

Παρουσίασαν επίσης

τις προσπάθειες της Πρωτοβουλίας για διεθνοποίηση του ζητήματος και τη σημαντική ανταπόκριση των συναδέλφων από Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής, και, τέλος,τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Πρωτοβουλία για την αποτελεσματική φύλαξη των πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Ο κ. Καμίνης

ανέπτυξε στα μέλη της Πρωτοβουλίας τη βασική θέση του ότι τα Πανεπιστήμια θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη της φύλαξής τους.

Επίσης παρουσίασε

το σκεπτικό του σχεδίου νόμου που εισηγείται το Κίνημα Αλλαγής για το συγκεκριμένο θέμα, και το οποίο διαπνέεται από τη λογική ότι η αναγκαία φύλαξη θα πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό στο συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων.

Η Πρωτοβουλία θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τα πολιτικά κόμματα και θα εντείνει τις παρεμβάσεις της το επόμενο κρίσιμο διάστημα, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών.

Δείτε σχετικά

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια
Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών: Τι ειπώθηκε με τον Υφ. Παιδείας Α. Συρίγο για την ομάδα προστασίας ΑΕΙ
Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών-Αλέξης Τσίπρας: Διαδικτυακή συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια
Κείμενο πανεπιστημιακών εναντίον της δημιουργίας ειδικού “σώματος ασφαλείας”-Συλλογή υπογραφών

Δείτε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο με μεγάλη συμμετοχή-Αντιπαράθεση Κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση