Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ψηφιακός έλεγχος λειτουργίας ΚΔΑΠ: Ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο με εφαρμογή στο κινητό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ψηφιακός έλεγχος λειτουργίας ΚΔΑΠ: Ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο με εφαρμογή στο κινητό προανήγγειλε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ψηφιακός έλεγχος λειτουργίας ΚΔΑΠ

Τον ψηφιακό έλεγχο λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) προανήγγειλε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN αναφορικά με την επαναλειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών από αύριο Δευτέρα 17 Μαΐου 2021.

Η κα Μιχαηλίδου ανέφερε πως θα εφαρμοσθεί ηλεκτρονική εφαρμογή παρακολούθησης, ως ένα application στο κινητό, όπου θα μπορούν να έχουν οι γονείς ένα ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο, έτσι ώστε αυτά  110 εκατομμύρια που δίνονται από το κράτος για τη λειτουργία των να δίνονται εκεί που πρέπει.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό Εργασίας σε αρκετές περιπτώσεις τα παιδιά δεν πήγαιναν 5 ημέρες την εβδομάδα στα ΚΔΑΠ με αποτέλεσμα να υπάρχει κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της κας Δόμνας Μιχαηλίδου

“Βάζουμε γενικότερο ρυθμιστικό πλαίσιο στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, όπου πάνε τα παιδιά του Δημοτικού μετά τα μαθήματα του Δημοτικού, για πρώτη φορά.

Είναι τα  κέντρα όπου το κράτος δίνει κάθε χρόνο 110 εκατομμύρια έτσι ώστε δεκάδες χιλιάδες παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά τα απογεύματα για να μπορέσουν οι μαμάδες τους κυρίως να είναι στη δουλειά.

Πολύ μεγάλο κομμάτι του πλαισίου που βάζουμε βασίζεται στην ηλεκτρονική εφαρμογή παρακολούθησης. Γιατί γνωρίζαμε πως σε αρκετές περιπτώσεις τα παιδιά δεν πήγαιναν 5 ημέρες την εβδομάδα και υπήρχε κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Τώρα με ένα πολύ απλό application στο κινητό το οποίο έχουμε δημιουργήσει θα μπορούν να κάνουν οι γονείς ένα ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο, έτσι ώστε αυτά τα 110 εκατομμύρια που δίνουμε να δίνονται εκεί που πρέπει”.

Δείτε σχετικά

Δόμνα Μιχαηλίδου: Αλλάζουν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί-Πρώιμη ανίχνευση αναπτυξιακών διαταραχών σε βρέφη και νήπια
Μιχαηλίδου-Πρώιμη ανίχνευση: Το Πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί πιλοτικά τον Ιανουάριο και από το 2022-23 σε όλη τη χώρα
Βρεφονηπιακοί σταθμοί-self test: Υποχρεωτικά για εργαζόμενους-όχι στα παιδιά και βρέφη
Επανεκκίνηση: Βρεφονηπιακοί 17.05-Σχολεία, Φροντιστήρια, ΚΞΓ 10.05-ΣΔΕ, Πρακτικές ΙΕΚ, Κολλεγίων 17.05

Δείτε επίσης

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών-Education Reform: Η εκπαίδευση αλλάζει-Μετάβαση από την εποχή γνώσεων μόνο, στην εποχή γνώσεων και δεξιοτήτων
Κεραμέως: Eπίκειται η θεσμοθέτηση της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης

Πριν φύγετε

Σκέρτσος: 11.532 θετικά self test-Πως θα μετακινούμαστε από 14.05-Γιατί ανοίγουμε με τα κρούσματα ψηλά
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση