Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών: Τι ειπώθηκε με τον Υφ. Παιδείας Α. Συρίγο για την ομάδα προστασίας ΑΕΙ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών: Τι ειπώθηκε με τον Υφ. Παιδείας Α. Συρίγο στη συνάντηση για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών – ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια
Δελτίο Τύπου – 22 Ιανουαρίου 2021
Συζήτηση των θέσεων της Πρωτοβουλίας με τον Υφυπουργό Παιδείας Α. Συρίγο

Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια πραγματοποίησε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου διαδικτυακή συζήτηση με τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, Άγγελο Συρίγο.

Την Πρωτοβουλία εκπροσώπησαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών, Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης και η αν. καθηγήτρια του Ε.Κ. Πανεπιστημίου Αθηνών, Νέλλη Ασκούνη.

Η συζήτηση αφορούσε στο Νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα Πανεπιστήμια και ειδικότερα στο θέμα της λεγόμενης πανεπιστημιακής Αστυνομίας (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων).

Ο Κ. Τσιτσελίκης και η Ν. Ασκούνη εξήγησαν αναλυτικά τις θέσεις και τις προτάσεις της Πρωτοβουλίας για το ζήτημα της φύλαξης των Πανεπιστημίων και τις αντιρρήσεις της πλειοψηφίας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας ως προς την εγκατάσταση αστυνομικής δύναμης στα Πανεπιστήμια, όπως αυτές έχουν εκφραστεί από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων και δεκάδες αποφάσεις Συγκλήτων, Τμημάτων και Συλλόγων διδασκόντων.

Ο υφυπουργός εξέθεσε τις θέσεις της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για το ζήτημα, καθώς και την προσωπική του άποψη και εμπειρία ως καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις του ζητήματος, η συζήτηση υπήρξε εποικοδομητική.

Η Πρωτοβουλία θα συνεχίσει τις δράσεις και τις παρεμβάσεις της, με τη στήριξη ενός όλο και μεγαλύτερου αριθμού μελών ΔΕΠ και διδασκόντων από όλα τα ΑΕΙ της χώρας.

Δείτε σχετικά

Κείμενο πανεπιστημιακών εναντίον της δημιουργίας ειδικού “σώματος ασφαλείας”-Συλλογή υπογραφών
Νομοσχέδιο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια-Προστασίας ΑΕΙ
Υπουργείο Παιδείας-Ερωτήσεις και Απαντήσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ-ασφάλεια Πανεπιστημίων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση