Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ψηφιακός μετασχηματισμός ΑΕΙ: Αντίγραφο πτυχίου-εγγραφές-δηλώσεις μαθημάτων-Τηλεκπαίδευση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ψηφιακός μετασχηματισμός ΑΕΙ: Αντίγραφο πτυχίου-εγγραφές-δηλώσεις μαθημάτων-Τηλεκπαίδευση-Τι ειπώθηκε στην διαδικτυακή Ημερίδα της #dapacademy.

Ψηφιακός μετασχηματισμός ΑΕΙ

Το Σάββατο 23.01, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διοργάνωσε την πρώτη ολοήμερη διαδικτυακή Ημερίδα της #dapacademy.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας

καλύφθηκαν διάφορες θεματικές αναφορικά με την αναπτυξιακή πολιτική στο χώρο της εκπαίδευσης, την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών και υποψηφίων φοιτητών στην ανώτατη εκπαίδευση, την επαγγελματική αποκατάσταση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΑΕΙ, καθώς και βασικές αρχές στρατηγικού σχεδιασμού

Την έναρξη του ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Academy κήρυξε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως,

η οποία συνομίλησε με τους συμμετέχοντες για τις τελευταίες εξελίξεις και αλλαγές που φέρνει το νέο σχέδιο νόμου στο χώρο της Παιδείας.

Συμμετείχαν επίσης οι εξής εισηγητές:
  • Ο Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης,
  • ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης,
  • ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης,
  • η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Ειδικής Αγωγής Αναστασία Γκίκα και
  • ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.
Ο  Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

αναφερόμενος στην Ημερίδα δήλωσε πωςΟι ψηφιακές προκλήσεις της νέας εποχής για το Πανεπιστήμιο, οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι ευκαιρίες που αναδύονται ήταν τα θέματα που συζητήσαμε στην #dapacademy. Μια διαδραστική, φρέσκια και με παλμό ημερίδα”.

Στην εισήγησή του ο κος Πιερρακάκης

αναφέρθηκε στην κοινή με την Υπουργό ΠΑΙΘ κα Νίκη Κεραμέως προσπάθεια αλλαγής του Πανεπιστημίου τα επόμενα χρόνια με την ψηφιοποίηση διαδικασιών, όπως:

  • Το να μπορεί να λαμβάνει ο επιτυχών στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ένα γραπτό μήνυμα σχετικά με την σχολή που μπήκε.
  • Το ψηφιακό αντίγραφο πτυχίου, όπου σύντομα πολλά Πανεπιστήμια θα δίνουν ψηφιακά αντίγραφο του πτυχίου μέσα από μια πλατφόρμα.
  • Η αλλαγή όσον αφορά στην αλληλεπίδραση του φοιτητή με την γραμματεία της σχολής του όσον αφορά στην εγγραφή, στην δήλωση των μαθημάτων.
  • Οι αλλαγές στη διαδικασία της Τηλεκπαίδευσης, όπου ο κάθε καθηγητής θα έχει μια προσέγγιση ως προς το πόσο μπορεί να χρησιμοποιεί την τηλεκπαίδευση και να κάνει μάθημα από απόσταση.

__________________________

Αναλυτικά οι 6 θεματικές της Ημερίδας
Πρώτη θεματική συζήτηση

— “Αναβαθμίζοντας το Ελληνικό Πανεπιστήμιο: ποιοτικές σπουδές, ασφαλές ακαδημαϊκό περιβάλλον με εισηγήτρια την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Δεύτερη θεματική

– “Ο ρόλος των ΣΔΙΤ στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και η εφαρμογή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», με εισηγητή τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κο Νίκο Παπαθανάση.

Τρίτη θεματική

– “Εργαλεία και επαγγελματικές ευκαιρίες για νέους πτυχιούχους μέσω του ΟΑΕΔ”, με εισηγητή τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κο Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Τέταρτη θεματική

– “Ψηφιακές προκλήσεις για το σύγχρονο ελληνικό πανεπιστήμιο” με εισηγητή τον Υπουργό Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης κο Κυριάκο Πιερρακάκη.

Πέμπτη θεματική

– “Βασικές Αρχές Στρατηγικού Σχεδιασμού», με εισηγητή τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ & Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κο Χρήστο Ταραντίλη.

Έκτη θεματική

– “Ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους”, με εισηγήτρια την Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Ειδικής Αγωγής κα Αναστασία Γκίκα.

Δείτε επίσης

Νομοσχέδιο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια-Προστασίας ΑΕΙ
Υπουργείο Παιδείας-Ερωτήσεις και Απαντήσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ-ασφάλεια Πανεπιστημίων
Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών: Τι ειπώθηκε με τον Υφ. Παιδείας Α. Συρίγο για την ομάδα προστασίας ΑΕΙ

Πριν φύγετε

“Μαθαίνοντας με ψηφιακά μέσα-Προκλήσεις και προοπτικές” | Διαδικτυακή Ημερίδα
Πρόγραμμα κατάρτισης ΕΠΙΨΥ: Παιδιά/έφηβοι στις ημέρες COVID-19
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση