Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών πληγεισών περιοχών: Τι έχει προβλεφθεί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών πληγεισών περιοχών: Τι έχει προβλεφθεί σύμφωνα με την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών πληγεισών περιοχών

Στην εκπομπή “ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ” του ΣΚΑΪ μίλησε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Δόμνα Μιχαηλίδου για το άνοιγμα των σχολείων στους πληγέντες, από την πρόσφατη θεομηνία, νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών, για τα κενά στα σχολεία και για το πότε θα καλυφθούν αυτά τα κενά με προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Για τα σχολεία και τους μαθητές πληγεισών περιοχών είπε:

– Αυτή τη στιγμή κάνουμε μια ενδελεχή αποτύπωση της κατάστασης των σχολείων στις πληγείσες περιοχές. Εχουμε ένα μεγάλο excel όπου ενημερώνουμε καθημερινά ως προς την τυπολογία των προβλημάτων, αν μπορεί ένα σχολείο ν ανοίξει, αν τα προβλήματα μπορεί να βελτιωθούν και που  ένα σχολείο είναι απροσπέλαστο, για  όλα τα σχολεία, τα οποία είναι γύρω στα 1.100, με 88.000 μαθητές στη Θεσσαλία και  γύρω στους 10.000 εκπαιδευτικούς.

– Αύριο θα έχουμε την τελική εικόνα για να δούμε τη Δευτέρα 18 του μηνός ποια σχολεία στις περιοχές αυτές ανοίγουν. Είναι μεγάλο το ποσοστό των σχολείων που θα ανοίξουν. Πολύ μεγάλα προβλήματα υπάρχουν στον Παλαμά, στο Κιλελέρ, στο Νότιο Πήλιο και στη Φαρκαδόνα. Οι μαθητές από όσα σχολεία έχουν προβλήματα θα πάνε σε όμορα σχολεία. Εκεί που έχουμε μεγάλες καταστροφές είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΤΥΠ να φτιάξουμε μέσα σε 20 μέρες οικίσκους.

– Τα σχολεία στα οποία θα πάνε μαθητές θα έχουν ελεγχθεί ως προς την ασφάλειά τους. Οι μαθητές θα πάρουν μια τσάντα με όλα τα απαραίτητα.

Για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των μαθητών και των εκπαιδευτικών είπε:

Από εχθές σε πρώτη φάση έχουμε ξεκινήσει την εκπαίδευση των Συμβούλων Εκπαίδευσης, σήμερα έχουμε των Διευθυντών, αύριο και μεθαύριο έχουμε των Κοινωνικών Λειτουργών και των Ψυχολόγων που είναι στα σχολεία σε όλη τη Θεσσαλία, έτσι ώστε να ξέρουν να αντιμετωπίσουν το τραύμα των παιδιών, τις απώλειες, κλπ. Σε δεύτερη φάση, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς για τα παιδιά αυτά και με webinar και με φυσική παρουσία θα είμαστε εκεί, θα είναι οι ειδικοί εκεί, ήδη μας βοηθάει το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και η Σχολή Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, έτσι ώστε θα είναι οι ειδικοί εκεί να εκπαιδεύσουν το εκπαιδευτικό προσωπικό για να ξέρει πως θα ανταποκριθεί.

Για τα κενά στα σχολεία και πότε αυτά θα καλυφθούν είπε

Δείτε  ΕΔΩ

_________________________________________

Δείτε και το σχετικό video 

Δείτε επίσης

Πιερρακάκης για σχολεία και μαθητές πληγέντων περιοχών και για τα κενά στα σχολεία

Η Ζέττα Μακρή για αυτοψία στα προσβάσιμα σχολεία σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα  

Στον αγιασμό στο σχολείο Παλαγίας Εβρου που κάηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Παιδείας 

Παρουσίαση αναπληρωτών από ή προς τις πληγείσες περιοχές: Μπορούν επόμενη μέρα, όταν έχουν δυνατότητα πρόσβασης 

Κλειστά σχολεία στη Θεσσαλία: Μη διεξαγωγή μαθημάτων από τη Δευτέρα 11 έως Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση