Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ψυχολόγοι-Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ: Πρόσκληση συμμετοχής στις Επιτροπές Αξιολόγησης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ψυχολόγοι-Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ: Πρόσκληση συμμετοχής στις Επιτροπές Αξιολόγησης – Αιτήσεις από 21.04.2023 έως και 12.05.2023 και ώρα 23:59.

Ψυχολόγοι-Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κος Γεώργιος Σταμάτης, στο πλαίσιο του υποέργου με τίτλο «Πιλοτικό Πρόγραμμα Προσωπικού Βοηθού για την υποστήριξη της ανεξάρτητης διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους Ψυχολόγους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πιλοτικό Πρόγραμμα ως μέλη των Ειδικών Επιτροπών Αξιολόγησης των αιτούντων προσωπικής βοήθειας να υποβάλλουν σχετική αίτηση από 21.04.2023 έως και 12.05.2023 και ώρα 23:59.

Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης

Η υποβολή αιτήσεων έχει να κάνει με τη συμμετοχή στις Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης για την κάλυψη των αναγκών υλοποίησης της α΄ φάσης του Πιλοτικού προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία» που υλοποιείται στην Περιφέρεια Αττικής από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και αφορά στην Παροχή Προσωπικής Βοήθειας σε άτομα με αναπηρία.

Οι Ειδικές Επιτροπές είναι αρμόδιες για την εκτίμηση της ανάγκης παροχής Προσωπικού Βοηθού σε άτομα με αναπηρία μετά από αξιολόγηση στο χώρο διαμονής του, κατόπιν επαλήθευσης της ταυτότητάς του. Σε περίπτωση που το Άτομο με Αναπηρία που έχει αιτηθεί Προσωπικό Βοηθό διαθέτει Εκπρόσωπο/ους, παρίσταται υποχρεωτικώς στην διαδικασία της αξιολόγησης τουλάχιστον ένας από αυτούς. Είναι επιτρεπτή η παρουσία διερμηνέα νοηματικής ή άλλης γλώσσας, φυσικώς ή με ηλεκτρονικά μέσα, εφόσον το επιθυμεί ο Αιτών και με δική του ευθύνη.

Υλοποίηση του Προγράμματος

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. Με τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, στην οποία ορίζονται κριτήρια επιλογής

Πρόσκληση σε Ψυχολόγους

Η Πρόσκληση απευθύνεται σε Ψυχολόγους που δεν είχαν υποβάλει ή δεν είχε εγκριθεί η αίτησή τους στο πλαίσιο της προηγούμενης πρόσκλησης.

Αίτηση Εγγραφής στον Ειδικό Κατάλογο Ψυχολόγων

Στην Πρόσκληση περιλαμβάνεται και η Αίτηση Εγγραφής στον Ειδικό Κατάλογο Ψυχολόγων της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη συμμετοχή με την ιδιότητα αξιολογήτριας/αξιολογητή στις Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Προσωπικός βοηθός για άτομα με αναπηρία».

Δείτε σε μορφή pdf την Πρόσκληση εδώ

Δείτε επίσης

Προσωπικός βοηθός για τα ΑμεΑ: Από την προγραμματική δέσμευση στην πρακτική εφαρμογή | Αρθρο 

ΦΕΚ: Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ-Διαδικασία υλοποίησης Προγράμματος-Επιλογή-Μητρώο 

Προσωπικός Βοηθός για τα Άτομα με Αναπηρία – Νόμος 4837/2021

Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ: Ευκαιρία κοινωνικής ένταξης-Αρθρο του Γ. Σταμάτη Γ.Γ Κοιν. Αλληλεγγύης 

Προσωπικός βοηθός-μέγιστη πρόκληση και ευκαιρία για το κοινωνικό Κράτος 

Πριν φύγετε

 Σχετικά με την κατανομή των νέων μόνιμων διορισμών ΕΕΠ και εκπ/κών: Που θα γίνουν διορισμοί

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. ΕΛΣΑ Κ. σε

    Η προσκληση αφορά τις επιτροπες μόνο για την περιφερεια Αττικής η πανελλαδικά ? Θα βγει μετά προσκληση κ για άλλες περιοχές?
    Ευχαριστώ

Γράψτε μία απάντηση